TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На денешен ден: во 1939 г. во Хрватска излезе „Бели мугри“ од Кочо Рацин

Во Центар - 25.11.2020

Hа 25 ноември 1939 година во градчето Самобор кај Загреб, во Хрватска, во печатницата на Драгутин Шпулер, излегла од печат збирката песни „Бели мугри“ од македонскиот поет и револуционер Кочо Рацин.

„Бели мугри“ од Кочо Рацин е испечатена на денешен ден во 1939 година

Факултети - 25.11.2020

„Бели мугри“ од Кочо Рацин е испечатена на 25 ноември 1939 години во Самобор, во печатницата на Драгутин Шпулер, во 4.000 примероци. Според вообичаената комунистичка практика, насловот е испечатен со црвени букви, а поради опасноста да се дознае ...

„Бели мугри“ од Кочо Рацин е испечатена на денешен ден во 1939 година

Нетпрес - 25.11.2020

„Бели мугри“ од Кочо Рацин е испечатена на 25 ноември 1939 години во Самобор, во печатницата на Драгутин Шпулер, во 4.000 примероци. Според вообичаената комунистичка практика, насловот е испечатен со црвени букви, а поради опасноста да се дознае ...