TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Филхармонија со два концерта неделава: „Фантазија“ и „Бетовен: Редефиниција“

Р.С.Европа - 23.02.2021

„Фантазија“ е насловен рециталот на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев што ќе се одржи овој вторник во Камерната сала на Филхармонија, а само два дена подоцна, на 25 февруари, Оркестарот ќе го свири концертот „Бетовен: Редефиниција“, на кој солист ...

Оркестарот на Филхармонија ќе го одржи концертот насловен „Бетовен: Редефиниција”

Бизнис Вести - 23.02.2021

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе го одржи концертот насловен „Бетовен:Редефиниција” на кој како солист ќе настапи виолинистот Јонијан Илијас Кадеша (Албанија/Грција). Со оркестарот ќе диригира маестро Емил Табаков од Бугарија, а ...

Концерт „Бетовен: Редефиниција“

МКД - 23.02.2021

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе го одржи концертот насловен „Бетовен:Редефиниција“ на кој како солист ќе настапи виолинистот Јонијан Илијас Кадеша (Албанија/Грција). Со оркестарот ќе диригира маестро Емил Табаков од Бугарија, а ...

Бетовен: Редефиниција со Јонијан Илијас Кадеша

Курир - 23.02.2021

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе го одржи концертот насловен „Бетовен: Редефиниција“ на кој како солист ќе настапи виолинистот Јонијан Илијас Кадеша (Албанија/Грција).

„Бетовен: Редефиниција“: Концерт на оркестарот на Филхармонија в четврток

ММС - 23.02.2021

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе го одржи концертот насловен „Бетовен:Редефиниција“ на кој како солист ќе настапи виолинистот Јонијан Илијас Кадеша (Албанија/Грција). Со оркестарот ќе диригира маестро Емил Табаков од Бугарија, а ...

Концерт „Бетовен:Редефиниција“ на Филхармонија

Скопје инфо - 23.02.2021

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе го одржи концертот насловен „Бетовен:Редефиниција“ на кој како солист ќе настапи виолинистот Јонијан Илијас Кадеша (Албанија/Грција). Со оркестарот ќе диригира маестро Емил Табаков од Бугарија, а ...

Концерт „Бетовен: Редефиниција“ на Филхармонија

Н.Македонија - 23.02.2021

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе го одржи концертот насловен „Бетовен: Редефиниција“ на кој како солист ќе настапи виолинистот Јонијан Илијас Кадеша (Албанија/Грција).

Едно од најубавите дела на Бетовен во изведба на Кадеша на виолина од 1749 година

Вечер Прес - 23.02.2021

Единствениот виолински концерт на Бетовен и едно од неговите најлирски дела, во изведба на Јонијан Илијас Кадеша (Албанија/Грција) кој свири на виолина изработена од Џовани Батиста Гуаданини од 1749 година, ќе биде претставено пред македонската ...

Концерт „Бетовен:Редефиниција“ на Филхармонија

MTM - 23.02.2021

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе го одржи концертот насловен „Бетовен:Редефиниција“ на кој како солист ќе настапи виолинистот Јонијан Илијас Кадеша (Албанија/Грција). Со оркестарот ќе диригира маестро Емил Табаков од Бугарија, а ...

„Бетовен: Редефиниција“ во Филхармонија со виолинистот Јонијан Илијас Кадеша и маестро Емил Табаков

Радио МОФ - 23.02.2021

Оркестарот на Филхармонија во четврток, во 20 часот ќе го одржи концертот насловен „Бетовен: Редефиниција“ на кој како солист ќе настапи виолинистот Јонијан Илијас Кадеша (Албанија/Грција).

Бетовен: Редефиниција со виолинистот Јонијан Илијас Кадеша

Независен - 23.02.2021

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе го одржи концертот насловен „Бетовен:Редефини ција“ на кој како солист ќе настапи виолинистот Јонијан Илијас Кадеша (Албанија/Грција).