TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ХЕЦ „Чебрен“: Стара идеја, во ново јавно-приватно пакување

Мета - 23.02.2020

Долгогодишна политичка заложба и идеја на сите досегашни влади, но без никаква реализација. Тоа беше, и сѐ уште е, изградбата на хидроцентралата „Чебрен“ на Црна река – главниот адут во сите партиски програми што добива посебен акцент во секој ...

Четиринаесетти обид за изградба на хидроцентралата „Чебрен“

Н.Македонија - 21.02.2020

Објавен е меѓународен јавен повик за изградба на хидроцентралата „Чебрен“ на Црна Река по пат на јавно-приватно партнерство (ЈПП). Јавен партнер ќе биде ЕСМ, кое како влог ќе понуди изградба на пристапниот пат до електроцентралата, приклучокот на ...

Јовановиќ: Чии тоа фирми ќе го купат „Чебрен“?

Expres - 21.02.2020

Бранимир Јовановиќ, советникот на поранешниот министер Драган Тевдовски денеска поставува интиграснтно прашање на Фејсбук по огласот за продажба на хидроцентралата „Чебрен“: „Оглас за јавно-приватно партнерство за хидроцентралата “Чебрен”, или во ...