TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Претседателот на Гватемала воведе вонредна состојба на северот од земјата по насилните протести против рудниците за ...

Опсервер - 25.10.2021

– Претседателот на Гватемала, Алехандро Џиаматеи, денеска воведе вонредна состојба во покраината Изабал, по двонеделните протести против рудниците за никел и судирите меѓу демонстрантите и полицијата.

Воведена вонредна состојба во Гватемала

Кумановски м. - 25.10.2021

Претседателот на Гватемала, Алехандро Едуардо Џаматеи Фалум денеска воведе вонредна состојба во областа Изабал по двонеделните протести против рудниците за никел и судирите меѓу демонстрантите и полицијата.

Вонредна состојба на северот од Гватемала по насилните протести против рудниците за никел

Слободен Печат - 25.10.2021

Претседателот на Гватемала, Алехандро Џиаматеи, денеска воведе вонредна состојба во покраината Изабал, по двонеделните протести против рудниците за никел и судирите меѓу демонстрантите и полицијата.

Гватемала: Воведена вонредна состојба по насилните протести против рудниците за никел

Денешен - 25.10.2021

Претседателот на Гватемала, Алехандро Џиаматеи, денеска воведе вонредна состојба во покраината Изабал, по двонеделните протести против рудниците за никел и судирите меѓу демонстрантите и полицијата.

Претседателот на Гватемала воведе вонредна состојба на северот од земјата по насилните протести против рудниците за ...

MakPress - 25.10.2021

Претседателот на Гватемала, Алехандро Џиаматеи, денеска воведе вонредна состојба во покраината Изабал, по двонеделните протести против рудниците за никел и судирите меѓу демонстрантите и полицијата.