TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Илјадници лекари заразени со коронавирусот во светот, над сто умрени

Независен - 05.04.2020

Институтит „Роберт Кох“ од Германија објави денес дека со коронавирусот се заразени 2.300 лекари и негуватели во оваа земја. Тој број би можел да биде и поголем, бидејќи овие податоци ги опфаќаат само вработените во болниците, а не и во лекарските ...

Расте бројот на заразени здравствени работници, се бараат дополнителни механизми за заштита

360 степени - 04.04.2020

Државниот санитарен здравствен инспекторат да продолжи интензивно со контроли и санкционирање за непочитување на мерките од страна на здравствени работници кои не се придржуваат до протоколите за работа.

Спасовски: Здравствените работници да ја носат заштитната опрема, донаторите да се насочат кон потребите на ...

ТВ21 - 04.04.2020

Сите здравствени работници да ја носат опремата, да се заштитат себеси и сите околу себе. Државниот санитарен и здравствен инспекторат ги интензивира контролите за почитување на мерките од страна на здравствени работници, апелира премиерот Оливер ...

10 проценти од вкупно заболените се медицински персонал, лекарите оставени сами да се борат

Алфа - 04.04.2020

Најмалку 52 здравствени работници во Македонија, или над 10 отсто од вкупниот број, се инфицирани со Ковид 19, покажуваат податоците на ИЈЗ. Од нив, дури 34 биле заразени во болнички услови.

Кризен штаб: Сите здравствени работници максимално да се заштитат себеси и сите околу себе

ТВ21 - 04.04.2020

На седумнаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на коронавирус КОВИД-19, одржан денеска, посебно внимание беше посветено на заштитата на медицинските ...

АМСМ со поддршка за здравствените работници вклучени во борбата со коронавирусот

Точка - 03.04.2020

Во насока на поддршка на оние кои се во првата линија на одбрана на нашето колективно здравје, а во рамките на својата дејност, АМСМ на сите здравствени работници кои се директно вклучени во борбата со коронавирусот, во овој период им овозможува ...

Од состанокот на Главниот координативен кризен штаб: Сите здравствени работници максимално да се заштитат себеси и сите ...

24Инфо - 04.04.2020

На седумнаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на коронавирус КОВИД-19, одржан денеска, посебно внимание беше посветено на заштитата на медицинските ...

Кризен штаб – Медицинските работници да се придржуваат до протоколите за заштита

Алсат-М - 04.04.2020

Заштитата на медицинските работници денеска беше во фокусот на состанокот на кризниот штаб, информираат од владината прес служба по завршување на денешната седница. Од главниот кризен штаб апелираат сите здравствени работници, да ја носат опремата, ...

Главниот координативен кризен штаб: Сите здравствени работници максимално да се заштитат себеси и сите околу себе

Канал5 - 04.04.2020

На состанокот на Главниот координативен кризен штаб е заклучено сите здравствени работници максимално да се заштитат себеси и сите околу себе и да се придржуваат до протоколите за заштита и работа.

Главен координативен кризен штаб: Здравствените работници максимално да се заштитат себеси и да ги почитуваат ...

А1 On - 04.04.2020

На седумнаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на коронавирус КОВИД-19, одржан денеска, посебно внимание беше посветено на заштитата на медицинските ...

Кризен штаб: Сите здравствени работници максимално да се заштитат, санкции за оние кои нема да почитуваат протокол

Фокус - 04.04.2020

Заштитата на здравствените работници, кои деноноќно работат на заштита на нашите граѓани и се на првата линија во борбата со коронавирусот е приоритет. Ова е заклучокот од состанокот на главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна ...

Здравствените работници максимално да се заштитат и да ги почитуваат протоколите за работа

Телма - 04.04.2020

Заштитата на медицинските работници и обезбедувањето услови за максимална заштита во нивната секојдневна работа во справувањето во пандемијата беше во фокусот на 17. состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација ...

Сите здравствени работници максимално да се заштитат себеси и сите околу себе, апелираат надлежните

Кумановски м. - 04.04.2020

На седумнаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на коронавирус КОВИД-19, одржан денеска, посебно внимание беше посветено на заштитата на медицинските ...

Кризен штаб: Сите здравствени работници максимално да се заштитат себеси и сите околу себе

Press24 - 04.04.2020

Заштитата на медицинските работници и обезбедувањето услови за максимална заштита во нивната секојдневна работа во справувањето во пандемијата беше во фокусот на 17. состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација ...

Сите здравствени работници да носат опрема, инаку ќе се казнуваат

Независен - 04.04.2020

Фото: Б. Грданоски На седумнаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на коронавирус КОВИД-19, одржан денеска, посебно внимание беше посветено на ...

Здравствените работници максимално да се заштитат себеси и сите околу себе

Макфакс - 04.04.2020

На седумнаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на коронавирус КОВИД-19, посебно внимание беше посветено на заштитата на медицинските работници и за ...

Медицинскиот персонал да носи заштитна опрема или ќе биде казнет

Р.С.Европа - 04.04.2020

Медицинскиот персонал ќе биде казнет ако не ги почитува протоколите и редовното носење на заштитната опрема. Ова произлезе од состанокот на Главниот координативе кризен штаб, при што се апелира сите здравствени работници да ја носат редовно опремата ...

Состанок на Главниот координативен кризен штаб: Заштитата на медицинските работници е приоритет

Локално - 04.04.2020

Заштитата на медицинските работници и обезбедувањето услови за максимална заштита во нивната секојдневна работа во справувањето во пандемијата беше во фокусот на 17. состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација ...

Главен координативен кризен штаб: Здравствените работници максимално да се заштитат себеси и да ги почитуваат ...

Либертас - 04.04.2020

– Заштитата на медицинските работници и обезбедувањето услови за максимална заштита во нивната секојдневна работа во справувањето во пандемијата беше во фокусот на 17. состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна ...

Здравствените работници максимално да се заштитат себеси и да ги почитуваат протоколите за работа

Нетпрес - 04.04.2020

Заштитата на медицинските работници и обезбедувањето услови за максимална заштита во нивната секојдневна работа во справувањето во пандемијата беше во фокусот на 17. состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација ...

Главен координативен кризен штаб: Здравствените работници максимално да се заштитат себеси и да ги почитуваат ...

Вечер - 04.04.2020

Заштитата на медицинските работници и обезбедувањето услови за максимална заштита во нивната секојдневна работа во справувањето во пандемијата беше во фокусот на 17. состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација ...

Здравствените работници максимално да се заштитат себе и сите околу себе

Н.Македонија - 04.04.2020

На седумнаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на коронавирус ковид-19, посебно внимание беше посветено на заштитата на медицинските работници и за ...

Главен координативен кризен штаб: Здравствените работници максимално да се заштитат себеси и да ги почитуваат ...

iPortal - 04.04.2020

На седумнаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на коронавирус КОВИД-19, одржан денеска, посебно внимание беше посветено на заштитата на медицинските ...

Здравствените работници максимално да се заштитат себеси и сите околу себе

Точка - 04.04.2020

На седумнаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на коронавирус КОВИД-19, посебно внимание беше посветено на заштитата на медицинските работници и за ...

Од состанокот на Главниот координативен кризен штаб: Сите здравствени работници максимално да се заштитат себеси и сите ...

Бриф - 04.04.2020

На седумнаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на коронавирус КОВИД-19, одржан денеска, посебно внимание беше посветено на заштитата на медицинските ...

Здравствените работници максимално да се заштитат себеси и сите околу себе

MTM - 04.04.2020

На седумнаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на коронавирус КОВИД-19, посебно внимание беше посветено на заштитата на медицинските работници и за ...

Главниот координативен кризен штаб ги советува здравствените работници максимално да се заштитат

MakPress - 04.04.2020

Заштитата на медицинските работници и обезбедувањето услови за максимална заштита во нивната секојдневна работа во справувањето во пандемијата беше во фокусот на 17. состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација ...

Спасовски: Здравствените работници да ја носат заштитната опрема, донаторите да се насочат кон потребите на ...

Сител - 04.04.2020

Сите здравствени работници да ја носат опремата, да се заштитат себеси и сите околу себе. Државниот санитарен и здравствен инспекторат ги интензивира контролите за почитување на мерките од страна на здравствени работници, апелира премиерот Оливер ...

Спасовски: Донаторите да се насочат кон потребите на здравствениот систем

Фокус - 04.04.2020

Сите здравствени работници да ја носат опремата, да се заштитат себеси и сите околу себе. Државниот санитарен и здравствен инспекторат ги интензивира контролите за почитување на мерките од страна на здравствени работници, апелира премиерот Оливер ...

Спасовски на ФБ: Здравствените работници да ја носат заштитната опрема, донаторите да се насочат кон потребите на ...

Frontline - 04.04.2020

Им препорачува на сите донатори своите донации да ги пренасочат за потребите на здравствениот систем и здравствените работници кои деноноќно посветено работат на заштита и лекување на нашите граѓани.

Донаторите да се насочат кон потребите на здравствениот систем, повика Спасовски

Локално - 04.04.2020

Сите здравствени работници да ја носат опремата, да се заштитат себеси и сите околу себе. Државниот санитарен и здравствен инспекторат ги интензивира контролите за почитување на мерките од страна на здравствени работници, апелира премиерот Оливер ...

Спасовски: Здравствените работници да ја носат заштитната опрема, донаторите да се насочат кон потребите на ...

А1 On - 04.04.2020

Сите здравствени работници да ја носат опремата, да се заштитат себеси и сите околу себе. Државниот санитарен и здравствен инспекторат ги интензивира контролите за почитување на мерките од страна на здравствени работници, апелира премиерот Оливер ...

Спасовски: Здравствените работници да ја носат заштитната опрема, донаторите да се насочат кон потребите на ...

Независен - 04.04.2020

Сите здравствени работници да ја носат опремата, да се заштитат себеси и сите околу себе. Државниот санитарен и здравствен инспекторат ги интензивира контролите за почитување на мерките од страна на здравствени работници, апелира премиерот Оливер ...

Спасовски: Здравствените работници да ја носат заштитната опрема, донаторите да се насочат кон потребите на ...

24Инфо - 04.04.2020

Сите здравствени работници да ја носат опремата, да се заштитат себеси и сите околу себе. Државниот санитарен и здравствен инспекторат ги интензивира контролите за почитување на мерките од страна на здравствени работници, апелира премиерот Оливер ...

Спасовски: Здравствените работници да ја носат заштитната опрема, донаторите да се насочат кон потребите на ...

Либертас - 04.04.2020

– Сите здравствени работници да ја носат опремата, да се заштитат себеси и сите околу себе. Државниот санитарен и здравствен инспекторат ги интензивира контролите за почитување на мерките од страна на здравствени работници, апелира премиерот Оливер ...

Спасовски: Здравствените работници да ја носат заштитната опрема, донаторите да се насочат кон потребите на ...

Нетпрес - 04.04.2020

Сите здравствени работници да ја носат опремата, да се заштитат себеси и сите околу себе. Државниот санитарен и здравствен инспекторат ги интензивира контролите за почитување на мерките од страна на здравствени работници, апелира премиерот Оливер ...

Спасовски: Здравствените работници да ја носат заштитната опрема, донаторите да се насочат кон потребите на ...

Скопје инфо - 04.04.2020

Сите здравствени работници да ја носат опремата, да се заштитат себеси и сите околу себе. Државниот санитарен и здравствен инспекторат ги интензивира контролите за почитување на мерките од страна на здравствени работници, апелира премиерот Оливер ...

Спасовски им порача на донаторите: Помош за здравствениот систем

Фактор - 04.04.2020

Спасовски им порача на донаторите: Потребна е помош за здравствениот систем Сите донации да се пренасочат за здравствениот систем, им порача на донаторите премиерот Спасовски во објава на Фејсбук -Ова е и повик до сите наши граѓани: Како никогаш ...

Спасовски: Здравствените работници да ја носат заштитната опрема, донаторите да се насочат кон потребите на ...

Вечер - 04.04.2020

Сите здравствени работници да ја носат опремата, да се заштитат себеси и сите околу себе. Државниот санитарен и здравствен инспекторат ги интензивира контролите за почитување на мерките од страна на здравствени работници, апелира премиерот Оливер ...

Спасовски: Здравствените работници да ја носат заштитната опрема, донаторите да се насочат кон потребите на ...

Канал5 - 04.04.2020

Сите здравствени работници да ја носат опремата, да се заштитат себеси и сите околу себе. Државниот санитарен и здравствен инспекторат ги интензивира контролите за почитување на мерките од страна на здравствени работници, апелира премиерот Оливер ...

Спасовски: Ова е и повик до сите наши граѓани – Како никогаш досега е потребна помошта од нас за сите здравствени ...

Слободен Печат - 04.04.2020

Сите здравствени работници да ја носат опремата, да се заштитат себеси и сите околу себе. Државниот санитарен и здравствен инспекторат ги интензивира контролите за почитување на мерките од страна на здравствени работници, апелира премиерот Оливер ...

Спасовски: Здравствените работници да ја носат заштитната опрема, донаторите да се насочат кон потребите на ...

iPortal - 04.04.2020

Сите здравствени работници да ја носат опремата, да се заштитат себеси и сите околу себе. Државниот санитарен и здравствен инспекторат ги интензивира контролите за почитување на мерките од страна на здравствени работници, апелира премиерот Оливер ...

Спасовски: Здравствените работници да ја носат заштитната опрема, донаторите да се насочат кон потребите на ...

4NEWS - 04.04.2020

Сите здравствени работници да ја носат опремата, да се заштитат себеси и сите околу себе. Државниот санитарен и здравствен инспекторат ги интензивира контролите за почитување на мерките од страна на здравствени работници, апелира премиерот Оливер ...

Спасовски: Сите здравствени работници да ја носат опремата, да се заштитат себеси и сите околу себе

Press24 - 04.04.2020

Сите здравствени работници да ја носат опремата, да се заштитат себеси и сите околу себе. Државниот санитарен и здравствен инспекторат ги интензивира контролите за почитување на мерките од страна на здравствени работници, апелира премиерот Оливер ...