TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Анѓушев на средба со ММФ: Економијата расте, невработеноста опаѓа

Макфакс - 12.07.2019

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев оствари средба со Џесмин Рахман, шеф на мисијата на Меѓународниот монетарен фонд и Себастиан Соса, раководител на канцеларијата на ММФ за Република Северна Македонија, ...

ММФ отвора нова канцеларија земјава, Албанија Косово и Црна Гора

+инфо - 12.07.2019

Новата регионална канцеларија ќе биде раководена од Стефани Ебле, која моментално е шефица на мисијата на ММФ за Косово. Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) отвора нова регионална канцеларија за зајакнување на односите со Албанија, Косово, Црна Гора ...

Анѓушев на средба со ММФ: Економијата расте, невработеноста опаѓа

Н.Македонија - 12.07.2019

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев оствари средба со Џесмин Рахман, шеф на мисијата на Меѓународниот монетарен фонд и Себастиан Соса, раководител на канцеларијата на ММФ за Република Македонија, во ...

ММФ отвора регионална канцеларија во Виена за Северна Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора

Сител - 12.07.2019

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) отвора нова регионална канцеларија на резидентен претставник за зајакнување на односите со Северна Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора, со седиште во Виена, соопштила шефицата на мисијата на ММФ Џесмин Рахман ...

ММФ отвора регионална канцеларија во Виена за Северна Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора

Независен - 12.07.2019

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) отвора нова регионална канцеларија на резидентен претставник за зајакнување на односите со Северна Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора, со седиште во Виена, соопштила шефицата на мисијата на ММФ Џесмин Рахман ...

Анѓушев на средба со ММФ:Економијата расте, невработеноста опаѓа

Centar - 12.07.2019

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев оствари средба со Џесмин Рахман, шеф на мисијата на Меѓународниот монетарен фонд и Себастиан Соса, раководител на канцеларијата на ММФ за Република Северна Македонија, ...

ММФ отвора регионална канцеларија во Виена за Северна Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора

Локално - 12.07.2019

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) отвора нова регионална канцеларија на резидентен претставник за зајакнување на односите со Северна Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора, со седиште во Виена, соопштила шефицата на мисијата на ММФ Џесмин Рахман ...

ММФ отвора регионална канцеларија во Виена за Северна Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора

ММС - 12.07.2019

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) отвора нова регионална канцеларија на резидентен претставник за зајакнување на односите со Северна Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора, со седиште во Виена, соопштила шефицата на мисијата на ММФ Џесмин Рахман ...

ММФ отвора регионална канцеларија во Виена за Северна Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора

1tv - 12.07.2019

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) отвора нова регионална канцеларија на резидентен претставник за зајакнување на односите со Северна Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора, со седиште во Виена, соопштила шефицата на мисијата на ММФ Џесмин Рахман ...

ММФ отвора регионална канцеларија во Виена за Северна Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора

Вечер - 12.07.2019

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) отвора нова регионална канцеларија на резидентен претставник за зајакнување на односите со Северна Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора, со седиште во Виена, соопштила шефицата на мисијата на ММФ Џесмин Рахман ...

ММФ во Виена отвора регионална канцеларија за Албанија, Косово, Црна Гора и Македонија

МКД - 12.07.2019

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев се сретна со Џесмин Рахман, шеф на мисијата на Меѓународниот монетарен фонд и Себастиан Соса, раководител на канцеларијата на ММФ за Република Северна Македонија, во рамки на годишната мисија на ММФ за ...

ММФ отвора регионална канцеларија во Виена за Северна Македонија

Слободен Печат - 12.07.2019

Со оваа канцеларија ММФ тежнее за одржување блиски релации со четирите земји, како и со донаторите, меѓународните институции, вклучувајќи ја и Светска банка и австриската Влада. Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) отвора нова регионална канцеларија ...

ММФ отвора регионална канцеларија во Виена за Северна Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора

А1 On - 12.07.2019

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) отвора нова регионална канцеларија на резидентен претставник за зајакнување на односите со Северна Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора, со седиште во Виена, соопштила шефицата на мисијата на ММФ Џесмин Рахман ...

ММФ отвора регионална канцеларија во Виена за Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора

Канал5 - 12.07.2019

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) отвора нова регионална канцеларија на резидентен претставник за зајакнување на односите Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора, со седиште во Виена, Соопштила шефицата на мисијата на ММФ Џесмин Рахман на средба ...

Анѓушев на средба со ММФ: Економијата расте, невработеноста опаѓа

Точка - 12.07.2019

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев оствари средба со Џесмин Рахман, шеф на мисијата на Меѓународниот монетарен фонд и Себастиан Соса, раководител на канцеларијата на ММФ за Република Северна Македонија, ...

ММФ отвора регионална канцеларија во Виена за Северна Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора

еМагазин - 12.07.2019

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) отвора нова регионална канцеларија на резидентен претставник за зајакнување на односите со Северна Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора, со седиште во Виена, соопштила шефицата на мисијата на ММФ Џесмин Рахман ...

ММФ отвора регионална канцеларија во Виена за Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора

Алфа - 12.07.2019

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) отвора нова регионална канцеларија на резидентен претставник за зајакнување на односите со Северна Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора, со седиште во Виена, соопштила шефицата на мисијата на ММФ Џесмин Рахман ...

ММФ отвора регионална канцеларија во Виена за Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора

MakPress - 12.07.2019

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) отвора нова регионална канцеларија на резидентен претставник за зајакнување на односите со Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора, со седиште во Виена, соопштила шефицата на мисијата на ММФ Џесмин Рахман на ...

Анѓушев на средба со ММФ: Економијата расте, невработеноста опаѓа

Фактор - 12.07.2019

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев оствари средба со Џесмин Рахман, шеф на мисијата на Меѓународниот монетарен фонд и Себастиан Соса, раководител на канцеларијата на ММФ за Република Македонија, во ...

ММФ отвора регионална канцеларија за Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора

Нетпрес - 12.07.2019

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) отвора нова регионална канцеларија на резидентен претставник за зајакнување на односите со Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора, со седиште во Виена, соопштила шефицата на мисијата на ММФ Џесмин Рахман на ...

Вицепремиерот Анѓушев на средба со мисијата на ММФ – Економијата расте, невработеноста опаѓа, а задолжувањето е ...

Бизнис Вести - 12.07.2019

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев оствари средба со Џесмин Рахман, шеф на мисијата на Меѓународниот монетарен фонд и Себастиан Соса, раководител на канцеларијата на ММФ за Република Северна ...

Анѓушев на средба со ММФ: Економијата расте, невработеноста опаѓа, а задолжувањето е стабилизирано

Локално - 12.07.2019

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев оствари средба со Џесмин Рахман, шеф на мисијата на Меѓународниот монетарен фонд и Себастиан Соса, раководител на канцеларијата на ММФ за Република Северна Македонија, ...

Вицепремиерот Анѓушев на средба со мисијата на ММФ – Економијата расте, невработеноста опаѓа, а задолжувањето е ...

Либертас - 12.07.2019

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев оствари средба со Џесмин Рахман, шеф на мисијата на Меѓународниот монетарен фонд и Себастиан Соса, раководител на канцеларијата на ММФ за Република Северна ...

ММФ отвора регионална канцеларија во Виена за Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора

PressingTV - 12.07.2019

Со оваа канцеларија ММФ тежнее за одржување блиски релации со четирите земји, како и со донаторите, меѓународните институции, вклучувајќи ја и Светска банка и австриската Влада, која е важен трговски и развоен партнер на регионот на Западен Балкан.