TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Лакталис“ ја повлекува храната за бебиња поради салмонела

+инфо - 12.01.2018

Целото количество бебешка храна произведена во оваа фабрика во западна Франција кое е пуштено во продажба ќе биде повлечено. Француската компанија „Лакталис“ ќе го повлече млекото за бебиња произведено во фабриката во градот Краон, откако десетици ...

„Лакталис“ повлекува храна за бебиња поради салмонела

Мета - 12.01.2018

Француската компанија „Лакталис“ ќе го повлече млекото за бебиња произведено во фабриката во градот Краон, откако десетици бебиња заболеа од бактеријата салмонела. Досега се утврдени 35 вакви случаи во Франција, едно во Шпанија, а има еден ...

„Лакталис“ ја повлекува храната за бебиња поради салмонела

Слободен Печат - 12.01.2018

Француската компанија „Лакталис“ ќе го повлече млекото за бебиња произведено во фабриката во градот Краон, откако десетици бебиња заболеа од бактеријата салмонела. Околу 35 случаи на болеста се регистрирани во Франција, а едно бебе е заболено во ...

„Лакталис“ повлекува храна за бебиња поради салмонела

Локално - 12.01.2018

Француската компанија „Лакталис“ ќе го повлече млекото за бебиња произведено во фабриката во градот Краон, откако десетици бебиња заболеа од бактеријата салмонела. Досега се утврдени 35 вакви случаи во Франција, едно во Шпанија, а има еден ...

„Лакталис“ ја повлекува храната за бебиња поради салмонела...

Н.Македонија - 12.01.2018

„Лакталис“ ја повлекува храната за бебиња поради салмонела Француската компанија „Лакталис“ ќе го повлече млекото за бебиња произведено во фабриката во градот Краон, откако десетици бебиња заболеа од бактеријата салмонела.

„Лакталис“ повлекува храната за бебиња поради салмонела

Сител - 12.01.2018

Целото количество бебешка храна произведена во оваа фабрика во западна Франција кое е пуштено во продажба ќе биде повлечено. Француската компанија „Лакталис“ ќе го повлече млекото за бебиња произведено во фабриката во градот Краон, откако десетици ...