TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Идната недела „метлата“ ќе фати повеќе од 20 директори

Телма - 12.07.2019

Ниту можните кандидати за смена, ниту оние што се споменуваат како главни адути за нивни наследници, не можат со сигурност да кажат што ќе се случи во вторник, идната недела, кога Владата на седница треба конечно да пресече кои директори во ...

До крајот на следната недела разрешување на 20 директори

Алсат-М - 12.07.2019

До крајот на следната недела 20 директори на државни институции на централно ниво ќе бидат разрешени. Но, реконструкција ќе има и на локално ниво, односно ќе бидат сменети околу 30 носители на функции во локалните самоуправи.

Заев најави кога поворно ќе заигра метлата

Press24 - 12.07.2019

Премиерот Зоран Заев најави дека наредната недела продолжува следниот чекор од реконструкцијата на Владата. Ќе има смени на заменици министри и директори на институции. Очекува целиот процес да заврши до крајот на јули.

Заев за вториот дел од реконструкцијата: Очекувам да биде завршена до крајот на јули (ВИДЕО)

ТВ21 - 12.07.2019

За најавениот втор дел од реконструкцијата, Премиерот Зоран Заев истакна дека идната седница ќе се случи реконструкцијата на директорските места на централно ниво, и потоа и на локално ниво.

Заев ќе “смете” педесетина директори

Вечер - 12.07.2019

Наредната недела продолжува следниот чекор од реконструкцијата на Владата. Ќе има смени на заменици министри и директори на институции, изјави во петокот премиерот Зоран Заев. Заев очекува целиот процес да заврши до крајот на овој месец со смената ...

Заев: „Метла“ и за 20 директори до крајот на јули

Денешен - 12.07.2019

Премиерот Зоран Заев денеска најави дека наредната недела продолжува следниот чекор од реконструкцијата на Владата. Како што најави ќе има смени на заменици министри и директори на институции. Очекува целиот процес да заврши до крајот на јули.

Заев за вториот дел од реконструкцијата: Очекувам да биде завршена до крајот на јули (ВИДЕО)

4NEWS - 12.07.2019

За најавениот втор дел од реконструкцијата, Премиерот Зоран Заев истакна дека идната седница ќе се случи реконструкцијата на директорските места на централно ниво, и потоа и на локално ниво.

„Метлата" ќе биде заокружена до крајот на јули

Канал5 - 12.07.2019

Премиерот Зоран Заев денеска најави дека наредната недела продолжува следниот чекор од реконструкцијата на Владата. Ќе има смени на заменици министри и директори на институции. Очекува целиот процес да заврши до крајот на јули.

„Метлата“ ќе биде заокружена до крајот на јули

Нова ТВ - 12.07.2019

Премиерот Зоран Заев денеска најави дека наредната недела продолжува следниот чекор од реконструкцијата на Владата. Ќе има смени на заменици министри и директори на институции. Очекува целиот процес да заврши до крајот на јули.

Заев: Дваесетина директори ќе бидат сменети на централно ниво, триесетина на локално

МКД - 12.07.2019

Премиерот Зоран Заев денеска најави дека наредната недела продолжува следниот чекор од реконструкцијата на Владата. Ќе има смени на заменици министри и директори на институции. Очекува целиот процес да заврши до крајот на јули.

„Метлата“ ќе биде заокружена до крајот на јули

1tv - 12.07.2019

Премиерот Зоран Заев денеска најави дека наредната недела продолжува следниот чекор од реконструкцијата на Владата. Ќе има смени на заменици министри и директори на институции. Очекува целиот процес да заврши до крајот на јули.

„Метлата” ќе биде заокружена до крајот на јули

24Инфо - 12.07.2019

Премиерот Зоран Заев денеска најави дека наредната недела продолжува следниот чекор од реконструкцијата на Владата. Ќе има смени на заменици министри и директори на институции. Очекува целиот процес да заврши до крајот на јули.

„Метлата“ ќе биде заокружена до крајот на јули

Опсервер - 12.07.2019

Премиерот Зоран Заев денеска најави дека наредната недела продолжува следниот чекор од реконструкцијата на Владата. Ќе има смени на заменици министри и директори на институции. Очекува целиот процес да заврши до крајот на јули.

„Метлата“ ќе биде заокружена до крајот на јули

Сител - 12.07.2019

Премиерот Зоран Заев денеска најави дека наредната недела продолжува следниот чекор од реконструкцијата на Владата. Ќе има смени на заменици министри и директори на институции. Очекува целиот процес да заврши до крајот на јули.

Кога конечно ќе заврши операцијата „метла“?

Фактор - 12.07.2019

Операцијата „метла“ треба да заврши до крајот на месецов. Премиерот Зоран Заев денеска изјави дека наредната недела продолжува следниот чекор од реконструкцијата на Владата. Ќе има смени на заменици министри и директори на институции.

Заев најавува смени на заменици министри и директори

PressingTV - 12.07.2019

Премиерот Зоран Заев денеска најави дека наредната недела продолжува следниот чекор од реконструкцијата на Владата. Ќе има смени на заменици министри и директори на институции. Очекува целиот процес да заврши до крајот на јули.

Заев ќе менува директори и заменици министри

Либертас - 12.07.2019

Премиерот Зоран Заев денеска најави дека наредната недела продолжува следниот чекор од реконструкцијата на Владата. Ќе има смени на заменици министри и директори на институции. Очекува целиот процес да заврши до крајот на јули.

Наредната недела продолжува следниот чекор од реконструкцијата на Владата

MakPress - 12.07.2019

Премиерот Зоран Заев денеска најави дека наредната недела продолжува следниот чекор од реконструкцијата на Владата. Ќе има смени на заменици министри и директори на институции. Очекува целиот процес да заврши до крајот на јули.