TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Млади ликовни уметници од Битола наградени на фестивал во Индија

Опсервер - 30.01.2023

Младите ликовни уметници Меланија Кондовска, Ангела Цветковска, Леа Стерјев, Ана Полизовска, Сара Наумовска, Сирма Спиркоска, Анастасија Наумчевска и Томислав Атанасовски, членови на детското ликовно студи „Св.

[Став] За воздигнувањето и падот или едно премолчено сликарство

Радио МОФ - 29.01.2023

Првото посериозно претставување на творештвото на сликарот Стојан Апчевски (1936-2012) во Офицерскиот дом во Битола е повод за една поширока анализа на третманот на творештвото на битолските ликовни уметници Пишува: Владо Ѓорески, историчар на ...

Млади ликовни уметници од Битола наградени на фестивал во Индија

Вечер Прес - 30.01.2023

Младите ликовни уметници Меланија Кондовска, Ангела Цветковска, Леа Стерјев, Ана Полизовска, Сара Наумовска, Сирма Спиркоска, Анастасија Наумчевска и Томислав Атанасовски, членови на детското ликовно студио „Св.

Млади ликовни уметници од Битола наградени на фестивал во Индија

MakPress - 30.01.2023

Младите ликовни уметници Меланија Кондовска, Ангела Цветковска, Леа Стерјев, Ана Полизовска, Сара Наумовска, Сирма Спиркоска, Анастасија Наумчевска и Томислав Атанасовски, членови на детското ликовно студи „Св.