TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Рама: Ако Швајцарија се викаше Албанија или Македонија и нив ќе им речеа „не можете да влезете во ЕУ“

Нетпрес - 18.04.2021

Албанскиот премиер Еди Рама изјави дека Бугарија го блокирала процесот на евроинтеграција на Македонија за свои интереси. Ваква оценка тој изнел гостувајќи во телевизиска емисија кога зборувал за очекувањата на меѓувладината конференција.

Рама: Бугарија себично ја држи Македонија во заложништво. Нека одат да и стават вето на Швајцарија

Во Центар - 18.04.2021

Албанскиот премиер Еди Рама рече дека Бугарија го блокирала процесот на евроинтеграција на Република Македонија поради нејзините интереси, објавија албанските медиуми. Оваа проценка Рама ја даде во телевизиско интервју за Визија плус.

Рама вели дека Бугарија заради свои интереси ја блокира Македонија

МКД - 18.04.2021

Постои мапа поврзана со промена на границите на Западен Балкан, ја видов, ми ја покажа словенечкиот премиер Јанша, а Бугарија ја блокира Македонија поради свои интереси, вели албанскиот премиер Еди Рама.

Рама: Бугарија ја блокира Северна Македонија за свои интереси

CivilMedia - 18.04.2021

Албанскиот премиер Еди Рама изјави дека Бугарија го блокирала процесот на евроинтеграција на Северна Македонија за свои интереси. Ваква оценка тој изнел гостувајќи во телевизиска емисија кога зборувал за очекувањата на меѓу владината конференција.

Рама: Бугарија ја блокира Северна Македонија за свои интереси

24Инфо - 18.04.2021

Албанскиот премиер Еди Рама изјави дека Бугарија го блокирала процесот на евроинтеграција на Северна Македонија за свои интереси. Ваква оценка тој изнел гостувајќи во телевизиска емисија кога зборувал за очекувањата на меѓувладината конференција.

РАМА: Бугарија ја блокира Македонија во ЕУ заради свои интереси

Денешен - 18.04.2021

Албанскиот премиер Еди Рама изјави дека Бугарија го блокирала процесот на евроинтеграција на Македонија за свои интереси. Ваква оценка тој изнел гостувајќи во телевизиска емисија кога зборувал за очекувањата на меѓувладината конференција.

Рама: Бугарија ја блокира Македонија за свои интереси

Press24 - 18.04.2021

Албанскиот премиер Еди Рама изјави дека Бугарија го блокирала процесот на евроинтеграција на Северна Македонија за свои интереси. Ваква оценка тој изнел гостувајќи во телевизиска емисија кога зборувал за очекувањата на меѓувладината конференција.

Рама: Бугарија ја држи Македонија во заложништво

Локално - 18.04.2021

Албанскиот премиер Еди Рама изјави дека Бугарија го блокирала процесот на евроинтеграција на Северна Македонија за свои интереси. Ваква оценка тој изнел гостувајќи во телевизиска емисија кога зборувал за очекувањата на меѓу владината конференција.

Рама: Бугарија ја блокира С Македонија за свои интереси

Опсервер - 18.04.2021

– Албанскиот премиер Еди Рама изјави дека Бугарија го блокирала процесот на евроинтеграција на С Македонија за свои интереси. Ваква оценка тој изнел гостувајќи во телевизиска емисија кога зборувал за очекувањата на меѓувладината конференција.

Рама: Ако Швајцарија се викаше Албанија или Македонија и нив ќе им речеа „не можете да влезете во ЕУ“

Република - 18.04.2021

Албанскиот премиер Еди Рама изјави дека Бугарија го блокирала процесот на евроинтеграција на Македонија за свои интереси. Ваква оценка тој изнел гостувајќи во телевизиска емисија кога зборувал за очекувањата на меѓувладината конференција.

Рама: Бугарија за свои интереси ја држи Македонија во заложништво

Нова ТВ - 18.04.2021

Премиерот на Албанија Еди Рама, во интервју за „Визион плус“ изјави дека проблемот со Македонија е наметнат, а бугарија ја држи земјата во заложништво за сопствени интереси и го блокира процесот на евроинтеграција.

Рама: Бугарија ја блокира Македонија за свои интереси

Канал5 - 18.04.2021

Албанскиот премиер Еди Рама изјави дека Бугарија го блокирала процесот на евроинтеграција на Македонија за свои интереси. Ваква оценка тој изнел гостувајќи во телевизиска емисија кога зборувал за очекувањата на меѓувладината конференција.

Рама: Бугарија ја блокира Северна Македонија за свои интереси

Кајгана - 18.04.2021

Албанскиот премиер Еди Рама изјави дека Бугарија го блокирала процесот на евроинтеграција на Северна Македонија за свои интереси. Ваква оценка тој изнел гостувајќи во телевизиска емисија кога зборувал за очекувањата на меѓувладината конференција.

Рама: Бугарија ја блокира Северна Македонија за свои интереси

Frontline - 18.04.2021

Албанскиот премиер Еди Рама изјави дека Бугарија го блокирала процесот на евроинтеграција на Северна Македонија за свои интереси. Ваква оценка тој изнел гостувајќи во телевизиска емисија кога зборувал за очекувањата на меѓувладината конференција.

Рама: Бугарија ја блокира Северна Македонија за свои интереси

Алсат-М - 18.04.2021

Албанскиот премиер Еди Рама изјави дека Бугарија го блокирала процесот на евроинтеграција на Северна Македонија за свои интереси. Ваква оценка тој изнел гостувајќи во телевизиска емисија кога зборувал за очекувањата на меѓувладината конференција.

Рама: Бугарија ја блокира С Македонија за свои интереси

Либертас - 18.04.2021

– Албанскиот премиер Еди Рама изјави дека Бугарија го блокирала процесот на евроинтеграција на С Македонија за свои интереси. Ваква оценка тој изнел гостувајќи во телевизиска емисија кога зборувал за очекувањата на меѓувладината конференција.

Рама: Бугарија ја блокира Северна Македонија за свои интереси

Независен - 18.04.2021

Албанскиот премиер Еди Рама изјави дека Бугарија го блокирала процесот на евроинтеграција на Северна Македонија за свои интереси. Ваква оценка тој изнел гостувајќи во телевизиска емисија кога зборувал за очекувањата на меѓувладината конференција.

Албанскиот премиер Рама: Бугарија ја блокира Македонија за свои интереси

еМагазин - 18.04.2021

Албанскиот премиер изјави дека Бугарија го блокирала процесот на евроинтеграција на Северна Македонија за свои интереси. Ваква оценка тој изнел гостувајќи во телевизиска емисија кога зборувал за очекувањата на меѓувладината конференција.

Рама: Ако Швајцарија се викаше Албанија или Македонија и нив ќе им речеа „не можете да влезете во ЕУ“

Lider - 18.04.2021

Албанскиот премиер изјави дека Бугарија го блокирала процесот на евроинтеграција на Македонија за свои интереси. Албанскиот премиер Еди Рама изјави дека Бугарија го блокирала процесот на евроинтеграција на Македонија за свои интереси.

Рама: Бугарија ја држи Македонија во заложништво… за свои интереси

Expres - 18.04.2021

Албанскиот премиер Еди Рама вели дека Бугарија го блокирала процесот на евроинтеграција на Македонија за свои интереси. „Погледнете што се случува сега, во моментот кога нештата се готови – туп, излегува Бугарија и ја блокира Македонија таму.

Рама: Бугарија ја блокира Македонија за свои интереси

MakPress - 18.04.2021

Албанскиот премиер Еди Рама изјави дека Бугарија го блокирала процесот на евроинтеграција на Македонија за свои интереси. Ваква оценка тој изнел гостувајќи во телевизиска емисија кога зборувал за очекувањата на меѓувладината конференција.