TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кап -Кон почна со работа

Телма - 07.12.2015

Технолошко индустриската зона Бунарџик ја доби 9-та фабрика по ред. Почна со работа погонот за производство на каписли за воздушни перничиња АРЦ Аутомотив Македонија инвестиција на американската компанија од автомобилската индустрија Кап Кон ...

Започна со работа погонот на „Кап-кон“ во Бунарџик

Алфа - 07.12.2015

Започна со работа фабриката на американскиот инвеститор Капкон. Компанијата која во земјава ќе функционира под името АРЦ Аутомотив Македонија ќе вработи 400 лица. Досега отворени се 75 работни места.

Кап - Кон ја отвори фабрика во Бунарџик и обезбеди 400 нови работни места

Сител - 07.12.2015

Четврта инвестиција за една недела. Почна со производството во Кап Кон или АРЦ аутомотив Македонија. Во фабриката ќе се произведуваат инфлатори за водушни перничиња. Ова е уште една фабрика од автомобилскиот сектор во Бунарџик покрај Вистеон, Џонсон ...

Кап-Кон отвори фабрика во Бунарџик

МРТ - 07.12.2015

Американски Кап-Кон отвори фабрика во индустриската зона Бунарџик. Инвестицијата е вредна 18 милиони долари, ќе има вработување за 400 луѓе. Компанијата ќе произведува делови за воздушни перничиња за европскиот пазар.

Американска Кап-Кон отвори фабрика во Бунарџик, нови 400 вработувања

Денешен - 07.12.2015

Во Технолошко индустриската развојна зона во Бунарџик „Скопје 1“ денеска почна со работа фабриката за производство на инфлатори за воздушни перничиња АРТ Аутомотив Македонија, инвестиција на американската компанија КАП КОН во износ од 18 милиони ...

„Кап кон“ почнува со работа во „Бунарџик“

Република - 07.12.2015

Претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски, денеска ќе присуствува на свечено отворање на фабрика на американската компанија КАП КОН. Фабриката е лоцирана во Технолошко индустриската развојна зона – Скопје, а се работи за ...

Кап Кон ја отвора фабриката во Бунарџик

Курир - 07.12.2015

Фабриката е лоцирана во Технолошко индустриската развојна зона – Скопје, а се работи за компанија која е производител на воздушни перничиња и на широк спектар на електроника и сензори за ...

Уште една успешна приказна: 400 вработувања во новата фабрика во Бунарџик

Press24 - 07.12.2015

Во Технолошко индустриската развојна зона во Бунарџик „Скопје 1“ денеска почна со работа фабриката за производство на инфлатори за воздушни перничиња АРТ Аутомотив Македонија, инвестиција на американската компанија КАП КОН во износ од 18 милиони ...

Американски КАП КОН ја отвора фабриката во Бунарџик

Вечер Прес - 07.12.2015

Претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски, денеска ќе присуствува на свечено отворање на фабрика на американската компанија КАП КОН. Фабриката е лоцирана во Технолошко индустриската развојна зона – Скопје.

Американската Кап-Кон отвори фабрика во Бунарџик, нови 400 вработувања

Lider - 07.12.2015

Во Технолошко индустриската развојна зона во Бунарџик „Скопје 1“ денеска почна со работа фабриката за производство на инфлатори за воздушни перничиња АРТ Аутомотив Македонија, инвестиција на американската компанија КАП КОН во износ од 18 милиони ...

НОВИ ВРАБОТУВАЊА: Кап Кон ја отвора фабриката во Бунарџик

Press24 - 07.12.2015

Претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски, денеска ќе присуствува на свечено отворање на фабрика на американската компанија КАП КОН. Фабриката е лоцирана во Технолошко индустриската развојна зона – Скопје, а се работи за ...

Американската Кап-Кон отвори фабрика во Бунарџик, вредна 18 милиони евра

еМагазин - 07.12.2015

Во Технолошко индустриската развојна зона во Бунарџик „Скопје 1“ денеска почна со работа фабриката за производство на инфлатори за воздушни перничиња АРТ Аутомотив Македонија, инвестиција на американската компанија КАП КОН во износ од 18 милиони ...

Кап Кон ја отвора фабриката во Бунарџик

Денешен - 07.12.2015

Претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски, денеска ќе присуствува на свечено отворање на фабрика на американската компанија КАП КОН. Фабриката е лоцирана во Технолошко индустриската развојна зона – Скопје, а се работи за ...

Американската Кап-Кон отвори фабрика во Бунарџик, нови 400 вработувања

Сител - 07.12.2015

Во Технолошко индустриската развојна зона во Бунарџик „Скопје 1“ денеска почна со работа фабриката за производство на инфлатори за воздушни перничиња АРТ Аутомотив Македонија, инвестиција на американската компанија КАП КОН во износ од 18 милиони ...

Кап-Кон отвори фабрика во Бунарџик, нови 400 вработувања

МРТ - 07.12.2015

Со инвестицијата од 18 милиони долари ќе бидат отворени нови 400 работни места. Во фабриката веќе работат 75 работници. Ова е четврта инвестиција во последнава седмица... Нова американска инвестиција во технолошко индустриската развојна зона ...

ОТВОРЕНА КАП-КОН: 400 луѓе ќе добијат вработување

Телеграф - 07.12.2015

Листата на големи и мултинационални компании од сетот кои имаат свои фабрики во Македонија, од денеска се зголемува и со американскиот инвеститор КАП-КОН, рече на свеченоста премиерот Никола Груевски Во Технолошко-индустриската развојна зона во ...

Нова фабрика во Бунарџик, американската компанија „Кап-Кон“ ќе вработи 400 лица

МКД - 07.12.2015

Во Технолошко индустриската развојна зона во Бунарџик „Скопје 1“ денеска почна со работа фабриката за производство на инфлатори за воздушни перничиња АРТ Аутомотив Македонија, инвестиција на американската компанија КАП КОН во износ од 18 милиони ...

Почна со работа фабриката за производство на инфлатори за воздушни перничиња

Бизнис Инфо - 07.12.2015

Во Технолошко индустриската развојна зона во Бунарџик Скопје 1 денеска почна со работа фабриката за производство на инфлатори за воздушни перничиња Арц Аутомотив Македонија, инвестиција на американската компанија Кап Кон во износ од 18 милиони евра, ...

Американската Кап-Кон отвори фабрика во Бунарџик, нови 400 вработувања

Курир - 07.12.2015

Во новата фабрика за инфлатори за воздушни перничиња инвестирани се 18 милиони долари а ќе бидат отворени вкупно 400 работни места, од кои 75 се веќе остварени. Компанијата ќе биде извозно ориентирана, а производите примарно ќе бидат наменети за ...

Американска Кап-Кон отвори фабрика во Бунарџик, нови 400 вработувања

Утрински - 07.12.2015

Во Технолошко индустриската развојна зона во Бунарџик денеска почна со работа фабриката за производство на инфлатори за воздушни перничиња „АРЦ Аутомотив Македонија“, инвестиција од 18 милиони долари на американската компанија од автомобилската ...

Нови 400 вработувања во фабриката на американската компанија „Кап кон“ во Бунарџик

Република - 07.12.2015

Американска Кап­Кон отвори фабрика во Бунарџик, нови 400 вработувања Денеска во ТИРЗ Бунарџик започна со работа фабриката за производство на инфлатори за воздушни перничиња АРТ Аутомотив Македонија, инаку инвестиција на американската компанија КАП ...

Американски КАП КОН ја отвори фабриката, нови 400 вработувања

Вечер Прес - 07.12.2015

Денеска во ТИРЗ Бунарџик започна со работа фабриката за производство на инфлатори за воздушни перничиња АРТ Аутомотив Македонија, инаку инвестиција на американската компанија КАП КОН. На пуштање во употреба на новата фабрика, присуствуваше премиерот ...

Американска Кап-Кон отвори фабрика во Бунарџик, нови 400 вработувања

Идивиди - 07.12.2015

Скопје, 7 декември 2015 (МИА) - Во Технолошко индустриската развојна зона во Бунарџик денеска почна со работа фабриката за производство на инфлатори за воздушни перничиња „АРЦ Аутомотив Македонија“, инвестиција од 18 милиони долари на американската ...

Американската Кап-Кон отвори фабрика во Бунарџик, нови 400 вработувања

Нетпрес - 07.12.2015

Во новата фабрика за инфлатори за воздушни перничиња инвестирани се 18 милиони долари а ќе бидат отворени вкупно 400 работни места, од кои 75 се веќе остварени. Компанијата ќе биде извозно ориентирана, а производите примарно ќе бидат наменети за ...

Американската компанија „Кап-Кон“ започна со работа – ветува 400 вработувања

Капитал - 07.12.2015

Во Технолошко индустриската развојна зона во Бунарџик денеска почна со работа фабриката за производство на инфлатори за воздушни перничиња „АРЦ Аутомотив Македонија“, инвестиција од 18 милиони долари на американската компанија од автомобилската ...

Американска Кап-Кон отвори фабрика во Бунарџик, нови 400 вработувања

Канал5 - 07.12.2015

Нова странска компанија од денеска почнува со работа во Технолошко индустриската развојна зона во Бунарџик. Станува збор за “АРЦ Аутомотив Македонија“, која ќе произведува делови за возушни перничиња.