TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Властите во САД бараат забрана за насилни видео игри како „Grand Theft Auto“

Слободен Печат - 25.02.2021

Пратеник во американската држава Илиноис сака да се забрани продажбата на насилни видео игри на малолетници, особено играта „Grand Theft Auto“ заради зголемениот број на кражби на автомобили инспирирани од истата.

Дали е ова крајот на популарната GTA?

Кајгана - 25.02.2021

Гејмерите понекогаш премногу „уживаат“ во видеоигрите, така што границата помеѓу реалноста и виртуелниот свет е заматена. Се чини дека ова е случај со една многу популарна франшиза - Grand Theft Auto (GTA).

Законодавците сакаат да ја забранат популарната видео игра бидејќи тинејџерите започнале да ја копираат во реалниот ...

Точка - 25.02.2021

Играчите на видео игри понекогаш премногу се задлабочуваат во нив, па тешко е да препознаат што е реалност, а што виртуелен свет во кој играат. Тоа може да резултира со проблеми за лицата кои се обидуваат да изведат потези од видео игри во реалниот ...

Grand Theft Auto ќе биде забранета оти тинејџерите ја имитираат играта

Телефони.мк - 24.02.2021

Децата премногу навлегуваат во игрите и понекогаш не можат да разликуваат во која реалност живеат, со оглед на тоа што предолго време посветуваат на виртуелниот живот, т.е. на игрит. Според Harvard Health Publishing, видео игрите со насилнички ...