TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ова се неработните денови за 2024 година

Хитпортал - 23.11.2023

Согласно со Законот за празниците на Република Македонија (Сл.весник на РМ број 21/98 и 18/07) во 2024 година неработни денови се: За сите граѓани на РМ: 01 јануари (понеделник), Нова Година, 07 јануари (недела), Божиќ, првиот ден на Божиќ според ...

Уште еден неработен ден за сите до крајот на годината

Курир - 21.11.2023

До крајот на годината останува уште еден неработен ден за сите граѓани на Македонија- 8 декември (петок), “Св. Климент Охридски”. Согласно со Законот за празниците на Република Македонија (Сл.весник на РМ број 21/98 и 18/07) во 2023 година неработни ...

Уште еден неработен ден за сите до крајот на годината

Нетпрес - 22.11.2023

Согласно со Законот за празниците на Република Македонија (Сл.весник на РМ број 21/98 и 18/07) во 2023 година неработни денови кои остануваат до крајот на годината се: За сите граѓани на РСМ • 8 декември (петок), “Св. Климент Охридски”.

Нова година се паѓа во недела, а ова се сите неработни денови во 2024 година

Скопје инфо - 23.11.2023

На нешто повеќе од месец дена до Новата година, веќе се кројат планови за неработните денови и продолжените викенди. До крајот на годинава преостанува уште еден неработен ден, а тоа е 8 декември (петок) кога се слави „Св.