TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Врховен суд: Томор Морина нема да биде екстрадиран во Србија

24 Вести - 14.08.2019

Врхов ниот суд одлучи, Томор Морина, поранешниот командант на ослободителната војска на косово,нема да ѝ биде испорачан на Србија, која го сомничи за воени злосторства. Од судот велат дека не се исполнети законските претпоставки за екстрадиција..

Томор Морина се враќа на Косово, врховниот суд одлучи дека нема основа да и биде испорачан на Србија

Сител - 14.08.2019

Нема екстрадиција за Томор Морина. Врховниот суд денеска ја потврди претходната одлука на Кривичниот совет, дека не се исполнети законските претпоставки за екстрадиција на поранешниот војник на УЧК во Србија.

Нема екстрадиција на Томор Морина! Врховен го потврди решението од Кривичен

Алсат-М - 14.08.2019

Врховниот суд на Република Северна Македонија ја информира јавноста дека на 14 август 2019 година, донесе решение по предметот заведен под Кр.бр.30/2019 со кое го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и ...

Врховниот суд го ослободи Морина и го одби барањето за негова екстрадиција во Србија

Нова ТВ - 14.08.2019

Врховниот суд го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција дека не се исполнети законските претпоставки за екстрадиција на Томор Mорина во Србија.

Врховниот суд одлучи Морина да не се екстрадира во Србија

Макфакс - 14.08.2019

Врховниот суд денеска ја потврди пресудата на Основниот кривичен суд во Скопје дека не се исполнети условите за екстрадиција на Томор Морина во Србија. Во образложението на судот се наведува дека Морина е државјанин на Косово и на Велика Британија, ...

Тимор Морина нема да биде екстрадиран во Србија

Press24 - 14.08.2019

Членови на Советот на Врховниот суд пресудија поранешниот член на ОВК, Тимор Морина, да не биде екстрадиран во Србија, објави ТВ21 . -Врховниот суд на Република Македонија ја информира јавноста дека на.

ЕКСКЛУЗИВНО: Врховен донесе одлука, Морина нема да биде екстрадиран

ТВ21 - 14.08.2019

Членови на Советот на Врховниот суд пресудија поранешниот член на ОВК, Томор Морина, да не биде екстрадиран во Србија. ТВ21 ексклузивно ја пренесува одлуката на Врховниот суд: Вакво правно мислење на 7 август даде и Основниот суд во Скопје, кој по ...

Врховен одлучи: Морина нема да биде екстрадиран во Србија

Курир - 14.08.2019

Врховниот суд денес донесе одлука со која Томор Морина нема да биде екстрадиран во Србија. -Врховниот суд донесе решение по предметот заведен под Кр.бр.30/2019 со кое го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и ...

Томор Морина се враќа на Косово, врховниот суд одлучи дека нема основа да и биде испорачан на Србија

4NEWS - 14.08.2019

Нема екстрадиција за Томор Морина. Врховниот суд денеска ја потврди претходната одлука на Кривичниот совет, дека не се исполнети законските претпоставки за екстрадиција на поранешниот војник на УЧК во Србија.

Нема екстрадиција на Томор Морина! Врховен го потврди решението од Кривичен

Република - 14.08.2019

Врховниот суд денеска донел решение со кое се ослободува поранешниот војник на Ослободителната војска на Косово, Томор Морина и истиот нема да биде екстрадиран. Вчера се шпекулираше за ваква одлука, но денеска и официјално судот испрати соопштение ...

Врховниот суд одлучи Морина да не се екстрадира во Србија

Точка - 14.08.2019

Врховниот суд денеска ја потврди пресудата на Основниот кривичен суд во Скопје дека не се исполнети условите за екстрадиција на Томор Морина во Србија. Во образложението на судот се наведува дека Морина е државјанин на Косово и на Велика Британија, ...

Врховен донесе одлука, Морина нема да биде екстрадиран

Вечер - 14.08.2019

Членови на Советот на Врховниот суд пресудија поранешниот член на ОВК, Томор Морина, да не биде екстрадиран во Србија. ТВ21 ексклузивно ја пренесува одлуката на Врховниот суд: Вакво правно мислење на 7 август даде и Основниот суд во Скопје, кој по ...

Врховен одлучи – Морина нема да биде екстрадиран во Србија

Сител - 14.08.2019

Врховниот суд на Република Северна Македонија денеска го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција при Основниот кривичен суд Скопје од 7 август годинава, кој одлучил дека не се исполнети законските ...

Врховен го потврди решението од Кривичен, нема екстрадиција на Морина

Фокус - 14.08.2019

Врховниот суд на Република Северна Македонија ја информира јавноста дека на 14 август 2019 година, донесе решение по предметот заведен под Кр.бр.30/2019 со кое го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и ...

Врховниот суд одлучи Морина да не се екстрадира во Србија

Скопје инфо - 14.08.2019

Врховниот суд денеска ја потврди пресудата на Основниот кривичен суд во Скопје дека не се исполнети условите за екстрадиција на Томор Морина во Србија. Во образложението на судот се наведува дека Морина е државјанин на Косово и на Велика Британија, ...

ЕКСКЛУЗИВНО: Врховен донесе одлука, Морина нема да биде екстрадиран

4NEWS - 14.08.2019

Членови на Советот на Врховниот суд пресудија поранешниот член на ОВК, Томор Морина, да не биде екстрадиран во Србија. ТВ21 ексклузивно ја пренесува одлуката на Врховниот суд: Вакво правно мислење на 7 август даде и Основниот суд во Скопје, кој по ...

Врховен одлучи – Морина нема да биде екстрадиран во Србија

Независен - 14.08.2019

Врховниот суд на Република Северна Македонија денеска го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција при Основниот кривичен суд Скопје од 7 август годинава, кој одлучил дека не се исполнети законските ...

Морина нема да биде екстрадиран во Србија

Р.С.Европа - 14.08.2019

Поранешниот командант во ОВК, Томор Морина, кој беше уапсен на влез во Македонија, нема да ѝ биде екстрадиран на Србија, која преку потерница од Интерпол, го бара како осомничен за воени злосторства.

Врховен одлучи Морина да не се екстрадира во Србија

Н.Македонија - 14.08.2019

Врховниот суд денеска ја потврди пресудата на Основниот кривичен суд во Скопје дека не се исполнети условите за екстрадиција на Томор Морина во Србија. Во образложението на судот се наведува дека Морина е државјанин на Косово и на Велика Британија, ...

Врховен одлучи: Морина нема да биде екстрадиран во Србија

+инфо - 14.08.2019

Врховниот суд на Република Северна Македонија денеска го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција при Основниот кривичен суд Скопје од 7 август годинава, кој одлучил дека не се исполнети законските ...

Врховен суд потврди – нема екстрадиција на Морина

iPortal - 14.08.2019

Врховниот суд на Република Северна Македонија ја информира јавноста дека на 14 август 2019 година, донесе решение по предметот заведен под Кр.бр.30/2019 со кое го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и ...

Морина нема да се екстрадира во Србија, одлучи Врховниот суд

Скопје1 - 14.08.2019

Врховниот суд денеска ја потврди пресудата на Основниот кривичен суд во Скопје дека не се исполнети условите за екстрадиција на Томор Морина во Србија. Во образложението на судот се наведува дека Морина е државјанин на Косово и на Велика Британија, ...

Врховен одлучи – Морина нема да биде екстрадиран во Србија

А1 On - 14.08.2019

Врховниот суд на Република Северна Македонија денеска го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција при Основниот кривичен суд Скопје од 7 август годинава, кој одлучил дека не се исполнети законските ...

Морина нема да биде екстрадиран во Србија

Локално - 14.08.2019

Поранешниот командант во УЧК, Томор Морина, кој беше уапсен на влез во земјава, нема да ѝ биде екстрадиран на Србија, која преку потерница од Интерпол го бара како осомничен за воени злосторства.

Врховниот суд одлучи Морина да не се екстрадира во Србија

Centar - 14.08.2019

Врховниот суд денеска ја потврди пресудата на Основниот кривичен суд во Скопје дека не се исполнети условите за екстрадиција на Томор Морина во Србија. Во образложението на судот се наведува дека Морина е државјанин на Косово и на Велика Британија, ...

Врховен одлучи – Морина нема да биде екстрадиран во Србија

Канал5 - 14.08.2019

Врховниот суд на Македонија денеска го потврди решението на Кривичниот совет,не се исполнети законските претпоставки за екстрадиција во Србија на лицето Томор Морина, државјанин на Велика Британија и на Република Косово.

Врховен суд потврди – нема екстрадиција на Морина

Либертас - 14.08.2019

Врховниот суд на Република Северна Македонија ја информира јавноста дека на 14 август 2019 година, донесе решение по предметот заведен под Кр.бр.30/2019 со кое го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и ...

Moрина нема да биде екстрадиран во Србија

Фактор - 14.08.2019

Врховниот суд одлучи поранешниот припадник на ОВК, Томор Морина да не се екстрадира во Србија. Врховниот суд денеска ја потврди пресудата на Основниот кривичен суд во Скопје дека не се исполнети условите за екстрадиција.

Врховен одлучи, Томор Морина нема да биде екстрадиран во Србија

МКД - 14.08.2019

Врховниот суд на Република Северна Македонија денеска го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција при Основниот кривичен суд Скопје од 7 август годинава, кој одлучил дека не се исполнети законските ...

Врховен пресече: Moрина нема да биде екстрадиран во Србија, се враќа на Косово

PressingTV - 14.08.2019

Врховниот суд денеска дoнесе решение со кое се ослободува поранешниот војник на Ослободителната војска на Косово, Томор Морина и тој нема да биде екстрадиран. Вчера се шпекулираше за ваква одлука, но денеска и официјално судот испрати соопштение со ...

Врховен суд: Нема услови за екстрадиција на Томор Морина на Белград

Канал5 - 14.08.2019

Тoмор Морина нема да биде екстрадиран во Србија - Врховниот суд денеска ја потврди пресудата на Кривичниот суд дека не се исполнети условите за екстрадиција. Во образложението на судот се наведува дека Морина е државјанин на Косово и на Велика ...

Морина нема да биде екстрадиран во Србија, одлучи Врховен

Телма - 14.08.2019

Врховниот суд денеска го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција при Основниот кривичен суд Скопје од 7 август годинава, кој одлучил дека не се исполнети законските претпоставки за екстрадиција во ...

Врховниот суд: Не се исполнети законските претпоставки за екстрадиција на Морина

Академик - 14.08.2019

„Врховниот суд на Република Северна Македонија ја информира јавноста дека на 14 август 2019 година донесе решение по предметот заведен под Кр. бр. 30/2019, со кое го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и ...

Врховен пресече: Морина нема да биде екстрадиран во Србија

ММС - 14.08.2019

Поранешниот член на ОВК, Томор Морина нема да биде екстрадиран во Србија – одлучи денеска Врховниот суд. Врховен денеска соопшти дека го потврдува решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција при Основниот ...

Врховен одлучи – Морина нема да биде екстрадиран во Србија

MTM - 14.08.2019

Врховниот суд на Република Северна Македонија денеска го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција при Основниот кривичен суд Скопје од 7 август годинава, кој одлучил дека не се исполнети законските ...

ВРХОВЕН ОДЛУЧИ: Томор Морина е слободен граѓанин

Слободен Печат - 14.08.2019

Македонскиот Врховен суд оценил дека не се исполнети законските претпоставки од Скопје во Белград да биде екстрадиран поранешниот војник на УЧК, Томор Морина. Врховниот суд на Република Северна Македонија одлучи македонските власти во Србија да не ...

Врховен одлучи – Морина нема да биде екстрадиран во Србија

1tv - 14.08.2019

Врховниот суд на Република Северна Македонија денеска го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција при Основниот кривичен суд Скопје од 7 август годинава, кој одлучил дека не се исполнети законските ...

Врховен одлучи: Морина нема да биде екстрадиран во Србија

24Инфо - 14.08.2019

Врховниот суд денеска го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција при Основниот кривичен суд Скопје од 7 август годинава, кој одлучил дека не се исполнети законските претпоставки за екстрадиција во ...

Врховен одлучи – Морина нема да биде екстрадиран во Србија

24 Вести - 14.08.2019

Врховниот суд на Република Северна Македонија денеска го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција при Основниот кривичен суд Скопје од 7 август годинава, кој одлучил дека не се исполнети законските ...

Врховен одлучи – Морина нема да биде екстрадиран во Србија

Опсервер - 14.08.2019

Врховниот суд на Република Северна Македонија денеска го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција при Основниот кривичен суд Скопје од 7 август годинава, кој одлучил дека не се исполнети законските ...

Врховен одлучи – Морина нема да биде екстрадиран во Србија

4NEWS - 14.08.2019

Врховниот суд на Република Северна Македонија денеска го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција при Основниот кривичен суд Скопје од 7 август годинава, кој одлучил дека не се исполнети законските ...

ВРХОВЕН СУД ПОТВРДИ: Косовецот Морина нема да биде екстрадиран од Македонија во Србија

Денешен - 14.08.2019

Врховниот суд на Македонија денеска го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција при Основниот кривичен суд Скопје од 7 август годинава, кој одлучил дека не се исполнети законските претпоставки за ...

Врховен одлучи – Морина нема да биде екстрадиран во Србијa

CivilMedia - 14.08.2019

Врховниот суд на Република Северна Македонија денеска го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција при Основниот кривичен суд Скопје од 7 август годинава, кој одлучил дека не се исполнети законските ...

Морина нема да биде екстрадиран во Србија

MakPress - 14.08.2019

Врховниот суд на Република Македонија денеска го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција при Основниот кривичен суд Скопје од 7 август годинава, кој одлучил дека не се исполнети законските ...

Врховен одлучи: Томор Морина нема да биде екстрадиран во Србија

еМагазин - 14.08.2019

Врховниот суд на Република Северна Македонија денеска го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција при Основниот кривичен суд Скопје од 7 август годинава, кој одлучил дека не се исполнети законските ...

СРБИЈА БЕСНА: Морина се враќа во Косово – Врховен ја донесе одлуката

Магазин - 14.08.2019

Денеска Врховниот суд донесе одлука со која Томор Морина нема да биде екстрадиран во Србија. -Врховниот суд донесе решение по предметот заведен под Кр.бр.30/2019 со кое го потврди решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал ...