TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Вештачката интелигенција е веќе тука, само треба да знаеме како да извлечеме придобивки

Мета - 23.09.2021

Не треба да се плашиме дека вештачката интелигенција (ВИ) би можела целосно да го замени човекот, бидејќи таа може да биде само алатка што во некои работи ќе му олесни. Како што сите сега користиме компјутер и ни помага, така и ВИ може да биде ...

Панел-дискусија: Користиме вештачката интелигенција без да знаеме, човековите права доведени во прашање

Frontline - 23.09.2021

Ние користиме вештачка интелигенција и без да сме свесни за тоа, а тоа го правиме користејќи ги паметните телефони, социјалните мрежи, каналот „Јутјуб“ и електронската пошта, изјави Марко Серафимовски, менаџер за интернационален развој на бизнис во ...

Панел-дискусија: Користиме вештачката интелигенција без да знаеме, човековите права доведени во прашање

Опсервер - 23.09.2021

– Ние користиме вештачка интелигенција и без да сме свесни за тоа, а тоа го правиме користејќи ги паметните телефони, социјалните мрежи, каналот „Јутјуб“ и електронската пошта, изјави Марко Серафимовски, менаџер за интернационален развој на бизнис ...

Панел-дискусија: Користиме вештачката интелигенција без да знаеме, човековите права доведени во прашање

CivilMedia - 23.09.2021

Ние користиме вештачка интелигенција и без да сме свесни за тоа, а тоа го правиме користејќи ги паметните телефони, социјалните мрежи, каналот „Јутјуб“ и електронската пошта, изјави Марко Серафимовски, менаџер за интернационален развој на бизнис во ...

Користиме вештачката интелигенција без да знаеме, човековите права доведени во прашање

Независен - 23.09.2021

Ние користиме вештачка интелигенција и без да сме свесни за тоа, а тоа го правиме користејќи ги паметните телефони, социјалните мрежи, каналот „Јутјуб“ и електронската пошта, изјави Марко Серафимовски, менаџер за интернационален развој на бизнис во ...

Панел-дискусија: Користиме вештачката интелигенција без да знаеме, човековите права доведени во прашање

Бизнис Вести - 23.09.2021

Ние користиме вештачка интелигенција и без да сме свесни за тоа, а тоа го правиме користејќи ги паметните телефони, социјалните мрежи, каналот „Јутјуб” и електронската пошта, изјави Марко Серафимовски, менаџер за интернационален развој на бизнис во ...

Панел-дискусија: Користиме вештачката интелигенција и без да знаеме преку паметните телефони

MakPress - 23.09.2021

Ние користиме вештачка интелигенција и без да сме свесни за тоа, а тоа го правиме користејќи ги паметните телефони, социјалните мрежи, каналот „Јутјуб“ и електронската пошта, изјави Марко Серафимовски, менаџер за интернационален развој на бизнис во ...

Вештачка интелигенција предложи лек за редок рак кај децата

Опсервер - 23.09.2021

– Науката успешно искористи вештачка интелигенција за да создаде нов третман со лекови за деца со смртоносен рак на мозокот. Се работи за заболување кое повеќе од 50 години нема напредок во однос на преживувањето на пациентите.

ЌЕ СЕ ЛЕЧИМЕ СО ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА На повидок нов третман за редок рак кај деца

+инфо - 23.09.2021

Во ова истражување, употребата на вештачка интелигенција идентификуваше комбинација на лекови што се чини дека за во иднина ветува третман за деца со неизлечив рак на мозокот. Науката успешно искористи вештачка интелигенција за да создаде нов ...

Вештачка интелигенција предложи лек за редок рак кај децата

Независен - 23.09.2021

Науката успешно искористи вештачка интелигенција за да создаде нов третман со лекови за деца со смртоносен рак на мозокот. Се работи за заболување кое повеќе од 50 години нема напредок во однос на преживувањето на пациентите.

Вештачка интелигенција предложи лек за редок рак кај децата

Frontline - 23.09.2021

Науката успешно искористи вештачка интелигенција за да создаде нов третман со лекови за деца со смртоносен рак на мозокот. Се работи за заболување кое повеќе од 50 години нема напредок во однос на преживувањето на пациентите.

Вештачка интелигенција предложи лек за редок рак кај децата

ММС - 23.09.2021

Науката успешно искористи вештачка интелигенција за да создаде нов третман со лекови за деца со смртоносен рак на мозокот. Се работи за заболување кое повеќе од 50 години нема напредок во однос на преживувањето на пациентите.

Вештачка интелигенција предложи лек за редок рак кај децата

Вечер Прес - 23.09.2021

Науката успешно искористи вештачка интелигенција за да создаде нов третман со лекови за деца со смртоносен рак на мозокот. Се работи за заболување кое повеќе од 50 години нема напредок во однос на преживувањето на пациентите.

Вештачка интелигенција предложи лек за редок рак кај децата

MakPress - 23.09.2021

Науката успешно искористи вештачка интелигенција за да создаде нов третман со лекови за деца со смртоносен рак на мозокот. Се работи за заболување кое повеќе од 50 години нема напредок во однос на преживувањето на пациентите.

Дијалози – Сè што сакавте да знаете за вештачка интелигенција

Бизнис Вести - 23.09.2021

Скопје, 23 септември 2021 (МИА) – Разбивање на митовите за вештачката интелигенција за да се унапреди знаењето на граѓаните и да се подигне свеста за придобивките од нејзиното користење во разни општествени области, е целта на денешната онлајн панел ...

Дијалози – Сè што сакавте да знаете за вештачка интелигенција

24Инфо - 23.09.2021

Разбивање на митовите за вештачката интелигенција за да се унапреди знаењето на граѓаните и да се подигне свеста за придобивките од нејзиното користење во разни општествени области, е целта на денешната онлајн панел дискусија што ја организира ...

Денеска настан – Сè што сакавте да знаете за вештачка интелигенција

Иновативност - 23.09.2021

Разбивање на митовите за вештачката интелигенција за да се унапреди знаењето на граѓаните и да се подигне свеста за придобивките од нејзиното користење во разни општествени области, е целта на денешната онлајн панел дискусија што ја организира ...

Дијалози – Сè што сакавте да знаете за вештачка интелигенција

Опсервер - 23.09.2021

– Разбивање на митовите за вештачката интелигенција за да се унапреди знаењето на граѓаните и да се подигне свеста за придобивките од нејзиното користење во разни општествени области, е целта на денешната онлајн панел дискусија што ја организира ...

Дијалози – Сè што сакавте да знаете за вештачка интелигенција

Бриф - 23.09.2021

Разбивање на митовите за вештачката интелигенција за да се унапреди знаењето на граѓаните и да се подигне свеста за придобивките од нејзиното користење во разни општествени области, е целта на денешната онлајн панел дискусија што ја организира ...

Дијалози – Сè што сакавте да знаете за вештачка интелигенција

MakPress - 23.09.2021

Разбивање на митовите за вештачката интелигенција за да се унапреди знаењето на граѓаните и да се подигне свеста за придобивките од нејзиното користење во разни општествени области, е целта на денешната онлајн панел дискусија што ја организира ...