TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Амазон и најголемите издавачи добија тужба за вештачко високи цени на Е-книги

Радио МОФ - 16.01.2021

Интернет страницата на Амазон (Amazon.com) и најголемите пет американски издавачи – Пингвин Редном Хаус, Хачет, Харпер Колинс, Мекмилан и Симон и Шустер, се обвинети за договарање во висината на цените на електронските книги.

Масовна тужба против Амазон поради ,,напумпаните” цени на е-книгите

Канал5 - 16.01.2021

Читатилите од неколку држави во САД поднеле заедничка тужба против малопродажниот интернет гигант Амазон, тврдејќи дека тој ги надувува цените на е-книгите во договор со група издавачи. Во тужбата се тврди дека Амазон и издавачките куќи Penguin ...

Колективна тужба против Амазон, си ги „пумпале“ цените на производите

Локално - 16.01.2021

Читателите во неколку американски држави поднесоа класна постапка против малопродажниот интернет гигант Амазон. Како што тврдат, Амазон, во договор со група издавачи, ги „надувал“ цените на електронските книги.

Голем удар: Љубителите на книги поднесуваат масовни тужби против Амазон

Локално - 15.01.2021

Читателите во неколку држави во САД поднесоа колективна тужба против малопродажниот интернет гигант Амазон, тврдејќи дека тој ги „напумпал“ цените на е-книгите во договор со група издавачи.