TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Русија ќе се исклучи од светскиот интернет како дел од тест за нов закон

Smartportal - 12.02.2019

Од крајот на минатата година во рускиот парламент се разгледува предлог закон наречен Digital Economy National Program кој треба да биде донесен оваа година. Овој закон ја има поддршката од повеќето интернет провајдери, интернет бизниси, од ...

Драстична мерка: Путин нареди цела Русија да биде исклучена од интернет!

Точка - 12.02.2019

Русија планира накратко да се исклучи од интернет во рамките на тестовите, односно подготовките на земјата за иднината сајбер војна. За време на тестот, податоците кои што ќе се разменуваат помеѓу руските граѓани и организациите ќе останат во ...

Русија накратко се исклучува од интернет за да се подготви за сајбер-војна

Независен - 12.02.2019

Русија планира накратко да го исклучи интернетот во целата земја, како дел од подготовките за идна сајбер-војна, објави Би-би-си. За време на тестот податоците што се разменуваат меѓу руските граѓани и организации ќе останат во рамките на ...

Русија накратко ќе го исклучи интернетот во целата земја

Скопје1 - 12.02.2019

Русија накратко ќе го исклучи интернетот во целата земја, како дел од подготовките за идна сајбер-војна, објави Би-би-си. За време на тестот податоците што се разменуваат меѓу руските граѓани и организации ќе останат во рамките на националните ...

Русија ќе се исклучи од интернет

USB - 12.02.2019

Русија планира накратко да се исклучи од интернет, како дел од планираната кибер војна во иднина, соопшти англискиот BBC. Тоа значи дека податоците, кои поминуваат меѓу руските граѓани и организациите, ќе останат во земјата, наместо да се пренасочат ...

Русија планира привремено да ја исклучи целата земја од интернет

Факултети - 11.02.2019

Планираното исклучување е дел од сајбер воените-гејмерски вежби за да се осигура дека Русија може да работи дури и ако е исклучена со останатиот дел од светот. Руските власти и интернет-провајдерите ќе спроведат тест за да обезбедат дека податоците ...

Русите ќе вежбаат исклучување од интернет

Оff.net - 11.02.2019

Во некое време до први април 2019 година, Русија планира комплетно да се исклучи од глобалниот интернет, чисто за да провери како ќе ѝ оди без него. Руските власти и интернет провајдери планираат да ја исклучат земјата од интернет, како дел од ...

Русија „пробно“ го запира интернетот

+инфо - 11.02.2019

Русија планира накратко да се исклучи од интернет, како дел од планираната кибер војна во иднина, соопшти Би-Би-Си. Тоа значи дека податоците, кои поминуваат меѓу руските граѓани и организациите, ќе останат во земјата, наместо да се пренасочат ...

Драстична мерка: Путин нареди цела Русија да биде исклучена од интернет!

Пулс24 - 12.02.2019

Русија планира накратко да се исклучи од интернет во рамките на тестовите, односно подготовките на земјата за иднината сајбер војна. За време на тестот, податоците кои што ќе се разменуваат помеѓу руските граѓани и организациите ќе останат во ...

Русија се исклучува од интернетот – еве ја причината за тоа

Таратур - 12.02.2019

Во рамки на нивните сајбер воени вежби, Русите планираат на кратко цела Русија да ја исклучат. Целта на оваа вежба е да бидат сигурни дека државата може непречено да функционира и без интернет, целосно исклучена од контакт со остатокот од светот.

Русија „пробно“ го запира интернетот

Вечер - 11.02.2019

Русија планира накратко да се исклучи од интернет, како дел од планираната кибер војна во иднина, соопшти Би-Би-Си. Тоа значи дека податоците, кои поминуваат меѓу руските граѓани и организациите, ќе останат во земјата, наместо да се пренасочат ...

Путин нареди цела Русија да биде исклучена од интернет

Press24 - 12.02.2019

Русија планира накратко да се исклучи од интернет во рамките на тестовите, односно подготовките на земјата за иднината сајбер војна. За време на тестот, податоците кои што ќе се разменуваат помеѓу руските граѓани и организациите ќе останат во ...

Русија „пробно“ го запира интернетот

А1 On - 11.02.2019

Русија планира накратко да се исклучи од интернет, како дел од планираната кибер војна во иднина, соопшти Би-Би-Си. Тоа значи дека податоците, кои поминуваат меѓу руските граѓани и организациите, ќе останат во земјата, наместо да се пренасочат ...

Русија „пробно“ го запира интернетот

Н.Македонија - 11.02.2019

Русија планира накратко да се исклучи од интернет, како дел од планираната кибер војна во иднина, соопшти Би-Би-Си. Тоа значи дека податоците, кои поминуваат меѓу руските граѓани и организациите, ќе останат во земјата, наместо да се пренасочат ...

Русија „пробно” го запира интернетот

24Инфо - 11.02.2019

Русија планира накратко да се исклучи од интернет, како дел од планираната кибер војна во иднина, соопшти Би-Би-Си. Тоа значи дека податоците, кои поминуваат меѓу руските граѓани и организациите, ќе останат во земјата, наместо да се пренасочат ...

Русија „пробно“ го запира интернетот

Телма - 11.02.2019

Русија планира накратко да се исклучи од интернет, како дел од планираната кибер војна во иднина, соопшти Би-Би-Си. Тоа значи дека податоците, кои поминуваат меѓу руските граѓани и организациите, ќе останат во земјата, наместо да се пренасочат ...

Русија пробно ќе се исклучи од интернет

Р.С.Европа - 11.02.2019

Русија планира накратко да се исклучи од интернет, како дел од планираната кибер војна во иднина, соопшти Би-Би-Си. Тоа значи дека податоците, кои поминуваат меѓу руските граѓани и организациите, ќе останат во земјата, наместо да се пренасочат ...

Русија „пробно“ го запира интернетот

24 Вести - 11.02.2019

Русија планира накратко да се исклучи од интернет, како дел од планираната кибер војна во иднина. Како резултат на ваквата вежба, податоците, кои поминуваат меѓу руските граѓани и организациите, ќе останат во земјата, наместо да се пренасочат ...

Русија пробно ќе се исклучи од интернет

1tv - 11.02.2019

Русија планира накратко да се исклучи од интернет, како дел од планираната кибер војна во иднина, соопшти Би-Би-Си. Тоа значи дека податоците, кои поминуваат меѓу руските граѓани и организациите, ќе останат во земјата, наместо да се пренасочат ...

Русија „пробно" го запира интернетот

MTM - 11.02.2019

Русија планира накратко да се исклучи од интернет, како дел од планираната кибер војна во иднина, соопшти Би-Би-Си. Тоа значи дека податоците, кои поминуваат меѓу руските граѓани и организациите, ќе останат во земјата, наместо да се пренасочат ...

Русија „пробно“ го запира интернетот

Студенти - 11.02.2019

Русија планира накратко да се исклучи од интернет, како дел од планираната кибер војна во иднина, соопшти Би-Би-Си. Тоа значи дека податоците, кои поминуваат меѓу руските граѓани и организациите, ќе останат во земјата, наместо да се пренасочат ...

Русија „пробно“ го запира интернетот

Локално - 11.02.2019

Русија планира накратко да се исклучи од интернет, како дел од планираната кибер војна во иднина, соопшти Би-Би-Си. Тоа значи дека податоците, кои поминуваат меѓу руските граѓани и организациите, ќе останат во земјата, наместо да се пренасочат ...

Русија се подготвува за кибер војна во иднина

Канал5 - 12.02.2019

Русија планира накратко да се исклучи од интернет, како дел од планираната кибер војна во иднина, соопшти Би-Би-Си. Тоа значи дека податоците, кои поминуваат меѓу руските граѓани и организациите, ќе останат во земјата, наместо да се пренасочат ...