TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Николоски: Ако сакаме ефикасна држава, мора да се намалува јавниот сектор

Либертас - 19.06.2024

– Александар Николоски, пратеник и член на Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ, кандидат за вицепремиер и министер за транспорт, изјави дека покрај кратењето на институции ќе има и кратење на директорски места, а ќе се укинат и неколку агенции поврзани со ...

Николоски: Кратење на јавниот сектор за 20 проценти и сериозна истрага во поранешниот Фонд за иновации

Фокус - 19.06.2024

Иако го зголемивме бројот на министерства, нашата идеја е да скратиме 20-на проценти од државните институции и функционерски позиции, рече потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николовски во вечерашната Топ Тема на Телма.

Николоски: Идејата за поефикасна администрација ја правиме преку кратење на институции, но и функции

Република - 19.06.2024

Со измените во Законот за организација и работа на органите на управата скративме доста институции. Идејата ни е да правиме и втор кратење на директорски места, рече Александар Николоски, пратеник и член на Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ кој ќе биде ...

Николоски: Идејата за поефикасна администрација ја направивме со намалување на бројот на институции

Во Центар - 20.06.2024

Александар Николовски, заменик и член на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, изјави дека ќе има дополнително намалување на бројот на директори во владините институции. Во гостувањето во емисијата „Топ тема“ на телевизија Телма, Николоски, кој се ...

Николоски: Ако сакаме ефикасна држава, мора да се намалува јавниот сектор

Независен - 19.06.2024

Александар Николоски, пратеник и член на Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ, кандидат за вицепремиер и министер за транспорт, изјави дека покрај кратењето на институции ќе има и кратење на директорски места, а ќе се укинат и неколку агенции поврзани со ...

Николоски: Ако сакаме ефикасна држава, мора да се намалува јавниот сектор

Zoom - 19.06.2024

Александар Николоски, пратеник и член на Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ, кандидат за вицепремиер и министер за транспорт, изјави дека покрај кратењето на институции ќе има и кратење на директорски места, а ќе се укинат и неколку агенции поврзани со ...

Николоски најавува кратење на јавниот сектор и укинување на директорски позиции во здравството

24Инфо - 19.06.2024

Иако го зголемивме бројот на министерства, нашата идеја е да скратиме 20-на проценти од државните институции и функционерски позиции, рече потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николовски во вечерашната Топ Тема на Телма.

Николоски: Ако сакаме ефикасна држава, мора да се намалува јавниот сектор

Вечер Прес - 19.06.2024

Александар Николоски, пратеник и член на Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ, кандидат за вицепремиер и министер за транспорт, изјави дека покрај кратењето на институции ќе има и кратење на директорски места, а ќе се укинат и неколку агенции поврзани со ...

Николоски: Ако сакаме ефикасна држава, мора да се намалува јавниот сектор

Press24 - 19.06.2024

Со измените во Законот за организација и работа на органите на управата скративме доста институции. Идејата ни е да правиме и втор кратење на директорски места, рече Александар Николоски, пратеник и член на Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ кој ќе биде ...

ЕДЕН НАМЕСТО ДВАЈЦА ДИРЕКТОРИ Поефикасна администрација со кратење на институциите, но и на функциите, најави ...

+инфо - 19.06.2024

Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ и иден вицепремиер и министер за транспорт и врски, Александар Николоски укажа дека кратење ќе има во делот на таканаречени економски директори. Со измените во Законот за организација и работа на органите на управата ...

Ќе ја направиме администрацијата поефикасна преку кратење на институции, но и функции, изјави Николоски

Нетпрес - 19.06.2024

-Со измените во Законот за организација и работа на органите на управата скративме доста институции. Идејата ни е да правиме и второ кратење на директорски места, рече Александар Николоски, пратеник и член на Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ кој ќе ...

Николоски: Ако сакаме ефикасна држава, мора да се намалува јавниот сектор

365 - 19.06.2024

Александар Николоски, пратеник и член на Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ, кандидат за вицепремиер и министер за транспорт, изјави дека покрај кратењето на институции ќе има и кратење на директорски места, а ќе се укинат и неколку агенции поврзани со ...

Николоски: Ако сакаме ефикасна држава, мора да се намалува јавниот сектор

Слободен Печат - 19.06.2024

Александар Николоски, пратеник и член на Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ, кандидат за вицепремиер и министер за транспорт, изјави дека покрај кратењето на институции ќе има и кратење на директорски места, а ќе се укинат и неколку агенции поврзани со ...

Николоски: Ќе се укине Фондот за иновации, таму ќе има сериозна истрага

Република - 19.06.2024

Александар Николоски, пратеник и член на Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ, кандидат за вицепремиер и министер за транспорт, изјави дека покрај кратењето на институции ќе има и кратење на директорски места, а ќе се укинат и неколку агенции поврзани со ...

Николоски: Ако сакаме ефикасна држава, мора да се намалува јавниот сектор

Пулс24 - 19.06.2024

Александар Николоски, пратеник и член на Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ, кандидат за вицепремиер и министер за транспорт, изјави дека покрај кратењето на институции ќе има и кратење на директорски места, а ќе се укинат и неколку агенции поврзани со ...

Николоски: Идејата за поефикасна администрација ја правиме преку кратење на институции, но и функции

MakPress - 20.06.2024

Со измените во Законот за организација и работа на органите на управата скративме доста институции. Идејата ни е да правиме и втор кратење на директорски места, рече Александар Николоски, пратеник и член на Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ кој ќе биде ...

ЌЕ СЕ КРАТИ НА ИНСТИТУЦИИ, ДИРЕКТОРСКИ МЕСТА НО И ЕКОНОМСКИ ДИРЕКТОРИ: Еве што најавува кандидатот за вицепремиер ...

Фактор - 20.06.2024

Александар Николоски, пратеник и член на Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ, кандидат за вицепремиер и министер за транспорт, изјави дека покрај кратењето на институции ќе има и кратење на директорски места, а ќе се укинат и неколку агенции поврзани со ...

Николоски: поефикасна администрација преку кратење на институции и функции

Тера - 20.06.2024

Со измените во Законот за организација и работа на органите на управата скративме доста институции. Идејата ни е да правиме и втор кратење на директорски места, рече Александар Николоски, пратеник и член на Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ кој ќе биде ...

Николовски: Ќе се скрати бројот на државни институции за 20 отсто

Во Центар - 20.06.2024

Сите сме свесни дека јавната администрација е преобемна и неефикасна, а сите сме свесни дека приватниот сектор веќе има недостаток на работна сила, рече потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски во вечерашната Топ Тема на Телма, зборувајќи ...