TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВИДЕО: Првата автономна едрилица во светот го преплови Атлантикот

Иновативност - 14.09.2018

Норвешката компанија OffshoreSensingAS стана првата во светот која успеа да го освои натпреварот MicrotransatChallenge, во кој тимови од целиот свет се трудат да го препловат Атлантскиот Океан меѓу Канада и Ирска со помош на својата целосно ...

Едрилици со кои се леташе во Македонија: ЖДРАЛ – KRANICH

Емитер - 14.09.2018

Во периодот меѓу двете светски војни, Германија имаше забрана за градба на авиони и за развивање на авионската индустрија. Поради тоа, премина кон развој на едриличарството, со цел обука на поголем број пилоти.