TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Научниците го вратија времето назад

Gostivarpress.mk - 15.03.2019

Научниците успеаја да ја променат насоката на движењето на времето со квантен компјутер во една нова студија која е спротивна на воспоставените закони на физиката. Овој развој на случувања исто така помага за подобро разбирање на квантните ...

Научниците конечно успеале да го вратат времето

Точка - 15.03.2019

Научниците од московскиот Институт за физика и технологија, со помош на колегите од Швајцарија и САД, направиле нешто што се противи на законите по физика. Тие, со помош на квантен компјутер, успеале да го променат текот на времето.

Научниците конечно успеаја да го вратат времето

Кајгана - 15.03.2019

Научници од московскиот Институт за физика и технологија, со помош на колеги од Швајцарија и САД, направија нешто што се противи на законите на физиката. Со помош на квантен компјутер успеаја да го променат текот на времето.

Патување во времето со квантен компјутер

Емитер - 15.03.2019

Истражувачите од Московскиот институт за физика и технологија (МИФТ) во соработка со нивните колеги од САД и Швајцарија ја вратија состојбата на квантниот компјутер на дел од секунда во минатото.

Руски физичари го враќаат времето наназад

Руска реч - 14.03.2019

Руски научници заедно со своите колеги од САД и од Швајцарија го принудија квантниот компјутер да се врати за дел од секундата наназад и со тоа да го „прекрши“ вториот закон за термодинамика.

Руски научници со епохално откритие: Може да се промени текот на времето

Факултети - 14.03.2019

Научниците успеале да го променат правецот на времето со помош на квантен компјутер. Епохалното откритие се чини дека е контрадикторно на основните закони на физиката и може да го промени нашето разбирање на процесите со кои се регулира универзумот.

Чекор поблиску до патување низ времето

Вечер - 13.03.2019

Московскиот Институт за физика и технологија, во соработка со научници од САД и Швајцарија, објави научен труд што ги доведува во прашање основните закони на физиката, во однос на патувањето низ времето.

Чекор поблиску до патување низ времето – Руски физичари го враќаат времето наназад

Студенти - 14.03.2019

Руски научници заедно со своите колеги од САД и од Швајцарија го принудија квантниот компјутер да се врати за дел од секундата наназад и со тоа да го „прекрши“ вториот закон за термодинамика.