TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кон пиесата „9“ од Гоце Ристовски: Намножување на отуѓеноста

+инфо - 21.01.2021

Во книгата „4 х 9“ објавена е пиесата „9“ на македонски, српски, бугарски и руски јазик од Гоце Ристовски. Читајќи ја неговата пиеса добивате впечаток дека тој спонтано и даровито пре-изградува дело по трагите на европската анти-драма, особено на ...

Сјаен реализам на апсурдот, чуму?!

Н.Македонија - 20.01.2021

Гоце Ристовски, прозен и драмски автор, литературен и театарски критичар, есеист, колумнист, аналитичар, литературен преведувач, универзитетски професор, декан на Факултетот за театарски уметности на интернационалниот универзитет „Еуропа прима“ и ...