TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нова епизода од циркусот наречен Судски совет, судството стана срам за државата

Слободен Печат - 05.06.2023

Политиката навлезе во судството токму преку Судскиот совет. Секогаш велам дека сме потонале до дното и сфаќам дека таму каде што завршува логиката, почнува Македонија и дека има уште поголемо дно, што е жално и тажно, вели адвокатот Звонко Давидовиќ ...

Нови кавги и обвинувања во Судскиот совет

Канал5 - 05.06.2023

Членовите на Судскиот совет на следната седница ќе одлучуваат дали поранешната претседателка Весна Дамева имала судир на интереси. Откако ќе ја обезбедат потребната документација членовите на Судскиот совет на следната седница ќе одлучуваат дали ...

Судскиот совет расправаше дали имало судир на интереси во работата на експретседателката Дамева

Вечер Прес - 05.06.2023

Денешната седница на Судскиот совет на која требаше да се разгледува судирот на интереси на експретедателката на Советот, Весна Дамева, помина со обвинувања и расправии. За експретседателката на Судскиот совет, изминатите денови во одредени медиуми ...

Судскиот совет ќе ги „тресе“ судските процеси на сопругот на екс претседателката Дамева

Р.С.Европа - 05.06.2023

„Дома не разговараме за службени работи“, изјави на 5 јуни поранешната претседателка на Судскиот совет, Весна Дамева на денешната седница на Судскиот совет на која им објаснуваше на членовите на Советот за тоа дали имала конфликт на интереси додека ...

(Видео) Дамева против сите во Судскиот совет: Ниту треба ниту сум морала да знам за судските постапки на мојот сопруг, ...

Макфакс - 05.06.2023

Експретседатеката на Судскиот совет, Весна Дамева, на денешната седница повторно е во центар на вниманието на колегите кои инсистираа да ги извести за судски спор на нејзиниот сопруг, изоставен во нејзините предлози за ревидирање.

Весна Дамева на „обвинителна клупа“ – со сопругот не зборуваме дома за службени работи

Фокус - 05.06.2023

Поранешната претседателка на Судскиот совет, Весна Дамева обвинува дека против нејзе се води хајка откако во медиумите протече информација, а денеска на седница на Судски совет се расправа за тоа дали таа имала судир на интереси бидејќи учествувала ...

(Видео) Нови циркуси во Судскиот совет – хајки, нервоза, довикувања и расправии

Макфакс - 05.06.2023

Нови препирки и обвинувања во Судскиот совет. Точка на дневен ред е судирот на интереси на експретседателката Весна Дамева, за која има обвинувања дека учествувала во постапки при одлучување на одговорност за судии, каде странка бил нејзиниот сопруг.

Судскиот совет ја проверува работата на поранешната претседателка Весна Дамева

Канал5 - 05.06.2023

Судскиот совет расправа и ќе заземе став дали поранешната разрешена претседателка, Весна Дамева го прекршила законот за Судски совет, одосно дали имало судир на интереси во нејзината работа.

Судскиот совет ќе ја проверува работата на поранешната претседателка Весна Дамева

Канал5 - 05.06.2023

Судскиот совет денеска ќе расправа и ќе заземе став дали поранешната разрешена претседателка, Весна Дамева го прекршила законот за судски совет, одосно дали имало судир на интереси во нејзината работа.

Судскиот совет расправаше за судир на интереси на експретседателката Дамева

Мета - 05.06.2023

Според Судскиот совет, сопругот на Дамева, Младен Дамев, претседател на Управниот одбор и генерален директор на „Скопски пазар“ се јавувал како оштетен и како тужител во неколку предмети што се воделе и што сѐ водат во Кривичниот и во Апелациониот ...

Се судрија двете екс претседателки на Судски совет – Дамева криела за сопругот, а Црвенковска имот

ММС - 05.06.2023

Двете поранешни претседателки на Судскиот совет влегоа во обвинувања која што криела во текот на раководењето и членувањето во највисокото судско тело – Судскиот совет. Се расправање за одговорност на Весна Дамева дека учествувала во постапки при ...

Поранешниот и актуелниот претседател на Судски совет се скараа: Кој дава материјали на фаворизиран портал

Слободен Печат - 05.06.2023

Поранешната претседателка на Судскиот совет, Весна Дамева пред почетокот на денешната седница на која се расправа за нејзината работа обвини дека Советот има селективен пристап кон медиумите, откако материјали од денешната седница биле доставени ...

(Видео) Нови циркуси во Судски совет – хајки, нервоза, довикувања и расправии

Точка - 05.06.2023

Нови препирки и обвинувања во Судскиот совет. Точка на дневен ред е судирот на интереси на експретседателката Весна Дамева, за која има обвинувања дека учествувала во постапки при одлучување на одговорност за судии, каде странка бил нејзиниот сопруг.

Поранешниот и актуелниот претседател на Судски совет се скараа: Кој дава материјали на фаворизиран портал

Либертас - 05.06.2023

Поранешната претседателка на Судскиот совет, Весна Дамева пред почетокот на денешната седница на која се расправа за нејзината работа обвини дека Советот има селективен пристап кон медиумите, откако материјали од денешната седница биле доставени ...

(Видео) Нови циркуси во Судски совет – хајки, нервоза, довикувања и расправии

MTM - 05.06.2023

Нови препирки и обвинувања во Судскиот совет. Точка на дневен ред е судирот на интереси на експретседателката Весна Дамева, за која има обвинувања дека учествувала во постапки при одлучување на одговорност за судии, каде странка бил нејзиниот сопруг.

Хајки, нервоза, довикувања и расправии во Судски совет

Скопје1 - 05.06.2023

Нови препирки и обвинувања во Судскиот совет. Точка на дневен ред е судирот на интереси на експретседателката Весна Дамева, за која има обвинувања дека учествувала во постапки при одлучување на одговорност за судии, каде странка бил нејзиниот сопруг.

ДОМА НЕ ЗБОРУВАМЕ ЗА СУДСКИТЕ ОДЛУКИ НА СОПРУГОТ Дамева вели „ниту ми треба, ниту сум морала да знам“

+инфо - 05.06.2023

Ниту ми треба, ниту сум морала да знам за деловните обврски за судски постапки и било какви постапки за мојот сопруг бидејќи ние дома не разговараме за судски работи. Ниту тој знае што јас постапувам, ниту јас знам какви судски постапки се водат, ...

Дамева: Ниту требам, ниту сум морала да знам за судски постапки на мојот сопруг, ние дома не разговараме за судски ...

Скопје1 - 05.06.2023

Експретседатеката на Судскиот совет, Весна Дамева, на денешната седница повторно е во центар на вниманието на колегите кои инсистираа да ги извести за судски спор на нејзиниот сопруг, изоставен во нејзините предлози за ревидирање.

(Видео) Дамева против сите во Судски совет: Ниту требам, ниту сум морала да знам за судски постапки на мојот сопруг, ...

Точка - 05.06.2023

Експретседатеката на Судскиот совет, Весна Дамева, на денешната седница повторно е во центар на вниманието на колегите кои инсистираа да ги извести за судски спор на нејзиниот сопруг, изоставен во нејзините предлози за ревидирање.

Судскиот совет расправаше дали имало судир на интереси во работата на експретседателката Дамева

Нетпрес - 05.06.2023

Денешната седница на Судскиот совет на која требаше да се разгледува судирот на интереси на експретедателката на Советот, Весна Дамева, помина со обвинувања и расправии. За експретседателката на Судскиот совет, изминатите денови во одредени медиуми ...

(Видео) Дамева против сите во Судскиот совет: Ниту треба ниту сум морала да знам за судските постапки на мојот сопруг, ...

MTM - 05.06.2023

Експретседатеката на Судскиот совет, Весна Дамева, на денешната седница повторно е во центарот на вниманието на колегите, кои инсистираа да ги извести за судски спор на нејзиниот сопруг изоставен во нејзините предлози за ревидирање.

Повторно кавги во судскиот совет

Алфа - 05.06.2023

Денешната седница на Судскиот совет на која требаше да се разгледува судирот на интереси на експретедателката на Советот, Весна Дамева, помина со обвинувања и расправии. За експретседателката на судскиот совет, изминатите денови во одредени медиуми ...