TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Арсовски: Македонија е двонационална држава и во општините каде што Mакедонците се малцинство задолжително да учат ...

Курир - 14.03.2018

- Македонија е држава во која живеет две нации, македонската и албанската. И македонската нација која е дел од македонската држава, го зборува маkедонскиот јазик, Албанците кои што живеат и кои се дел од албанската нација во Македонија, зборуваат ...

Арсовски: Македонија е двонационална држава и во општините каде што Mакедонците се малцинство задолжително да учат ...

Република - 14.03.2018

Македонија не е еднонационална држава, Македонија е двонационална држава. Mакедонците кои се малцинство во општините каде што Aлбанците се мнозинство, треба да имаат задолжителна настава на албански јазик до осмо одделение, рече аналитичарот Петар ...

Граѓанската Лига на ДиоГарди: Повик до Парламентот на Македонија под итно да ја имплементира Албанската (Тиранска) ...

Курир - 13.03.2018

„Направете го албанскиот втор службен јазик во Македонија“. Тие го повикуваат премиерот Зоран Заев и македонскиот Парламент да го поништат ветото на претседателот. Албанско-американска граѓанска Лига предводена од поранешниот конгресмент, Џое ...

Парламентот под итно да ја имплементира Тиранската платформа

Нетпрес - 13.03.2018

Албанско-американска граѓанска Лига предводена од поранешниот конгресмент, Џое Диогарди, започна петиција за алармирање за позицијата на Албанците во Македонија , информира новинската агенција на албански јазик ИНА.

Граѓанската Лига на ДиоГарди: Повик до Парламентот на Македонија под итно да ја имплементира Албанската (Тиранска) ...

Република - 13.03.2018

Албанско-американска граѓанска Лига предводена од поранешниот конгресмент, Џое ДиоГарди, започна петиција за алармирање за позицијата на Албанците во Македонија, информира новинската агенција на албански јазик ИНА.

Диогарди: Mакедонскиот парламент итно да ја имплементира Тиранската платформа или нема ЕУ и НАТО

Алфа - 13.03.2018

Во втората точка од “Албанската Платформа“ за која Албанско-американската Лига бара итно спроведување е, децентрализирање на финансирањето на општините. Албанско-американската граѓанска лига на поранешниот американски конгресмен, Џозеф Диогарди, ...

Парламентот под итно да ја имплементира Тиранската платформа

Таратур - 13.03.2018

Албанско-американска граѓанска Лига предводена од поранешниот конгресмент, Џозеф Диогарди, започна петиција за алармирање за позицијата на Албанците во Македонија, информира новинската агенција на албански јазик ИНА.

Џозеф Диогарди објави што очекуваат Албанците од Македонија

Вечер - 13.03.2018

Албанско-американска граѓанска Лига предводена од поранешниот конгресмент, Џое Диогарди, започна петиција за алармирање за позицијата на Албанците во Македонија, информира новинската агенција на албански јазик ИНА.