TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Законот за употреба на јазиците 2018-рамковна и уставна тиранија на малцинството

AKO - 12.01.2018

Пишува: Проф. д-р Каролина Ристова-Астеруд -,,поранешна пратеничка во Собранието на Република Македонија (2002-2006), поддржувачка на Рамковниот договор, која во својот мандат се „претепувала„ на говорница и на терен за неговото спроведување“-(ова е ...

Ристова- Астеруд: Законот за употреба на јазиците 2018 – рамковна и уставна тиранија на малцинството

Курир - 13.01.2018

Проф. д-р Каролина Ристова -Астеруд, поранешна пратеничка во Собранието на Република Македонија (2002-2006), поддржувачка на Рамковниот договор, која во својот мандат се „претепувала„ на говорница и на терен за неговото спроведување (1) ЗА ...

Законот за употреба на јазиците 2018 – РАМКОВНА И УСТАВНА ТИРАНИЈА НА МАЛЦИНСТВОТО!

Таратур - 13.01.2018

Проф. д-р Каролина Ристова -Астеруд, поранешна пратеничка во Собранието на Република Македонија (2002-2006), поддржувачка на Рамковниот договор, која во својот мандат се „претепувала„ на говорница и на терен за неговото спроведување (1) ЗА ...

Ристова-Астеруд: Законот за употреба на јазиците 2018 – рамковна и уставна тиранија на малцинството

Република - 13.01.2018

Проф. д-р Каролина Ристова -Астеруд, поранешна пратеничка во Собранието на Република Македонија (2002-2006), поддржувачка на Рамковниот договор, која во својот мандат се „претепувала“ на говорница и на терен за неговото спроведување (1) ЗА ...

До пред еден месец лажеа дека нема да има двојазичност, сега молчат и ги нема никаде

Курир - 13.01.2018

Власта повеќе од година дена ја манипулира јавноста дека нема да воведе двојазичност на целата територија на државата. Заев иако пред изборите во декември во 2016 години им вети на македонските граѓани од албанска етничка заедница дека ќе ја направи ...

Ристова Астеруд, детално: Законот за употреба на јазиците е уставна тиранија на малцинството

Вечер - 13.01.2018

Проф. д-р Каролина Ристова Астеруд , поранешна пратеничка од СДСМ во Собранието на Република Македонија (2002-2006), поддржувачка на Рамковниот договор, која во својот мандат се „претепувала" на говорница и на терен за неговото спроведување (1) ЗА ...

Каролина Ристова-Астеруд: Законот за употреба на јазиците не е според Рамковниот

Фактор - 13.01.2018

Професорката Каролина Ристова -Астеруд од Правниот факултет на социјалните мрежи објави анализа на донесениот Закон за употреба на јазиците за кој смета дека не е дел од Рамковниот договор и дека немало никаква потреба да се носи со европско ...

Ристова-Астеруд за законот за јазиците: Овој закон не е по рамковен, ниту пак е за со „европско знаменце“

МКД - 13.01.2018

„Стрпете се, сѐ само ќе ви се покаже, најмал проблем (освен во финансиска смисла) се именувањето на двојазични улици, мостови, згради, улици, пари, поштенски марки, униформи, па и на цела територија на државата да се, а не само во средините со 20%!“ ...

Каролина Ристова Астеруд: Законот за употреба на јазиците-рамковна и уставна тиранија на малцинството

еМагазин - 14.01.2018

Проф. Д-р Каролина Ристова -Астеруд, поранешна пратеничка во Собранието на Република Македонија на својот Фејсбук профил го сподели својот став за Законот за употреба на јазиците. Ви го пренесуваме нејзоното видување: (1) ЗА РАЗВИВАЊЕТО ПРОГРАМА НА ...