TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Врховен суд ја прифати жалбата на разрешениот судија кој му помогна на Никола Груевски да се брани од слобода

Фактор - 03.12.2021

Врховниот суд ја прифати жалбата на разрешениот судија Стојанче Рибарев, познат по тоа што му помогнал на поранешниот премиер Никола Груевски да се брани од слобода додека му се судеше за неколку предмети на Специјалното јавно обвинителство.

Судскиот совет испитува одговорност кај еден врховен и четворица судии од скопска апелација

Сакам да кажам - 03.12.2021

Пред Судскиот совет се вкупно 38 пријавени судии за разрешување и за дисциплинска одговорност, за кои иницијатива поднеле адвокати, фирми и граѓански здруженија. Меѓу нив е еден врховен судија и четворица судии од Апелациониот суд Скопје, повеќемина ...

Врховен го поништи разрешувањето на Стојанче Рибарев

Фокус - 03.12.2021

Врховниот суд ја прифати жалбата на својот разрешен колега, Стојанче Рибарев и ја укина одлуката што ја донесе Судскиот совет на 14-ти јули за негово разрешување и оддалечување од работното место, соопшти Врховниот суд.

Судскиот совет испитува одговорност кај еден врховен и четворица судии од скопска апелација

Либертас - 03.12.2021

Пред Судскиот совет се вкупно 38 пријавени судии за разрешување и за дисциплинска одговорност, за кои иницијатива поднеле адвокати, фирми и граѓански здруженија. Меѓу нив е еден врховен судија и четворица судии од Апелациониот суд Скопје, повеќемина ...

Арсиќ:Судскиот совет се уште ги нема добиено одлуките на Врховен суд кои се однесуваат на два предмета

24Инфо - 03.12.2021

Изјава на портпаролот на Судски совет, Љубиша Арсиќ, во врска со одлуките на Врховен суд. -Судскиот совет се уште ги нема добиено одлуките на Врховен суд кои се однесуваат на два предмета, а со кои се опфатени тројца судии, и не ја знаеме содржината ...

Арсиќ: Судскиот совет сè уште ги нема добиено одлуките на Врховен суд со кои се опфатени тројца судии

Опсервер - 03.12.2021

– Судскиот совет сè уште ги нема добиено одлуките на Врховен суд кои се однесуваат на два предмета, а со кои се опфатени тројца судии, и нема податок дали се укинати само одлуките за разрешување на судиите или се укинати и решенијата за суспензија, ...

Судскиот совет ги нема добиено одлуките на Врховен суд со кои се опфатени тројца судии

Нова ТВ - 03.12.2021

Судскиот совет сè уште ги нема добиено одлуките на Врховен суд кои се однесуваат на два предмета, а со кои се опфатени тројца судии, и нема податок дали се укинати само одлуките за разрешување на судиите или се укинати и решенијата за суспензија, ...

Врховниот суд не му ги пратил на Судскиот совет одлуките за постапките против тројца судии

МКД - 03.12.2021

Судскиот совет сè уште ги нема добиено одлуките на Врховен суд кои се однесуваат на два предмета, а со кои се опфатени тројца судии, и нема податок дали се укинати само одлуките за разрешување на судиите или се укинати и решенијата за суспензија, ...

Врховен го поништи разрешувањето на Стојанче Рибарев

Либертас - 03.12.2021

Врховниот суд ја прифати жалбата на својот разрешен колега, Стојанче Рибарев и ја укина одлуката што ја донесе Судскиот совет на 14-ти јули за негово разрешување и оддалечување од работното место, соопшти Врховниот суд.

Арсиќ: Судскиот совет сè уште ги нема добиено одлуките на Врховен суд со кои се опфатени тројца судии

Независен - 03.12.2021

Судскиот совет сè уште ги нема добиено одлуките на Врховен суд кои се однесуваат на два предмета, а со кои се опфатени тројца судии, и нема податок дали се укинати само одлуките за разрешување на судиите или се укинати и решенијата за суспензија, ...

Арсиќ: Судскиот совет сè уште ги нема добиено одлуките на Врховен суд со кои се опфатени тројца судии

Република - 03.12.2021

Судскиот совет сè уште ги нема добиено одлуките на Врховен суд кои се однесуваат на два предмета, а со кои се опфатени тројца судии, и нема податок дали се укинати само одлуките за разрешување на судиите или се укинати и решенијата за суспензија, ...

Арсиќ: Судскиот совет ги нема добиено одлуките на Врховен суд со кои се опфатени тројца судии

Канал5 - 03.12.2021

Судскиот совет сè уште ги нема добиено одлуките на Врховен суд кои се однесуваат на два предмета, а со кои се опфатени тројца судии, и нема податок дали се укинати само одлуките за разрешување на судиите или се укинати и решенијата за суспензија, ...

Арсиќ: Судскиот совет сè уште ги нема добиено одлуките на Врховен суд со кои се опфатени тројца судии

Lider - 03.12.2021

Судскиот совет сè уште ги нема добиено одлуките на Врховен суд кои се однесуваат на два предмета, а со кои се опфатени тројца судии, и нема податок дали се укинати само одлуките за разрешување на судиите или се укинати и решенијата за суспензија, ...

Арсиќ: Судскиот совет сè уште ги нема добиено одлуките на Врховен суд со кои се опфатени тројца судии

MakPress - 03.12.2021

Судскиот совет сè уште ги нема добиено одлуките на Врховен суд кои се однесуваат на два предмета, а со кои се опфатени тројца судии, и нема податок дали се укинати само одлуките за разрешување на судиите или се укинати и решенијата за суспензија, ...

Врховен го поништи разрешувањето на Стојанче Рибарев

24 Вести - 03.12.2021

Врховниот суд ја прифати жалбата на својот разрешен колега, Стојанче Рибарев и ја укина одлуката што ја донесе Судскиот совет на 14-ти јули за негово разрешување и одалечување од работното место, соопшти Врховниот суд.

Врховен ги усвои жалбите за разрешувањето на Рибарев и на двајца судии од штипска Апелација

360 степени - 03.12.2021

Од Судскиот совет, пак, велат дека сè уште не ги добиле одлуките од Врховен, но нагласуваат дека според досегашната пракса, постапките за разрешување на судиите повторно се повторува во комисиите во советот чиј одлуки потоа ќе бидат конечни ...

Врховниот судија Рибарев „амнестиран“ од Врховниот суд, си ја врати тогата, покрај бегството на Груевски и АКМИС ...

Телма - 02.12.2021

Жалбениот совет при Врховниот суд расправаше по жалбата на Стојанче Рибарев против одлуката на Судскиот совет, за негово разрешување од судиска функција, донесена на 14-ти јули годинава. На седницата, Советот ja уважи жалбата на Рибарев со што се ...

Судски совет: Немаме податок дали се укинати само одлуките за разрешување на судиите или се укинати и решенијата за ...

Локално - 03.12.2021

Судскиот совет се уште ги нема добиено одлуките на Врховен суд кои се однесуваат на два предмета, а со кои се опфатени тројца судии, и не ја знаеме содржината на образложенијата, односно немаме податок дали се укинати само одлуките за разрешување на ...