TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Богатите луѓе во Швајцарија почнаа да ги повлекуваат своите депозити од банките

Бизнис Вести - 27.01.2020

Една од главните активности на банките е да ги задржат парите на нивните клиенти. Но, во Швајцарија, некои побогати штедачи бараат алтернативи, пренесува Си-Ен-Ен. Приватните банкари во европската земја велат дека некои клиенти се обиделе да ...

Богатите ги повлекуваат парите од швајцарските банки

PressingTV - 26.01.2020

Швајцарските банкари велат дека некои клиенти побарале од нив да повлечат големи количини на пари од банките, за да ги складираат во приватни сефови или магацини, без оглед на репутацијата на земјата како безбедна во финансискиот сектор.

Богатите ги повлекуваат парите од швајцарските банки: Знаат ли нешто што другите не знаат?

Слободен Печат - 25.01.2020

Швајцарските приватни банкари се жалат дека некои од нивните клиенти повлекле голем дел од своите пари од банките со цел сами да ги чуваат, без оглед на тоа што оваа земја има репутација на најсигурно и најбезбедно место на светот за чување пари.

СЕ ГУБИ ЛИ ДОВЕРБАТА: Зошто богаташите ги повлекуваат парите од швајцарските банки?

Фактор - 27.01.2020

Дали „најбезбедните банки во светот“ ја губат довербата на клиентите? Поради што се поголем број на луѓе ги подигнуваат своите пари и ги сместуваат во приватни сефови? Одговорот на ова прашање не е едноставен.

Богаташите си ги повлекуваат парите од швајцарските банки

Вечер - 27.01.2020

Една од главните активности на банките е да ги задржат парите на нивните клиенти. Но, во Швајцарија, некои побогати штедачи бараат алтернативи, пренесува Си-Ен-Ен. Приватните банкари во европската земја велат дека некои клиенти се обиделе да ...