TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВИДЕО: Зелени коридори на границите за приоритетно минување на лековите, медицинската опрема и свежите производи

А1 On - 09.04.2020

Во рамките на македонското претседателство со подкомитетот за царини и потекло на стоки во рамки на ЦЕФТА е покрената иницијативата за воспоставување на таканаречени зелени коридори на граничните премини за непречено минување на стоки за увоз и ...

И покрај тешките услови, извозот од јануари до март е поголем за 210 милиони евра

ТВ21 - 09.04.2020

„Царинската управа заедно со сите органи и Министерства во Владата на Република Северна Македонија, прават исклучителни напори за одржување на економската активност и поддршка на извозот“, рече директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски на ...

(ВИДЕО) Танасоски: Намалени увозните давачки во март, но поголем извоз на зеленчук и овошје

А1 On - 09.04.2020

Увозните давачки во март во просек бележат намалување за 10 проценти во споредба со минатата година, поради кризата, намалената потрошувачка на акцизна стока, но и намалената цена на нафтените деривати.

Танасоски: Земјоделските производи, лековите и медицинската опрема ќе имаат приоритет, ќе се формираат зелени коридори ...

Фокус - 09.04.2020

Директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски на денешната прес конференција во Владата истакна дека е покрената иницијатива за зелени коридори каде што сите земји членки на ЦЕФТА се обврзани да обезбедат 24 часовна работа на гранични премини за ...

За три месеци извозот поголем за 210 милиони евра

Независен - 09.04.2020

Во одвивањето на трговијата со соседните земји нема никакви проблеми, рече денес на прес конферецнија директорот на Царинската управа, Ѓоко Танасоски, на која зборуваше за новините во царинското работење и за резултатите во надворешната трговија.

Танасоски: Наплатата на акцизите и увозното ДДВ е намалена за 10 отсто

+инфо - 09.04.2020

Во март годинава наплатата на акцизите и увозното ДДВ бележат пад од 10 отсто. Извозот, пак, на производи е зголемен во однос на истиот период лани. Во овој период од значење е зголемувањето на извоз на земјодлески производи, изјави денеска на ...

Прес-конференција на директорот на Царинска управа Танасоски (во живо)

Опсервер - 09.04.2020

Скопје, 9 април 2020 () – Прес-конференција на директорот на Царинска управа, Ѓоко ...

(Во живо) Прес на директорот на Царина

Независен - 09.04.2020

Директорот на Царинска управа, Ѓоко Танасоски ќе одржи прес-конференција, денеска во 11 часот. Проследете ја во ...

Танасоски: Намалени увозни давачки, зголемен извоз на зеленчук и овошје

Слободен Печат - 09.04.2020

Увозните давачки во март во просек бележат намалување за 10 проценти во споредба со минатата година, поради кризата, намалената потрошувачка на акцизна стока, но и намалената цена на нафтените деривати.

Танасоски: Намалени увозните давачки во март, но поголем извоз на зеленчук и овошје

Канал5 - 09.04.2020

Увозните давачки во март во просек бележат намалување за 10 проценти во споредба со минатата година, поради кризата, намалената потрошувачка на акцизна стока, но и намалената цена на нафтените деривати.

Танасоски: Намалени увозните давачки во март, но поголем извоз на зеленчук и овошје

Press24 - 09.04.2020

Увозните давачки во март во просек бележат намалување за 10 проценти во споредба со минатата година, поради кризата, намалената потрошувачка на акцизна стока, но и намалената цена на нафтените деривати.

Во март се намалени увозните давачки, а извозот на зеленчук и овошје е зголемен

Вечер - 09.04.2020

Увозните давачки во март во просек бележат намалување за 10 проценти во споредба со минатата година, поради кризата, намалената потрошувачка на акцизна стока, но и намалената цена на нафтените деривати.

Танасоски: Намалени увозните давачки во март, но поголем извоз на зеленчук и овошје

Опсервер - 09.04.2020

Скопје, 9 април 2020 () – Увозните давачки во март во просек бележат намалување за 10 проценти во споредба со минатата година, поради кризата, намалената потрошувачка на акцизна стока, но и намалената цена на нафтените деривати.

За 10 отсто намалена наплатата на акцизите

Сител - 09.04.2020

Увозните давачки во март во просек бележат намалување за 10 проценти во споредба со минатата година, поради кризата, намалената потрошувачка на акцизна стока, но и намалената цена на нафтените деривати.

Танасоски: Намалени увозните давачки во март, но поголем извоз на зеленчук и овошје

24Инфо - 09.04.2020

Увозните давачки во март во просек бележат намалување за 10 проценти во споредба со минатата година, поради кризата, намалената потрошувачка на акцизна стока, но и намалената цена на нафтените деривати.

Танасоски: Намалени увозните давачки во март, но поголем извоз на зеленчук и овошје

Република - 09.04.2020

Увозните давачки во март во просек бележат намалување за 10 проценти во споредба со минатата година, поради кризата, намалената потрошувачка на акцизна стока, но и намалената цена на нафтените деривати.

Танасоски: Намалени увозните давачки, зголемен извоз на зеленчук и на овошје

Н.Македонија - 09.04.2020

Прекуграничната трговија се одвива без проблеми, кај извозот бројките покажуваат зголемување кај свежиот зеленчук и овошјето, а увозните давачки во март бежат просечно намалување од 10 отсто во споредба со минатата година, поради кризата, соопшти ...

Танасоски: Трговијата со соседните земји се одвива непречено, приходите од увозните давачки помали за 10%

OhridNews - 09.04.2020

Одвивањето на трговијата со соседните земји се одвива непречено. И покрај исклучително тешките услови, извозот на свеж зеленчук во март 2020 година е поголем за околу 3.000 тони во споредба со 2019 година, додека кај вредноста се бележи намалување, ...

Танасоски: Намалени увозните давачки во март, но поголем извоз на зеленчук и овошје

Телма - 09.04.2020

Увозните давачки во март во просек бележат намалување за 10 проценти во споредба со минатата година, поради кризата, намалената потрошувачка на акцизна стока, но и намалената цена на нафтените деривати.

Танасоски: Увозните давачки во март намалени, пораст на извозот на овошје и зеленчук

Нова ТВ - 09.04.2020

Увозните давачки во март во просек бележат намалување за 10 проценти во споредба со минатата година, поради кризата, намалената потрошувачка на акцизна стока, но и намалената цена на нафтените деривати.

И покрај тешките услови, извозот од јануари до март е поголем за 210 милиони евра

4NEWS - 09.04.2020

„Царинската управа заедно со сите органи и Министерства во Владата на Република Северна Македонија, прават исклучителни напори за одржување на економската активност и поддршка на извозот“, рече директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски на ...

Царинската управа го поддржува одржувањето на економската активност и поддршка на извозот

24 Вести - 09.04.2020

„Царинската управа заедно со сите органи и Министерства во Владата на Република Северна Македонија, прават исклучителни напори за одржување на економската активност и поддршка на извозот“, рече директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски на ...

Танасоски: Покрај тешките услови извозот во периодот јануари-март 2020 година е поголем за околу 210 милиони евра

Press24 - 09.04.2020

„Царинската управа заедно со сите органи и Министерства во Владата на Република Северна Македонија, прават исклучителни напори за одржување на економската активност и поддршка на извозот“, рече директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски на ...

Зелени коридори на границите за приоритетно минување на лековите и медицинската опрема

Макфакс - 09.04.2020

„Во рамките на македонското претседателство со подкомитетот за царини и потекло на стоки во рамки на ЦЕФТА е покрената иницијативата за воспоставување на таканаречени зелени коридори на граничните премини за непречено минување на стоки за увоз и ...