TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јака ги повика албанските бизниси да ја заменат празнината на косовскиот пазар што ја остави српската стока

+инфо - 10.12.2018

По зголемување на царината за српските производи за 100 отсто од страна на косовските власти, минатиот месец е регистриран раст од 40 отсто на извозот од Албанија во Косово. Од Царинската управа на Албанија потврдуваат дека обемот на албанска стока ...

Албанскиот извоз во Косово зголемен за 40 отсто

Локално - 10.12.2018

По зголемување на царината за српските производи за 100 отсто од страна на косовските власти, минатиот месец е регистриран раст од 40 отсто на извозот од Албанија во Косово. Од Царинската управа на Албанија потврдуваат дека обемот на албанска стока ...

Косовска царина: По воведувањето на 100-отстотни такси, намален увозот од Србија за 20 милиони евра

Либертас - 08.12.2018

Пред воведувањето на 100-отстни такси на стоката од Србија и БиХ, во Косово дневно влегувала српска стока во вредност од 1, 2 милиони евра, а потоа е намалена на неколку стотици евра, изјави портпаролот на Царината на Косово Адриатик Ставилеци.

Албанскиот извоз за Косово зголемен за 40 отсто

А1 On - 10.12.2018

По зголемување на царината за српските производи за 100 отсто од страна на косовските власти, минатиот месец е регистриран раст од 40 отсто на извозот од Албанија во Косово. Од Царинската управа на Албанија потврдуваат дека обемот на албанска стока ...

Третиот користи: Албанскиот извоз во Косово зголемен за 40 отсто

Вечер - 10.12.2018

По зголемување на царината за српските производи за 100 отсто од страна на косовските власти, минатиот месец е регистриран раст од 40 отсто на извозот од Албанија во Косово. Од Царинската управа на Албанија потврдуваат дека обемот на албанска стока ...

Албанскиот извоз во Косово зголемен за 40 отсто

Н.Македонија - 10.12.2018

По зголемување на царината за српските производи за 100 отсто од страна на косовските власти, минатиот месец е регистриран раст од 40 отсто на извозот од Албанија во Косово. Од Царинската управа на Албанија потврдуваат дека обемот на албанска стока ...

Албанскиот извоз во Косово зголемен за 40 отсто

1tv - 10.12.2018

По зголемување на царината за српските производи за 100 отсто од страна на косовските власти, минатиот месец е регистриран раст од 40 отсто на извозот од Албанија во Косово. Од Царинската управа на Албанија потврдуваат дека обемот на албанска стока ...