TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Холандската влада разгледува поднесување на колективна оставка

Точка - 14.01.2021

Холандската влада на премиерот Марк Руте разгледува да поднесе колективна оставка поради извештаите кои ја обвинуваат за лошо управување со субвенциите за грижа за деца која илјадници семејства одвела во финансиска пропаст, инсистирајќи на тоа дека ...

Кабинетот на премиерот Марк Руте на два ума: Холандската Влада размислува за колективна оставка

Слободен Печат - 14.01.2021

Холандската Влада на чело со премиерот Марк Руте размислува за колективна оставка поради извештај во кој се обвинува за лошо управување со субвенциите за згрижување на деца, кои илјадници семејства ги втурнаа во финансиска пропаст .

Холандската влада пред паѓање околу скандалот со детски додатоци

Независен - 14.01.2021

Коалицијата е изложена на ризик поради последиците од даночните власти кои погрешно „ловеле“ илјадници семејства Холандската влада во петок ќе донесе одлука дали да се повлече од власта во врска со скандалот што ескалира во кој даночните службеници ...

Холандската Влада разгледува поднесување колективна оставка

Курир - 14.01.2021

Холандската Влада на премиерот Марк Руте размислува колективно да поднесе оставка поради извештај во кој се обвинува за лошо управување со субвенциите за згрижување деца, кои илјадници семејства ги втурнаа во финансиска пропаст, инсистирајќи на тоа ...

Холандската Влада размислува за поднесување колективна оставка

Република - 14.01.2021

Холандската Влада на премиерот Марк Руте размислува колективно да поднесе оставка поради извештај во кој се обвинува за лошо управување со субвенциите за згрижување деца, кои илјадници семејства ги втурнаа во финансиска пропаст, инсистирајќи на тоа ...

Холандската Влада разгледува поднесување колективна оставка

24Инфо - 14.01.2021

Холандската Влада на премиерот Марк Руте размислува колективно да поднесе оставка поради извештај во кој се обвинува за лошо управување со субвенциите за згрижување деца, кои илјадници семејства ги втурнаа во финансиска пропаст, инсистирајќи на тоа ...

Холандската Влада на чекор до колективна оставка?

Нетпрес - 14.01.2021

Холандската Влада на премиерот Марк Руте размислува колективно да поднесе оставка поради извештај во кој се обвинува за лошо управување со субвенциите за згрижување деца, кои илјадници семејства ги втурнаа во финансиска пропаст, инсистирајќи на тоа ...

Владата на Холандија замислува за колективна оставка

+инфо - 14.01.2021

Руте, кој е на функција од 2010 година, на крајот на минатиот месец рече дека аферата, која трае скоро цела измината деценија, е срамота. Холандската Влада на премиерот Марк Руте размислува колективно да поднесе оставка поради извештај во кој се ...

Холандската Влада разгледува поднесување колективна оставка

MakPress - 14.01.2021

Холандската Влада на премиерот Марк Руте размислува колективно да поднесе оставка поради извештај во кој се обвинува за лошо управување со субвенциите за згрижување деца, кои илјадници семејства ги втурнаа во финансиска пропаст, инсистирајќи на тоа ...

Холандската Влада пред колективна оставка поради лошо управување на државна помош за згрижување деца

А1 On - 14.01.2021

Холандската Влада на премиерот Марк Руте размислува колективно да поднесе оставка поради извештај во кој се обвинува за лошо управување со субвенциите за згрижување деца, кои илјадници семејства ги втурнаа во финансиска пропаст, инсистирајќи на тоа ...

Холандската Влада разгледува поднесување колективна оставка

Либертас - 14.01.2021

Холандската Влада на премиерот Марк Руте размислува колективно да поднесе оставка поради извештај во кој се обвинува за лошо управување со субвенциите за згрижување деца, кои илјадници семејства ги втурнаа во финансиска пропаст, инсистирајќи на тоа ...

Холандската Влада разгледува поднесување колективна оставка

Опсервер - 14.01.2021

Холандската Влада на премиерот Марк Руте размислува колективно да поднесе оставка поради извештај во кој се обвинува за лошо управување со субвенциите за згрижување деца, кои илјадници семејства ги втурнаа во финансиска пропаст, инсистирајќи на тоа ...