TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Европскиот парламент размислува за промени кои ќе влијаат на милиони возачи во ЕУ

ТВ21 - 26.09.2023

Забрана за ноќно возење за млади возачи, лекарски прегледи со курсеви за освежување на секои пет години за сите над 70 години, специјална дозвола за возачи на теренци и заеднички европски систем на казнени поени.

Француска европратеничка бара огромни промени за возачките дозволи во ЕУ, стигнаа остри реакции од Германија

Слободен Печат - 25.09.2023

Партијата на зелените во Германија силно се огради од предлогот за возачки дозволи на француската европратеничка, Карима Дели, откако политичарите од владејачките и опозициските партии во Германија остро ги критикуваа нејзините предлози.

Европскиот парламент размислува за промени кои ќе влијаат на милиони возачи во ЕУ

Zoom - 26.09.2023

реклама Забрана за ноќно возење за млади возачи, лекарски прегледи со курсеви за освежување на секои пет години за сите над 70 години, специјална дозвола за возачи на теренци и заеднички европски систем на казнени поени.