TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Виното и шампањот штитат од Ковид-19… но, не и пивото, според нова студија

Слободен Печат - 24.01.2022

Црвено вино, бело вино, шампањ… Луѓето кои консумираат вино помеѓу една до повеќе од пет чаши неделно имале 10 до 17% помал ризик од заразување со Ковид-19, но оние кои пијат пиво имале зголемен ризик, според една неодамнешна студија.

Истражување: Виното и шампањското штитат од Ковид-19

Бриф - 24.01.2022

Според лекари од болница во Шенжен, Кина, консумирањето шампањ, црвено и бело вино може да ја намали опасноста од зараза со коронавирус. Написот е објавен во списанието „Фронтиерс ин нутришн“ ( Frontiers in Nutrition ).

Виното и шампањот штитат од КОВИД-19

Локално - 24.01.2022

Според експертите од болницата „Canning“ во Шенжен, Кина, консумирањето шампањ, црвено и бело вино може да го намали ризикот од инфекција со коронавирус. Студијата е објавена во списанието Frontiers in Nutrition.

Виното и шампањското штитат од ковид-19, тврдат кинеските лекари

ММС - 24.01.2022

Според лекари од болница во Шенжен, Кина, консумирањето шампањ, црвено и бело вино може да ја намали опасноста од зараза со коронавирус. Написот е објавен во списанието „Фронтиерс ин нутришн” (Frontiers in Nutrition).

Истражување: Виното и шампањското штитат од Ковид-19

Опсервер - 24.01.2022

– Според лекари од болница во Шенжен, Кина, консумирањето шампањ, црвено и бело вино може да ја намали опасноста од зараза со коронавирус. Написот е објавен во списанието „Фронтиерс ин нутришн“ ( Frontiers in Nutrition ).

Виното и шампањското штитат од ковид-19, тврдат кинеските лекари

Република - 24.01.2022

Според лекари од болница во Шенжен, Кина, консумирањето шампањ, црвено и бело вино може да ја намали опасноста од зараза со коронавирус. Написот е објавен во списанието „Фронтиерс ин нутришн” (Frontiers in Nutrition).

КОЈ НЕ ПИЕ ВИНО, ДА ПРОПИЕ Виното и шампањското штитат од ковид-19

+инфо - 24.01.2022

Според лекари од болница во Шенжен, Кина, консумирањето шампањ, црвено и бело вино може да ја намали опасноста од зараза со коронавирус. Написот е објавен во списанието „Фронтиерс ин нутришн“ (Frontiers in Nutrition).

ЗА ЗДРАВЈЕ – ВИНО И ШАМПАЊСКО: Кинески лекари тврдат дека штитат од Ковид-19

Вечер Прес - 24.01.2022

Според лекари од болница во Шенжен, Кина, консумирањето шампањ, црвено и бело вино може да ја намали опасноста од зараза со коронавирус. Написот е објавен во списанието „Фронтиерс ин нутришн” (Frontiers in Nutrition).

Овие алкохоли дефинитивно штитат од коронавирусот – тоа го тврдат и кинеските лекари, од денес започнете да ги пиете!

Zoom - 24.01.2022

Според лекари од болница во Шенжен, Кина, консумирањето шампањ, црвено и бело вино може да ја намали опасноста од зараза со коронавирус. Написот е објавен во списанието „Фронтиерс ин нутришн” (Frontiers in Nutrition).

Овие алкохоли дефинитивно штитат од коронавирусот – тоа го тврдат и кинеските лекари, од денес започнете да ги пиете!

Курир - 24.01.2022

Според лекари од болница во Шенжен, Кина, консумирањето шампањ, црвено и бело вино може да ја намали опасноста од зараза со коронавирус. Написот е објавен во списанието „Фронтиерс ин нутришн” (Frontiers in Nutrition).

Овие алкохоли дефинитивно штитат од коронавирусот – тоа го тврдат и кинеските лекари!

Нетпрес - 24.01.2022

Според лекари од болница во Шенжен, Кина, консумирањето шампањ, црвено и бело вино може да ја намали опасноста од зараза со коронавирус. Написот е објавен во списанието „Фронтиерс ин нутришн” (Frontiers in Nutrition).

Истражување: Виното и шампањското штитат од Ковид-19

Независен - 24.01.2022

Кина – Според лекари од болница во Шенжен, Кина, консумирањето шампањ, црвено и бело вино може да ја намали опасноста од зараза со коронавирус. Написот е објавен во списанието „Фронтиерс ин нутришн“ ( Frontiers in Nutrition ).

Истражување: Виното и шампањското штитат од Ковид-19

MakPress - 24.01.2022

Според лекари од болница во Шенжен, Кина, консумирањето шампањ, црвено и бело вино може да ја намали опасноста од зараза со коронавирус. Написот е објавен во списанието „Фронтиерс ин нутришн“ (Frontiers in Nutrition).

Истражување: Виното и шампањското штитат од Ковид-19

Lider - 24.01.2022

Според лекари од болница во Шенжен, Кина, консумирањето шампањ, црвено и бело вино може да ја намали опасноста од зараза со коронавирус. Написот е објавен во списанието „Фронтиерс ин нутришн” (Frontiers in Nutrition).

Кинески доктори: Овие алкохоли штитат од коронавирусот - започнете да ги пиете уште денеска

Press24 - 25.01.2022

Според лекари од болница во Шенжен, Кина, консумирањето шампањ, црвено и бело вино може да ја намали опасноста од зараза со коронавирус. Написот е објавен во списанието „Фронтиерс ин нутришн” (Frontiers in Nutrition).