TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Златна мечка“ за израелскиот филм „Синоними“

Телма - 17.02.2019

Филмот „Синоними“ на израелскиот режисер Надав Лапид ја освои Златната мечка за најдобар филм на 69. Берлински филмски фестивал. „Синоними“ ја разоткрива приказната за еден Израелец кој емигрира во Франција, фокусирајќи се на актуелното прашањето за ...

Златна мечка за израелскиот „Синоними“ на Надав Лапид

Телма - 17.02.2019

Филмот „Синоними“ на израелскиот режисер Надав Лапид ја освои Златната мечка за најдобар филм на 69. Берлински филмски фестивал. Лапид истакна дека ова е филм за неговата мајка која работела на филмот и починала за време на монтажата, но дека во ...

Берлинале 2019: Наградата Златна мечка за филмот „Synonyms “

Кајгана - 17.02.2019

Филмот „Synonyms“ на израелскиот режисер Надав Лапид ја доби Златната мечка за најдобар филм на 69. меѓународен филмски фестивал во Берлин. Со Сребрена мечка во категоријата за најдобра режија е наградена германската глумица и режисерка Ангела ...

(ФОТО) Награди на Берлинале 2019: Надал Лапид доби Златна мечка за „Synonyms“

Екран - 17.02.2019

Заврши годинешното издание на Берлинале, а Надал Лапид со „Synonyms“ ја освои престижната награда Златна мечка за најдобар филм. Ангела Хелмер била наградена со Сребрена мечка за најдобар режисер за филмот “I Was at Home, But”, според жирито со кое ...

Наградата „Златна мечка“ за филмот „Синоними“

Н.Македонија - 17.02.2019

Филмот „Синоними“ на израелскиот режисер Надав Лапид ја доби „Златната мечка“ за најдобар филм на 69. меѓународен филмски фестивал во Берлин. Со „Сребрена мечка“ во категоријата за најдобра режија е наградена германската глумица и режисерка Ангела ...

Филм на израелски режисер ја грабна "Златна мечка" на "Берлинале"

MTM - 17.02.2019

Филмот "Синоними" на израелскиот режисер Надав Лапид освои "Златна мечка" за најдобар филм од Берлинале, соопштија медиумите. Филмот раскажува за млад поранешен израелски војник кој бега во Париз со контрадикторни чувства кон татковината.

Златна мечка за израелскиот „Синоними“ на Надав Лапид

Сакам да кажам - 16.02.2019

„Синоними“ на изрелскиот автор Надав Лапид ја освои Златната мечка на 69. Берлинале што заврши вечерва. Филмот на 44-годишниот автор е приказна за момче од Израел кое ќе се пресели во Париз и ќе настојува да го заборави својот еврејски идентитет и ...

Наградата „Златна мечка“ за филмот „Синоними“

Локално - 17.02.2019

Филмот „Синоними“ на израелскиот режисер Надав Лапид ја доби „Златната мечка“ за најдобар филм на 69. меѓународен филмски фестивал во Берлин. Со „Сребрена мечка“ во категоријата за најдобра режија е наградена германската глумица и режисерка Ангела ...

Наградата „Златна мечка“ за филмот „Синоними“

еМагазин - 17.02.2019

Филмот „Синоними“ на израелскиот режисер Надав Лапид ја доби „Златната мечка“ за најдобар филм на 69. меѓународен филмски фестивал во Берлин. Со „Сребрена мечка“ во категоријата за најдобра режија е наградена германската глумица и режисерка Ангела ...

Наградата „Златна мечка“ за филмот „Синоними“

А1 On - 17.02.2019

Филмот „Синоними“ на израелскиот режисер Надав Лапид ја доби „Златната мечка“ за најдобар филм на 69. меѓународен филмски фестивал во Берлин. Со „Сребрена мечка“ во категоријата за најдобра режија е наградена германската глумица и режисерка Ангела ...

Наградата „Златна мечка“ за филмот „Синоними“

Сител - 17.02.2019

Филмот „Синоними“ на израелскиот режисер Надав Лапид ја доби „Златната мечка“ за најдобар филм на 69. меѓународен филмски фестивал во Берлин. Со „Сребрена мечка“ во категоријата за најдобра режија е наградена германската глумица и режисерка Ангела ...

Наградата „Златна мечка“ за филмот „Синоними“

+инфо - 17.02.2019

Филмот „Синоними“ на израелскиот режисер Надав Лапид ја доби „Златната мечка“ за најдобар филм на 69. меѓународен филмски фестивал во Берлин. Со „Сребрена мечка“ во категоријата за најдобра режија е наградена германската глумица и режисерка Ангела ...

Филмот „Синоними” на израелскиот режисер Надав Лапид се закити со наградата „Златна мечка”

Слободен Печат - 17.02.2019

Со „Сребрена мечка" во категоријата за најдобра режија е наградена германската глумица и режисерка Ангела Шанелец за филмот „I was at home, but". Филмот „Синоними” на израелскиот режисер Надав Лапид ја доби „Златната мечка” за најдобар филм на 69.

Наградата „Златна мечка“ за филмот „Синоними“

Опсервер - 17.02.2019

Филмот „Синоними“ на израелскиот режисер Надав Лапид ја доби „Златната мечка“ за најдобар филм на 69. меѓународен филмски фестивал во Берлин. Со „Сребрена мечка“ во категоријата за најдобра режија е наградена германската глумица и режисерка Ангела ...

„Златна мечка“ за филмот „Синоними“

Нова ТВ - 17.02.2019

Филмот „Синоними“ на израелскиот режисер Надав Лапид ја доби „Златната мечка“ за најдобар филм на 69. меѓународен филмски фестивал во Берлин. Со „Сребрена мечка“ во категоријата за најдобра режија е наградена германската глумица и режисерка Ангела ...

Наградата „Златна мечка“ за филмот „Синоними“

24 Вести - 17.02.2019

Филмот „Синоними“ на израелскиот режисер Надав Лапид ја доби „Златната мечка“ за најдобар филм на 69. меѓународен филмски фестивал во Берлин. Со „Сребрена мечка“ во категоријата за најдобра режија е наградена германската глумица и режисерка Ангела ...

Наградата „Златна мечка“ за филмот „Синоними“

Независен - 17.02.2019

Филмот „Синоними“ на израелскиот режисер Надав Лапид ја доби „Златната мечка“ за најдобар филм на 69. меѓународен филмски фестивал во Берлин. Со „Сребрена мечка“ во категоријата за најдобра режија е наградена германската глумица и режисерка Ангела ...

Наградата „Златна мечка“ за филмот „Синоними“

1tv - 17.02.2019

Филмот „Синоними“ на израелскиот режисер Надав Лапид ја доби „Златната мечка“ за најдобар филм на 69. меѓународен филмски фестивал во Берлин. Со „Сребрена мечка“ во категоријата за најдобра режија е наградена германската глумица и режисерка Ангела ...

Наградата „Златна мечка“ за филмот „Синоними“

Телма - 17.02.2019

Филмот „Синоними“ на израелскиот режисер Надав Лапид ја доби „Златната мечка“ за најдобар филм на 69. меѓународен филмски фестивал во Берлин. Со „Сребрена мечка“ во категоријата за најдобра режија е наградена германската глумица и режисерка Ангела ...