TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јапонската сонда „Хајабуса 2“ слета на астероид

Макфакс - 11.07.2019

Јапонската вселенска агенција (JAXA) соопшти дека податоците кои ги испратила сондата „Хајабуса 2“ покажуваат дека таа денеска успешно слетала на астероид и извела историска мисија на собирање примероци од тлото за кои научниците се надеваат дека ќе ...

Јапонската сонда Hayabusa-2 слета на астероид

Кајгана - 11.07.2019

Јапонската вселенска агенција соопшти дека податоците испратени од вселенската сонда Hayabusa-2 покажуваат дека таа успешно слетала на далечен астероид и извела историска мисија на собирање примероци од внатрешноста на астероидот, со цел да се ...

Јапонско вселенско летало успешно слета на далечен астероид

Н.Македонија - 11.07.2019

Јапонско вселенско летало утрово успешно слета на далечен астероид каде што се очекува да собере примероци кои би можеле да ја расветлат еволуцијата на Сончевиот Систем. Научниците од јапонската агенција за истражување на вселената (ЈАКСА) го ...

Јапонското летало Hayabusa 2 слета на астероид

USB - 11.07.2019

Примените податоци потврдуваат дека вселенската сонда Hayabusa успешно се спуштила на далечен астероид. Јапонското вселенско летало изврши историска мисија на собирање на длабочински примероци, а научниците се надеваат дека ќе добијат информации за ...

Јапонската сонда „Хајабуса 2“ слета на астероид

24Инфо - 11.07.2019

Јапонската вселенска агенција (JAXA) соопшти дека податоците кои ги испратила сондата „Хајабуса 2“ покажуваат дека таа денеска успешно слетала на астероид и извела историска мисија на собирање примероци од тлото за кои научниците се надеваат дека ќе ...

Јапонската сонда „Хајабуса 2“ слета на астероид

Н.Македонија - 11.07.2019

Јапонската вселенска агенција (JAXA) соопшти дека податоците кои ги испратила сондата „Хајабуса 2“ покажуваат дека таа денеска успешно слетала на астероид и извела историска мисија на собирање примероци од тлото за кои научниците се надеваат дека ќе ...