TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Коциќ: Концетрациите на арсенот во почвата загрижувачки, најголеми кај целерот

Канал5 - 12.06.2019

Концетрации на арсенот во почвата се на загрижувачко високо ниво. Помалку концетрации има во зелката и морков, но фрапирачко висока е во целерот, во кој има 16 пати поголема концетрација од дозволеното.

Скопскиот целер полн со отрови

Вечер - 12.06.2019

Скопскиот целер има најголема концентрација на арсен, дури 16 пати поголема од дозволеното. Ова го покажаа резултатите од анализите напреви од испитувањето на нивото на загаденост на почвата во скопскиот регион, што ги презентираше еколошкото ...

Застрашувачки резултати: Скопјани јадат целер со арсен

Слободен Печат - 12.06.2019

Морковот покажал 10 пати над дозволеното количество на арсен, листот на целерот 12 пати, а коренот на целерот 16 пати над дозволеното количество, што претставува чист отров. Во хотел „Континентал“ денеска се одржуваше презентација на резултатите од ...

Коциќ: Концетрациите на арсенот во почвата загрижувачки, најголеми кај целерот

ММС - 12.06.2019

Концетрации на арсенот во почвата се на загрижувачко високо ниво. Помалку концетрации има во зелката и морков, но фрапирачко висока е во целерот, во кој има 16 пати поголема концетрација од дозволеното.

Целерот полн со арсен

Независен - 12.06.2019

Концетрации на арсенот во почвата се на загрижувачко високо ниво, при што помалку концетрации има во зелката и морковот, но фрапирачко висока е во целерот, во кој има 16 пати поголема концетрација од дозволеното.

Коциќ: Концетрациите на арсенот во почвата загрижувачки, најголеми кај целерот

Press24 - 12.06.2019

Концетрации на арсенот во почвата се на загрижувачко високо ниво. Помалку концетрации има во зелката и морков, но фрапирачко висока е во целерот, во кој има 16 пати поголема концетрација од дозволеното.

Коциќ: Концетрациите на арсенот во почвата загрижувачки, најголеми кај целерот

Курир - 12.06.2019

Концетрации на арсенот во почвата се на загрижувачко високо ниво. Помалку концетрации има во зелката и морков, но фрапирачко висока е во целерот, во кој има 16 пати поголема концетрација од дозволеното.