TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Штип одбележани 39 години од смртта на Ацо Шопов

Бизнис Вести - 20.04.2021

Добитници на признанието „Во чест на поетот”, кое секоја година го доделува Центарот за култура „Ацо Шопов”-Штип се издавачката куќа „Матица” и поетот, литературен критичар и антологичар Раде Силјан.

Во чест на Ацо Шопов

Окно - 20.04.2021

Денеска (20 април) се навршуваат 39 години од смртта на поетот Ацо Шопов, по тој повод во Центарот за култура во Штип се одржа онлајн манифестацијата „Во чест на поетот“ посветена на творештвото на големиот Шопов.

Во Штип одбележани 39 години од смртта на Ацо Шопов

Опсервер - 20.04.2021

– Д обитници на признанието „Во чест на поетот“, кое секоја година го доделува Центарот за култура „Ацо Шопов“-Штип се издавачката куќа „Матица“ и поетот, литературен критичар и антологичар Раде Силјан.

Во Штип одбележани 39 години од смртта на Ацо Шопов

Слободен Печат - 20.04.2021

Добитници на признанието „Во чест на поетот”, кое секоја година го доделува Центарот за култура „Ацо Шопов” – Штип се издавачката куќа „Матица” и поетот, литературен критичар и антологичар Раде Силјан.

Во Штип одбележани 39 години од смртта на Ацо Шопов

MakPress - 20.04.2021

Добитници на признанието „Во чест на поетот“, кое секоја година го доделува Центарот за култура „Ацо Шопов“-Штип се издавачката куќа „Матица“ и поетот, литературен критичар и антологичар Раде Силјан.