TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ФЛЕКСИБИЛНО РАБОТНО ВРЕМЕ: Од септември овие државни институции ќе работат во две смени

Фактор - 05.07.2017

Со цел да им излезат во пресрет на граѓаните, вчера Владата го усвои флексибилноот работно време кое ќе почне да се применува од септември. УЈП, Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за ...

Флексибилно и двосменско работно време

24 Вести - 04.07.2017

Вработените во јавната администрација од септември ќе работат по флексибилно работно време кое ќе почнува меѓу 7:30 и 8:30 часот, а ќе завршува меѓу 15:30 и 16:30 часот. Управата за јавни приходи, царинската управа, МВР, министерството за одбрана, ...

Од септември во две смени во некои од државните институции

Канал 77 - 05.07.2017

Вчера Владата го усвои флексибилното работно време кое ќе почне да се применува од септември. УЈП, Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, во Одделот за граѓански работи, ...

Од 1 септември администрацијата со флексибилно и сменско работење

Нова ТВ - 04.07.2017

Владата на Република Македонија на денешната седеница донесе одлука да се воведе флексибилно работно време на сите вработени во државната управа, а во одредени институции и двосменско работно време, соопшти министерот за администрација и ...

Донесена одлука за флексибилно и сменско работење на администрацијата

МРТ - 04.07.2017

На седница на Влада донесена е одлука за флексибилно и сменско работење на администрацијата. Новото работно време ќе важи од 1-ви септември. Владата на нова седница. Во фокусот- состојбите и напредокот во процесот на европската интеграција, ...

Владата воведува флексибилно работно време и двосменско работење за администрација

Бриф - 04.07.2017

Флексибилно работно време и двосменски работење се промените кои планира да ги воведе Владата на Република Македонија, а кои според информации на Скопје Инфо веќе се влезени во владина процедура.

Ново работно време за вработените во државната администрација

Нетпрес - 04.07.2017

Флексибилно работно време ќе имаат вработените во државната администрација, одлучи Владата на денешната седница. Новот работно време ќе започнува меѓу 7.30 и 8.30 часот, а ќе завршува во 15.30, односно 16.30 часот.

ВИДЕО: Од 1. септември администрацијата со флексибилно и сменско работно време

А1 On - 04.07.2017

Владата на Република Македонија на денешната седеница донесе одлука да се воведе флексибилно работно време на сите вработени во државната управа, а во одредени институции и двосменско работно време, соопшти министерот за администрација и ...

Прв капитален новитет на Владата: Флексибилно работно време и двосменско работење на администрацијата

Таратур - 04.07.2017

Флексибилно работно време и двосменски работење се промените кои планира да ги воведе Владата на Република Македонија, а кои според информации на Скопје Инфо веќе се влезени во владина процедур а.

Ново работно време за вработените во државната администрација

Точка - 04.07.2017

Флексибилно работно време ќе имаат вработените во државната администрација, одлучи Владата на денешната седница. Новото работно време ќе започнува меѓу 7.30 и 8.30 часот, а ќе завршува во 15.30, односно 16.30 часот.

Од први септември: Aдминистрацијата со флексибилно работно време и на смени

Република - 04.07.2017

Владата на Република Македонија на денешната седеница донесе одлука да се воведе флексибилно работно време на сите вработени во државната управа, а во одредени институции и двосменско работно време, соопшти министерот за администрација и ...

Владата воведува флексибилно работно време и двосменско работење за администрација

Локално - 04.07.2017

Флексибилно работно време и двосменски работење се промените кои Владата на седница денеска ги прифати . Владата ќе флексибилно работно време за вработени во државната управа кое ќе почнува помеѓу 7.30 и 8.30 часот, а ќе завршува помеѓу 15.30 и ...

Од 1 септември администрацијата со флексибилно и сменско работење

Вечер Прес - 04.07.2017

Владата на Република Македонија на денешната седеница донесе одлука да се воведе флексибилно работно време на сите вработени во државната управа, а во одредени институции и двосменско работно време, соопшти министерот за администрација и ...

Од 1 септември администрацијата со флексибилно и сменско работење

Press24 - 04.07.2017

Владата на Република Македонија на денешната седеница донесе одлука да се воведе флексибилно работно време на сите вработени во државната управа, а во одредени институции и двосменско работно време, соопшти министерот за администрација и ...

Од први септември флексибилно работно време во некои институции

Р.С.Европа - 04.07.2017

Владата на Република Македонија на денешната седеница донесе одлука да се воведе флексибилно работно време на сите вработени во државната управа, а во одредени институции и двосменско работно време, соопшти министерот за администрација и ...

(ВИДЕО) Владата одлучи: Од 1. септември администрацијата ќе работи на смени

еМагазин - 04.07.2017

Владата на Република Македонија на денешната седеница донесе одлука да се воведе флексибилно работно време на сите вработени во државната управа, а во одредени институции и двосменско работно време, соопшти министерот за администрација и ...

Од 1 септември администрацијата со флексибилно и сменско работно време

ТВ21 - 04.07.2017

Владата на Република Македонија на денешната седеница донесе одлука да се воведе флексибилно работно време на сите вработени во државната управа, а во одредени институции и двосменско работно време, соопшти министерот за администрација и ...

Од 1 септември администрацијата ќе има флексибилно и сменско работно време ВИДЕО

+инфо - 04.07.2017

Со неа се утврдува дека почетокот на работното време ќе биде меѓу 7:30 и 8:30 часот, а завршувањето меѓу 15:30 и 16:30 часот. Владата на денешната седеница донесе одлука да се воведе флексибилно работно време на сите вработени во државната управа, а ...

Администрацијата со флексибилно и сменско работење од 1. септември

Стандард - 04.07.2017

Владата на Република Македонија на денешната седеница донесе одлука да се воведе флексибилно работно време на сите вработени во државната управа, а во одредени институции и двосменско работно време, соопшти министерот за администрација и ...

Манчевски: Флексибилно и двосменско работно време за вработените во администрација

Фокус - 04.07.2017

“Владата на Република Македонија на денешната седеница донесе одлука да се воведе флексибилно работно време на сите вработени во државната управа, а во одредени институции и двосменско работно време“, соопшти министерот за администрација и ...

Одлука на Владата на РМ: Од 1 септември флексибилно и сменско работење на администрацијата

Академик - 04.07.2017

Ваквата одлука на Владата, како што денеска на прес-конференција соопшти министерот за администрација и информатичко општество Дамјан Манчевски, ќе почне да се применува од 1 септември. Почетокот на работното време ќе биде меѓу 7:30 и 8:30 часот, а ...

Од 1-ви септември двосменско работење на одредени институции

Телма - 04.07.2017

“Владата на Република Македонија на денешната седеница донесе одлука да се воведе флексибилно работно време на сите вработени во државната управа, а во одредени институции и двосменско работно време“, соопшти министерот за администрација и ...

Од септември државната администрација ќе работи двосменски и првата сабота во месецот

Сакам да кажам - 04.07.2017

Владата донесе одлука за двосменско работење на администрацијата во Управата за јавни приходи, Царинската управа, Управата за водење на матични книги, Министерството за внатрешни работи и други институции на денешната седница.

(ВИДЕО) Од 1 септември администрацијата ќе работи во две смени

Макфакс - 04.07.2017

Владата на денешната седница донесе одлука да се воведе флексибилно работно време од 1 септември, на сите вработени во државната управа, а во одредени институции и двосменско работно време, информираше министерот за администрација и информатичко ...

Од 1 септември дел од администрацијата ќе работи во две смени

Мета - 04.07.2017

Ќе се воведе флексибилно работно време на сите вработени во државната управа, а во одредени институции и двосменско работно време, соопшти министерот за администрација и информатичко општество Дамјан Манчевски информирајќи дека таква одлука донела ...

Од 1 септември администрацијата со флексибилно и сменско работење

Алсат-М - 04.07.2017

Владата на Република Македонија на денешната седеница донесе одлука да се воведе флексибилно работно време на сите вработени во државната управа, а во одредени институции и двосменско работно време, соопшти министерот за администрација и ...

Административците од 1 септември со флексибилно и двосменско работно време

Радио МОФ - 04.07.2017

Вработените во државната управа ќе имаат флексибилно работно време со почеток меѓу 7:30 и 8:30 часот, а завршување меѓу 15:30 и 16:30 часот, со вкупен работен ден од 8 часа. Ова денеска беше одлучено на седница на Владата на Република Македонија, ...

Од 1 септември дел од администрацијата ќе работи во две смени

Либертас - 04.07.2017

Ќе се воведе флексибилно работно време на сите вработени во државната управа, а во одредени институции и двосменско работно време, соопшти министерот за администрација и информатичко општество Дамјан Манчевски информирајќи дека таква одлука донела ...

Донесена одлука за флексибилно работно време во јавната администрација

Слободен Печат - 04.07.2017

Од 1 септември, дел од администрацијата ќе работи во две смени. Ќе се воведува и флексибилно работно време за вработените во јавната администрација. Работното време ќе започнува меѓу 7:30 и 8:30 часот наутро, а ќе завршува 8 часа подоцна, односно ...

Aдминистрацијата ќе работи во две смени oд 1-ви септември

Денар - 04.07.2017

Владата на денешната седница донесе одлука да се воведе флексибилно работно време од 1 септември, на сите вработени во државната управа, а во одредени институции и двосменско работно време, информираше министерот за администрација и информатичко ...

Двосменско работење на одредени институции и флексибилно работно време за администрацијата

МКД - 04.07.2017

Владата на Република Македонија на денешната седеница донесе одлука да се воведе флексибилно работно време на сите вработени во државната управа, а во одредени институции и двосменско работно време, соопшти министерот за администрација и ...

Од 1 септември администрацијата со флексибилно и сменско работење

Сител - 04.07.2017

Владата на Република Македонија на денешната седеница донесе одлука да се воведе флексибилно работно време на сите вработени во државната управа, а во одредени институции и двосменско работно време, соопшти министерот за администрација и ...

Од 1 септември администрацијата со флексибилно и сменско работење

Алфа - 04.07.2017

Одлуката ќе се применува од 1 септември. Со неа се утврдува дека почетокот на работното време ќе биде меѓу 7:30 и 8:30 часот, а завршувањето меѓу 15:30 и 16:30 часот со вкупно времетраење на работниот ден од 8 часа.

Од 1 септември администрацијата со флексибилно и сменско работење

Скопје24 - 04.07.2017

Одлуката ќе се применува од 1 септември. Со неа се утврдува дека почетокот на работното време ќе биде меѓу 7:30 и 8:30 часот, а завршувањето меѓу 15:30 и 16:30 часот со вкупно времетраење на работниот ден од 8 часа.

Од септември администрацијата ќе работи со флексибилно работно време, дел од институциите во две смени

Сител - 04.07.2017

Административците ќе работат во две смени и секоја прва сабота во месецот. Од 01 септемрви се воведува флексибилно работно време за сите вработени во државната управа. Одлуката помина на денешната седница на Владата.

Административците ќе одат во смени на работа

Фактор - 04.07.2017

Владата на Република Македонија на денешната седеница донесе одлука да се воведе флексибилно работно време на сите вработени во државната управа, а во одредени институции и двосменско работно време, соопшти министерот за администрација и ...

Владата потврди: Од 1 септември администрацијата со флексибилно и сменско работење

Скопје инфо - 05.07.2017

По денешната најава на Скопје Инфо Владата на Република Македонија на денешната седеница донесе одлука да се воведе флексибилно работно време на сите вработени во државната управа, а во одредени институции и двосменско работно време, соопшти ...

Кои институции од септември ќе работат во две смени?

Факултети - 05.07.2017

Од први септември дел од администрацијата во земјава ќе работи во две смени, за да им се излезе во пресрет на сите граѓани, а флексибилно работно време ќе има и за државната управа. Ова вчера го соопшти министерот за администрација и информатичко ...

Од септември администрацијата со флексибилно и сменско работење...

Н.Македонија - 05.07.2017

Од септември администрацијата со флексибилно и сменско работење Владата вчера донесе одлука да се воведе флексибилно работно време за сите вработени во државната управа, а во одредени институции и двосменско работно време, соопшти министерот за ...