TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Намалување на загадување и поевтино греење - проект за греење на пелети

Алфа - 10.05.2016

Намалување на загадувањето и заштеда на пари, преку субвенционирано греење со плети. Лидерот на ВМРО ДПМНЕ денеска објави нова мерка, чија цел е да се намали греењето со дрва. Намалување на загадувањето и заштеда на пари, преку субвенционирано ...

ФОТО: Груевски се појави во јавноста по 12 дена и вети субвенции за греење со пелети

Либертас - 10.05.2016

По 12 дена, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, денеска за прв пат се појави во јавноста, на приемот на евроамбасадорот Аиво Орав по повод Денот на Европа. Тој потоа промовираше мерки за заштита на животната средина и заштита на здравјето ...

Субвенции за греење со пелети - нов проект вреден 14 милиони евра

Сител - 10.05.2016

Нов четиригодишен проект за заштита на здравјето на граѓаните и на животната средина преку субвенционирање на греење со пелети вреден најмалу 14 милиони евра, најави денеска претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

Груевски објави нов проект: Субвенции за греење со пелети

Курир - 10.05.2016

Греење на пелети за заштита на животната средина и заштита на здравјето на граѓаните е новата мерка што ја презентираше претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. -Денеска ќе објавам нов проект значаен за граѓаните.

Финансиска поддршка за греење на пелети

МРТ - 10.05.2016

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Груевски, претстави нов проект од партиската програма. Рече дека предвидува финансиска поддршка за греење на пелети, од набавка на печките, до огревниот материјал и инструментите.

(ФОТО) По 12 дена Груевски се појави во јавноста и вети субвенции за греење со пелети

Репортер - 10.05.2016

По 12 дена, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, денеска за прв пат се појави во јавноста, на приемот на евроамбасадорот Аиво Орав по повод Денот на Европа. Тој потоа промовираше мерки за заштита на животната средина и заштита на здравјето ...

Субвенции за греење со пелети – нов проект вреден 14 милиони евра

Локално - 10.05.2016

Нов четиригодишен проект за заштита на здравјето на граѓаните и на животната средина преку субвенционирање на греење со пелети вреден најмалу 14 милиони евра, најави денеска претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

Нова поволност за граѓаните: Субвенции за греење со пелети

Нетпрес - 10.05.2016

-Денеска ќе објавам нов проект значаен за граѓаните. Проект кој има еколошка вредност и ефикасност. Ќе обезбедиме поддршка за греење со пелети. Тоа значи дека ќе симулираме и финансиски ќе ја поддржиме замената на печките за дрва, истакна Груевски.

НОВ ПРОЕКТ: Субвенции за греење со пелети

Телеграф - 10.05.2016

Груевски појасни дека ќе се доделуваат субвенции до 70 проценти од трошоците на домаќинствата за замена на печките на дрва со печки и котли на пелети, по принципот старо за ново, но најмногу до 30 илјади денари по домаќинство Нов четиригодишен ...

Груевски објави нов значаен проект за граѓаните

Press24 - 10.05.2016

Греење на пелети за заштита на животната средина и заштита на здравјето на граѓаните е новата мерка што ја презентираше претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. -Денеска ќе објавам нов проект значаен за граѓаните.

Субвенции за греење со пелети - нов проект вреден 14 милиони евра

Вест - 10.05.2016

Нов четиригодишен проект за заштита на здравјето на граѓаните и на животната средина преку субвенционирање на греење со пелети вреден најмалу 14 милиони евра, најави денеска претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

Груевски објави нов проект: Субвенции за греење со пелети

Lider - 10.05.2016

Греење на пелети за заштита на животната средина и заштита на здравјето на граѓаните е новата мерка што ја презентираше претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. -Денеска ќе објавам нов проект значаен за граѓаните.

Субвенции за греење со пелети - нов проект вреден 14 милиони евра

Утрински - 10.05.2016

Нов четиригодишен проект за заштита на здравјето на граѓаните и на животната средина преку субвенционирање на греење со пелети вреден најмалу 14 милиони евра, најави денеска претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

Субвенции за греење со пелети нов проект вреден 14 милиони евра

МКД - 10.05.2016

Нов четиригодишен проект за заштита на здравјето на граѓаните и на животната средина преку субвенционирање на греење со пелети вреден најмалу 14 милиони евра, најави денеска претседателот на ВМРО­ДПМНЕ Никола Груевски.

Субвенции за греење со палети

Пулс24 - 10.05.2016

Греење на пелети за заштита на животната средина и заштита на здравјето на граѓаните е новата мерка што ја презентираше претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. -Денеска ќе објавам нов проект значаен за граѓаните.

Груевски промовираше нова мерка - Субвенции за еколошки грејни тела

Сител - 10.05.2016

Државата ќе покрива 70% од инвестицијата за набавка на нови печки за греење на пелети, ќе се намали ДДВ то за купување печки и пелети, а ќе се субвенционира и инсталирањето на системи за греење во големите државни објекти.

Груевски најави субвенции за греење со пелети

Канал5 - 10.05.2016

Државата ќе субвенционира до 70 отсто за домаќинствата кои ќе ги заменат печките со дрва со печки со пелети. Ова го предвидува новиот проект кој денеска го промовираше претседателот на ВМРО ДПМНЕ – Никола Груевски.

Груевски најави еколошки проект: Државата ќе субвенционира греење со пелети за да се исфрлат од употреба печките на ...

Република - 10.05.2016

Греење на пелети за заштита на животната средина и заштита на здравјето на граѓаните е новата мерка што ја презентираше претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. Денеска ќе објавам нов проект значаен за граѓаните.

Груевски: Субвенции за греење со пелети

Вечер Прес - 10.05.2016

Проектот ќе почне од 2017 година и ќе трае во следните три години. Годишно ќе се инвестираат најмалку 3 милиони евра, а доколку има интерес ќе има и зголемување на предвидените средства Греење на пелети за заштита на животната средина и заштита на ...

Груевски објави нов проект: Субвенции за греење со пелети

Сител - 10.05.2016

Греење на пелети за заштита на животната средина и заштита на здравјето на граѓаните е новата мерка што ја презентираше претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. -Денеска ќе објавам нов проект значаен за граѓаните.

Нова поволност за граѓаните: Субвенции за греење со пелети

Точка - 10.05.2016

- Денеска ќе објавам нов проект значаен за граѓаните. Проект кој има еколошка вредност и ефикасност. Ќе обезбедиме поддршка за греење со пелети. Тоа значи дека ќе симулираме и финансиски ќе ја поддржиме замената на печките за дрва, истакна Груевски.

Нов проект: Субвенции за греење со пелети

Скопје инфо - 10.05.2016

Греење на пелети за заштита на животната средина и заштита на здравјето на граѓаните е новата мерка што ја презентираше претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. -Денеска ќе објавам нов проект значаен за граѓаните.

Владата со нов проект: Субвенции за греење со пелети

Бизнис Вести - 10.05.2016

Греење на пелети за заштита на животната средина и заштита на здравјето на граѓаните е новата мерка што ја презентираше претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. -Денеска ќе објавам нов проект значаен за граѓаните.

Нов проект: Субвенции за греење со пелети

МК News - 10.05.2016

Греење на пелети за заштита на животната средина и заштита на здравјето на граѓаните е новата мерка што ја презентираше претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. -Денеска ќе објавам нов проект значаен за граѓаните.

Проектот за греење со пелети корисен за граѓаните и за животната средина

Курир - 11.05.2016

Проектот кој вчера го промовираше лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски предвидува субвенција за набавка на печки за греење на пелети за домаќинствата, ќе се покрива до 70 проценти од трошоците на домаќинствата за замена на печките на дрва со печки ...

Проектот за греење со пелети корисен за граѓаните и за животната средина

Нетпрес - 11.05.2016

Истовремено се предвидува и поддршка за набавката и потрошувачката на самите пелети кои претставуваат енергенс и условно кажано потрошен материјал. За да се поттике побарувачката и да се мотивира употребата, вредноста на ДДВ за крајните корисници и ...

Проектот кој го промовираше Груевски корисен за граѓаните и животната средина

Press24 - 11.05.2016

Проектот кој вчера го промовираше лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски предвидува субвенција за набавка на печки за греење на пелети за домаќинствата, ќе се покрива до 70 проценти од трошоците на домаќинствата за замена на печките на дрва со печки ...

Проектот „старо за ново“ – греење со пелети корисен за граѓаните

Република - 11.05.2016

Субвенција за набавка на печки за греење на пелети за домаќинствата која ќе покрива до 70 проценти од трошоците на домаќинствата за замена на печките на дрва со печки и котли на пелети, по принципот „старо за ново“, за најмногу до 30.000 денари по ...

Проектот за греење со пелети корисен за граѓаните и за животната средина

Сител - 11.05.2016

Проектот кој вчера го промовираше лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски предвидува субвенција за набавка на печки за греење на пелети за домаќинствата, ќе се покрива до 70 проценти од трошоците на домаќинствата за замена на печките на дрва со печки ...

Проектот за греење со печки на пелети корисен за граѓаните и за животната средина

Алфа - 11.05.2016

Проектот промовиран од лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, предвидува субвенција за набавка на печки за греење на пелети за домаќинства, ќе се покрива до 70% од трошоците, по принципот „старо за ново“ за најмногу до 30.000 денари по дом.