TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Драмски театар Скопје како гостин на фестивалот РУТА во Сараево

Скопје инфо - 23.05.2024

Драмски театар со претставата „Хеда Габлер“ ќе гостува во Сараево, Босна и Херцеговина, на среда, 27 мај. Ова гостување е дел од босанскохерцеговското издание на регионалниот театарски фестивал РУТА, кој се одржува од 24 до 29 мај во организација на ...

Театарската претстава „Хеда Габлер“ вечерва на репертоарот во Драмски

Екран - 22.05.2024

Вечерва во Драмскиот Театар во Скопје, со почеток во 20:00 часот, ќе биде изведена театарската претстава „Хеда Габлер“. Автор: Хенрик Ибзен Режисер: Васил Христов Адаптација: Викторија Рангелова – Петровска и Васил Христов Сценограф: Васил Христов ...

Драмскиот театар Скопје гостува на фестивалот РУТА во Сараево

Макфакс - 23.05.2024

Драмски театар со претставата „Хеда Габлер“ гостува во среда на 27 мај во Сараево, Босна и Херцеговина. Од 24 до 29 мај во организација на Камерни театар 55 се одржува босанскохерцеговското издание на регионалниот театарски фестивал РУТА.

Драмски театар Скопје гостува на фестивалот РУТА во Сараево

Опсервер - 23.05.2024

Драмски театар со претставата „Хеда Габлер“ гостува во среда на 27 мај во Сараево, Босна и Херцеговина. Од 24 до 29 мај во организација на Камерни театар 55 се одржува босанскохерцеговското издание на регионалниот театарски фестивал РУТА.

Драмски театар со „Хеда Габлер“ гостува на Фестивалот РУТА во Сараево

Република - 23.05.2024

Драмски театар со претставата „Хеда Габлер“ гостува во среда на 27 мај во Сараево, Босна и Херцеговина. Од 24 до 29 мај во организација на Камерни театар 55 се одржува босанскохерцеговското издание на регионалниот театарски фестивал РУТА.

Драмски театар со „Хеда Габлер“ гостува на фестивалот РУТА во Сараево

Независен - 23.05.2024

Драмски театар со претставата „Хеда Габлер“ гостува во среда на 27 мај во Сараево, Босна и Херцеговина. Од 24 до 29 мај во организација на Камерни театар 55 се одржува босанскохерцеговското издание на регионалниот театарски фестивал РУТА.

Драмски театар Скопје гостува на фестивалот РУТА во Сараево

Трн - 23.05.2024

Драмски театар со претставата „Хеда Габлер“ гостува во среда на 27 мај во Сараево, Босна и Херцеговина. Од 24 до 29 мај во организација на Камерни театар 55 се одржува босанскохерцеговското издание на регионалниот театарски фестивал РУТА.

Драмски театар Скопје гостува на фестивалот РУТА во Сараево

Пулс24 - 23.05.2024

Драмски театар со претставата „Хеда Габлер“ гостува во среда на 27 мај во Сараево, Босна и Херцеговина. Од 24 до 29 мај во организација на Камерни театар 55 се одржува босанскохерцеговското издание на регионалниот театарски фестивал РУТА.

Драмски театар Скопје со „Хеда Габлер“ гостува на фестивалот РУТА во Сараево

Слободен Печат - 23.05.2024

Во рамките на босанско-херцеговското издание на Регионалниот театарски фестивал – РУТА, што во организација на „Камерни театар 55“ од 24 до 29 мај се одржува во Сараево, на 27 мај ќе гостува претставата „Хеда Габлер“ на Драмски театар Скопје.

Драмскиот театар Скопје гостува на фестивалот РУТА во Сараево

Кајгана - 23.05.2024

Драмски театар со претставата „Хеда Габлер“ гостува во среда на 27 мај во Сараево, Босна и Херцеговина. Од 24 до 29 мај во организација на Камерни театар 55 се одржува босанскохерцеговското издание на регионалниот театарски фестивал РУТА.

Драмски театар Скопје со „Хеда Габлер“ гостува на фестивалот РУТА во Сараево

MakPress - 24.05.2024

Драмски театар од Скопје со претставата „Хеда Габлер“ на 27 мај гостува во Сараево, каде од 24 до 29 мај во организација на Камерни театар 55 се одржува босанскохерцеговското издание на регионалниот театарски фестивал РУТА.