TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Светските залихи на пченка на најниско ниво

Агротим - 29.09.2022

Според податоците собрани од Меѓународниот совет за житарки (IGC), до крајот на жетвата 2022/23 година, светските резерви на пченка ќе бидат доволни за само 80 дена потрошувачка. Тоа е за 28 отсто помалку од пред пет години и најниско ниво од ...

Продолжува падот на глобалните цени на житарките, кој беше забележан во петокот – Што друго нè очекува оваа седмица?

Агротим - 27.09.2022

Падот на глобалните цени на житарките, кој беше забележан во петокот, продолжи и на почетокот на оваа недела. Пченицата падна за повеќе од 3 отсто на фјучерс пазарот во Чикаго, пченката за 2,6 отсто, а сојата за 2,1 отсто, пишува Agrarheute.