TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кружен тек ќе ги спои Карпош и Ѓорче Петров

Скопје инфо - 08.05.2015

Средишно зеленило, две коловозни ленти и заштитна патека, го претставува најголемиот кружен тек во град Скопје. Помеѓу Општините Карпош и Ѓорче Петров, по осум месеци напорна работа и борба со временските услови, никна нов кружен тек со кој, ...

Отворен за сообраќај најголемиот кружен тек во Скопје (ГАЛЕРИЈА)

Скопје инфо - 08.05.2015

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, претседателот на Советот на Град Скопје, Ирена Мишева и градоначалниците на општините Ѓорче Петров и Карпош, Сокол Митровски и ...

Пуштен во употреба новиот кружен тек во Порта Влае

Нетпрес - 08.05.2015

Пуштени во употреба новоизградениот кружен тек на булеварот „Партизанкси одреди“ и улиците „Ацо Шопов“ и „Ѓорче Петров“, кај Порта Влае и проширениот дел од булеварот до автобазата на ЈСП во Ѓорче Петров.

Отворање на новиот кружен тек кај Порта Влае

Lider - 08.05.2015

Денеска официјално ќе биде отворен за сообраќај новоизградениот кружен тек на булеварот Партизански одреди, кај Порта Влае, и проширувањето на булеварот Партизански одреди до автобазата на ЈСП во Ѓорче Петров.

Отварање на кружен тек кај Порта Влае

Пулс24 - 08.05.2015

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, претседателот на Советот на Град Скопје, Ирена Мишева и градоначалниците на општините Ѓорче Петров и Карпош, Сокол Митровски и ...

Скопје прераснува во глобален град посетен од голем број странски туристи

Република - 08.05.2015

Денеска беа пуштени во употреба новоизградениот кружен тек на булеварот „Партизанкси одреди“ и улиците „Ацо Шопов“ и „Ѓорче Петров“, кај Порта Влае и проширениот дел од булеварот до автобазата на ЈСП во Ѓорче Петров.

Скопје доби нов кружен тек

МКД - 08.05.2015

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, претседателот на Владата Никола Груевски, претседателот на Советот на Град Скопје, Ирена Мишева и градоначалниците на општините Ѓорче Петров и Карпош, Сокол Митровски и Стевчо Јакимовски, денеска и ...

Пуштен во употреба кружниот тек кај Порта Влае

Денешен - 08.05.2015

Пуштени во употреба новоизградениот кружен тек на булеварот „Партизанкси одреди“ и улиците „Ацо Шопов“ и „Ѓорче Петров“, кај Порта Влае и проширениот дел од булеварот до автобазата на ЈСП во Ѓорче Петров.

Пуштен во употреба кружниот тек кај Порта Влае

Утрински - 08.05.2015

Пуштени во употреба новоизградениот кружен тек на булеварот „Партизанкси одреди“ и улиците „Ацо Шопов“ и „Ѓорче Петров“, кај Порта Влае и проширениот дел од булеварот до автобазата на ЈСП во Ѓорче Петров.

ФОТО: Пуштен во употреба кружниот тек кај Порта Влае

Курир - 08.05.2015

Новоизградениот кружен тек на булеварот Партизански одреди кај Порта Влае и проширувањето на булеварот Партизански одреди до автобазата на ЈСП во Ѓорче Петров денеска официјално беа пуштени во употреба.

Пуштен во употреба кружниот тек кај Порта Влае

Lider - 08.05.2015

Пуштени во употреба новоизградениот кружен тек на булеварот „Партизанкси одреди“ и улиците „Ацо Шопов“ и „Ѓорче Петров“, кај Порта Влае и проширениот дел од булеварот до автобазата на ЈСП во Ѓорче Петров.

Пуштен во употреба кружниот тек кај Порта Влае

Сител - 08.05.2015

Ако до пред 9 месеци важеше за една од најкритичните крстосници, денес е најголем кружен тек во главниот град. Изградена по европски терк, новата кружна крстосница во Порта Влае значително ќе го подобри текот на сообраќајот во овој дел од Скопје, а ...

Скопје доби нов модерен кружен тек

Телеграф - 08.05.2015

Во изминатите неколку години Скопје доживеа една од најважните трансформации во историјата на своето постоење Денеска беше пуштен во употреба новоизградениот кружен тек на булеварот „Партизанкси одреди“ и на улиците „Ацо Шопов“ и „Ѓорче Петров“, кај ...

Пуштен во употреба кружниот тек кај Порта Влае

А1 On - 08.05.2015

Пуштени во употреба новоизградениот кружен тек на булеварот „Партизанкси одреди“ и улиците „Ацо Шопов“ и „Ѓорче Петров“, кај Порта Влае и проширениот дел од булеварот до автобазата на ЈСП во Ѓорче Петров.

Пуштен во употреба кружниот тек кај Порта Влае

Макфакс - 08.05.2015

Новиот кружен тек на булеварот „Партизанкси одреди“ со улиците „Ацо Шопов“ и „Ѓорче Петров“, кај Порта Влае, во петок, беше свечено отворен. На свеченоста присуствуваа премиерот Никола Груевски, градоначалниците на Град Скопје, Карпош и Ѓорче ...

ФОТО: Пуштен во употреба кружниот тек кај Порта Влае

Press24 - 08.05.2015

Новоизградениот кружен тек на булеварот Партизански одреди кај Порта Влае и проширувањето на булеварот Партизански одреди до автобазата на ЈСП во Ѓорче Петров денеска официјално беа пуштени во употреба.

Нов кружен тек кај Порта Влае

МРТ - 08.05.2015

„Денес, Скопје прераснува во вистински глобален град посетен од голем број странски туристи, а што е уште поважно Скопје станува град кој може да одговори на потребите на своите граѓани“, изјави премиерот Никола Груевски...