TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

НБРМ ја одбележува Глобалната недела на парите

1tv - 24.03.2019

Народна банка по повод Глобалната недела на парите, која почнува од утре, ќе реализира активности за јакнење на свеста за потребата од поголема финансиска писменост и ќе ги промовира предностите од поголемата финансиска вклученост.

Што работи централната банка и што значи тоа за Вашиот секојдневен живот?

Бизнис Вести - 24.03.2019

Народната банка на Република Северна Македонија (Народната банка) е централна банка во нашата земја. Насекаде во светот, Централната банка според своите функции се разликува од деловните банки.

НБРМ почна со објавување на серијал текстови „Економија за секого“

Либертас - 23.03.2019

Народна банка почна со објавување на серијал кратки едукативни текстови „Економија за секого“ наменети за сите сегменти од популацијата. – Преку овие текстови, на едноставен јазик, ќе се обидеме да објасниме одредени поими или појави од областа на ...

Народна банка со низа активности ќе ја одбележи Глобалната недела на парите

+инфо - 24.03.2019

Народна банка по повод Глобалната недела на парите, која почнува од утре, ќе реализира активности за јакнење на свеста за потребата од поголема финансиска писменост и ќе ги промовира предностите од поголемата финансиска вклученост.

„Економија за секого“ едукативни текстови на Народна банка за полесно разбирање на финансиите

еМагазин - 25.03.2019

Народната банка започнува со објавување на серијалот кратки едукативни текстови „Економија за секого“ . Како што упатува и самиот нaзив, овој серијал е наменет за сите сегменти од популацијата, вклучително и за возрасните.

Народна банка со низа активности ќе ја одбележи Глобалната недела на парите

А1 On - 24.03.2019

Народна банка по повод Глобалната недела на парите, која почнува од утре, ќе реализира активности за јакнење на свеста за потребата од поголема финансиска писменост и ќе ги промовира предностите од поголемата финансиска вклученост.

Народна банка со низа активности ќе ја одбележи Глобалната недела на парите

24 Вести - 24.03.2019

Народна банка по повод Глобалната недела на парите, која почнува од утре, ќе реализира активности за јакнење на свеста за потребата од поголема финансиска писменост и ќе ги промовира предностите од поголемата финансиска вклученост.

Народна банка со низа активности ќе ја одбележи Глобалната недела на парите

Сител - 24.03.2019

Народна банка по повод Глобалната недела на парите, која почнува од утре, ќе реализира активности за јакнење на свеста за потребата од поголема финансиска писменост и ќе ги промовира предностите од поголемата финансиска вклученост.

Утре почнува Глобалната недела на парите

Макфакс - 24.03.2019

Утре започнува традиционалната Глобална недела на парите, којашто повеќе години наназад со бројни активности од сферата на финансиската едукација се одбележува и во земјава. Како и претходните години, и во претстојните денови, Народната банка ќе ...

Народна банка со низа активности ќе ја одбележи Глобалната недела на парите

Опсервер - 24.03.2019

Народна банка по повод Глобалната недела на парите, која почнува од утре, ќе реализира активности за јакнење на свеста за потребата од поголема финансиска писменост и ќе ги промовира предностите од поголемата финансиска вклученост.

Утре почнува Глобалната недела на парите

Centar - 24.03.2019

Утре започнува традиционалната Глобална недела на парите, којашто повеќе години наназад со бројни активности од сферата на финансиската едукација се одбележува и во земјава. Како и претходните години, и во претстојните денови, Народната банка ќе ...

Народна банка со низа активности ќе ја одбележи Глобалната недела на парите

Локално - 24.03.2019

Народна банка по повод Глобалната недела на парите, која почнува од утре, ќе реализира активности за јакнење на свеста за потребата од поголема финансиска писменост и ќе ги промовира предностите од поголемата финансиска вклученост.

Утре започнува Глобалната недела на парите: Народната банка со бројни активности

24Инфо - 24.03.2019

Утре започнува традиционалната Глобална недела на парите, којашто повеќе години наназад со бројни активности од сферата на финансиската едукација се одбележува и во земјава. Како и претходните години, и во претстојните денови, Народната банка ќе ...

Народна банка со низа активности ќе ја одбележи Глобалната недела на парите

Канал5 - 24.03.2019

Народна банка по повод Глобалната недела на парите, која почнува од утре, ќе реализира активности за јакнење на свеста за потребата од поголема финансиска писменост и ќе ги промовира предностите од поголемата финансиска вклученост.

Народна банка со низа активности ќе ја одбележи Глобалната недела на парите

MakPress - 24.03.2019

Народна банка по повод Глобалната недела на парите, која почнува од утре, ќе реализира активности за јакнење на свеста за потребата од поголема финансиска писменост и ќе ги промовира предностите од поголемата финансиска вклученост.

Почнува Глобалната недела на парите

Вечер - 24.03.2019

Народна банка по повод Глобалната недела на парите, која почнува утре ќе реализира активности за јакнење на свеста за потребата од поголема финансиска писменост и ќе ги промовира предностите од поголемата финансиска вклученост.

Одбележување на Глобалната недела на парите

Локално - 25.03.2019

Од денеска почнува одбележувањето на Глобалната недела на парите. По тој повод ќе бидат организирани низа активности за јакнење на свеста за потребата од поголема финансиска писменост и промоција на предностите од поголемата финансиска вклученост.

Утре започнува Глобалната недела на парите: Народната банка со бројни активности

Фактор - 24.03.2019

Утре започнува традиционалната Глобална недела на парите, којашто повеќе години наназад со бројни активности од сферата на финансиската едукација се одбележува и во земјава. Како и претходните години, и во претстојните денови, Народната банка ќе ...

Одбележување на Глобалната недела на парите

Курир - 25.03.2019

Од денеска почнува одбележувањето на Глобалната недела на парите. По тој повод ќе бидат организирани низа активности за јакнење на свеста за потребата од поголема финансиска писменост и промоција на предностите од поголемата финансиска вклученост.

Денес започнува Глобалната недела на парите: Народната банка со бројни активности

Бизнис Вести - 25.03.2019

Денес започнува традиционалната Глобална недела на парите, којашто повеќе години наназад со бројни активности од сферата на финансиската едукација се одбележува и во земјава. Како и претходните години, и во претстојните денови, Народната банка ќе ...

Глобална недела на парите: Посети, едукација и квиз во Народна банка

Gostivarpress.mk - 25.03.2019

Глобалната недела на парите, којашто започнува од денес, во земјава ќе се одбележи со бројни активности од сферата на финансиската едукација се одбележува, во насока на јакнење на свеста за потребата од поголема финансиска писменост и вклученост.

Одбележување на Глобалната недела на парите

ММС - 25.03.2019

Од денеска почнува одбележувањето на Глобалната недела на парите. По тој повод ќе бидат организирани низа активности за јакнење на свеста за потребата од поголема финансиска писменост и промоција на предностите од поголемата финансиска вклученост.

Започнува Глобалната недела на парите

Бизнис Инфо - 25.03.2019

Фото: Pixabay Започнува традиционалната Глобална недела на парите, којашто повеќе години наназад со бројни активности од сферата на финансиската едукација се одбележува и во земјава. Како и претходните години, и во претстојните денови, Народната ...

Одбележување на Глобалната недела на парите

Опсервер - 25.03.2019

Од денеска почнува одбележувањето на Глобалната недела на парите. По тој повод ќе бидат организирани низа активности за јакнење на свеста за потребата од поголема финансиска писменост и промоција на предностите од поголемата финансиска вклученост.

Народната банка: Активности за поголема финансиска писменост по повод Глобалната недела на парите

Академик - 25.03.2019

Започнува традиционалната Глобална недела на парите, којашто повеќе години наназад со бројни активности од сферата на финансиската едукација се одбележува и во земјава, информираат од Народната банка.

Одбележување на Глобалната недела на парите

Канал5 - 25.03.2019

Од денеска почнува одбележувањето на Глобалната недела на парите. По тој повод ќе бидат организирани низа активности за јакнење на свеста за потребата од поголема финансиска писменост и промоција на предностите од поголемата финансиска вклученост.

Одбележување на Глобалната недела на парите

А1 On - 25.03.2019

Од денеска почнува одбележувањето на Глобалната недела на парите. По тој повод ќе бидат организирани низа активности за јакнење на свеста за потребата од поголема финансиска писменост и промоција на предностите од поголемата финансиска вклученост.

Одбележување на Глобалната недела на парите

1tv - 25.03.2019

Од денеска почнува одбележувањето на Глобалната недела на парите. По тој повод ќе бидат организирани низа активности за јакнење на свеста за потребата од поголема финансиска писменост и промоција на предностите од поголемата финансиска вклученост.

Одбележување на Глобалната недела на парите

24 Вести - 25.03.2019

Од денеска почнува одбележувањето на Глобалната недела на парите. По тој повод ќе бидат организирани низа активности за јакнење на свеста за потребата од поголема финансиска писменост и промоција на предностите од поголемата финансиска вклученост.

Одбележување на Глобалната недела на парите

Денар - 25.03.2019

Од денеска почнува одбележувањето на Глобалната недела на парите. По тој повод ќе бидат организирани низа активности за јакнење на свеста за потребата од поголема финансиска писменост и промоција на предностите од поголемата финансиска вклученост.

Одбележување на Глобалната недела на парите

MakPress - 25.03.2019

Од денеска почнува одбележувањето на Глобалната недела на парите. По тој повод ќе бидат организирани низа активности за јакнење на свеста за потребата од поголема финансиска писменост и промоција на предностите од поголемата финансиска вклученост.

Народната банка со серија активности ја одбележува Глобалната недела на парите

Н.Македонија - 25.03.2019

Народна банка по повод Глобалната недела на парите, која почнува од денеска, ќе реализира активности за јакнење на свеста за потребата од поголема финансиска писменост и ќе ги промовира предностите од поголемата финансиска вклученост.