TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На пладне прекин на мобилните, ГПС-уредите и радиоврските

Скопје24 - 23.03.2019

Метеоролозите најавуваат дека денеска Земјата ќе биде погодена од густа и силна соларна бура. Уредите на НАСА и Националната агенција за океански и атмосферски истражувања (НАОАИ) покажале дека треба да се очекуваат нарушувања на ГПС и тешкотии при ...

Земјата ќе се најде на удар на силна соларна бура

Курир - 23.03.2019

Планетата Земја во текот на денешниот ден ќе се најде на удар на густа и моќна соларна бура, соопшти американската Национална агенција за океаните и атмосферата (НОАА). -Поради неочекувано коронално исфрлање на маса од страна на Сонцето, можно е да ...

Силна соларна бура утре ќе ја погоди Земјата: Кој сака да користи ГПС или да слуша радио ќе има големи проблеми

Сител - 22.03.2019

Земјата утре ќе ја погоди густа и силна соларна бура, рече метеорологот Тамити Сноу. Тоа, како што наведе, го покажуваат моделите НАСА и НОАА - Националната агенција за истражување на океаните и атмосферата.

Утре на пладне прекин на мобилните и ГПС-уредите

Курир - 22.03.2019

Метеоролозите најавуваат дека утре Земјата ќе биде погодена од густа и силна соларна бура. Уредите на НАСА и Националната агенција за океански и атмосферски истражувања (НАОАИ) покажале дека треба да се очекуваат нарушувања на ГПС и тешкотии при ...

Внимавајте , утре Земјата ќе биде директно погодена од силна соларна бура (ФОТО)

Канал5 - 22.03.2019

Утре напладне по средноевропско време Земјата ќе биде на директен удар на силна сончева бура. Според метеорологот Тамита Сноу, моделите на НАСА и на НОАА (Навионалната агенција за истражување на океаните и атмосферата) , на 23 март Земјата ќе биде ...

Земјата ќе се најде на удар на силна соларна бура

Опсервер - 23.03.2019

Планетата Земја во текот на денешниот ден ќе се најде на удар на густа и моќна соларна бура, соопшти американската Национална агенција за океаните и атмосферата (НОАА). – Поради неочекувано коронално исфрлање на маса од страна на Сонцето, можно е да ...

Силна соларна бура – кој сака да користи ГПС или да слуша радио ќе има големи проблеми

ТВ21 - 23.03.2019

Земјата утре ќе ја погоди густа и силна соларна бура, рече метеорологот Тамити Сноу. Тоа, како што наведе, го покажуваат моделите НАСА и НОАА – Националната агенција за истражување на океаните и атмосферата.

Силна соларна бура денеска ќе ја погоди Земјата

USB - 23.03.2019

Планетата Земја во текот на денешниот ден ќе се најде на удар на густа и моќна соларна бура, соопшти американската Национална агенција за океаните и атмосферата (НОАА). – Поради неочекувано коронално исфрлање на маса од страна на Сонцето, можно е да ...

Земјата ќе се најде на удар на силна соларна бура

Нетпрес - 23.03.2019

Планетата Земја во текот на денешниот ден ќе се најде на удар на густа и моќна соларна бура, соопшти американската Национална агенција за океаните и атмосферата (НОАА). Поради неочекувано коронално исфрлање на маса од страна на Сонцето, можно е да ...

Земјата ќе се најде на удар на силна соларна бура

А1 On - 23.03.2019

Планетата Земја во текот на денешниот ден ќе се најде на удар на густа и моќна соларна бура, соопшти американската Национална агенција за океаните и атмосферата (НОАА). – Поради неочекувано коронално исфрлање на маса од страна на Сонцето, можно е да ...

НОАА: Земјата на удар на густа и силна геомагнетна бура

Нова ТВ - 23.03.2019

Планетата Земја во текот на денот ќе биде на удар на густа и моќна соларна бура, соопшти американската Национална агенција за океани и атмосфера (НОАА). „Поради неочекувано коронално исфрлање на маса од Сонцето, можна е умерена геомагнетна бура“, се ...

Земјата ќе се најде на удар на силна соларна бура

Студенти - 23.03.2019

Планетата Земја во текот на денешниот ден ќе се најде на удар на густа и моќна соларна бура, соопшти американската Национална агенција за океаните и атмосферата (НОАА). „Поради неочекувано коронално исфрлање на маса од страна на Сонцето, можно е да ...

Земјата ќе се најде на удар на моќна соларна бура

Вечер - 23.03.2019

Планетата Земја во текот на денешниот ден ќе се најде на удар на густа и моќна соларна бура, соопшти американската Национална агенција за океаните и атмосферата (НОАА). – Поради неочекувано коронално исфрлање на маса од страна на Сонцето, можно е да ...

Соларна бура ќе удри во планетата, можни се проблеми во радио-врските

+инфо - 23.03.2019

Според американскиот метеоролог Тамити Сноу, во текот на ударот на бурата можни се пречки во работата на ГПС уредите и потешкотии при користењето на радио станици. Планетата Земја во текот на денешниот ден ќе се најде на удар на густа и моќна ...

Соларна бура ќе удри во планетата, можни се проблеми во радио-врските и ГПС уредите

Либертас - 23.03.2019

Планетата Земја во текот на денешниот ден ќе се најде на удар на густа и моќна соларна бура, соопшти американската Национална агенција за океаните и атмосферата (НОАА). „Поради неочекувано коронално исфрлање на маса од страна на Сонцето, можно е да ...

Земјата ќе се најде на удар на силна соларна бура

MakPress - 23.03.2019

Планетата Земја во текот на денешниот ден ќе се најде на удар на густа и моќна соларна бура, соопшти американската Национална агенција за океаните и атмосферата (НОАА). – Поради неочекувано коронално исфрлање на маса од страна на Сонцето, можно е да ...

Земјата ќе се најде на удар на силна соларна бура

Пулс24 - 23.03.2019

Планетата Земја во текот на денешниот ден ќе се најде на удар на густа и моќна соларна бура, соопшти американската Национална агенција за океаните и атмосферата (НОАА).-Поради неочекувано коронално исфрлање на маса од страна на Сонцето, можно е да ...