TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ниту денар за фестивалот ,,Пеце Атанасоски‘‘ од Прилеп

Сител - 11.02.2019

Ниту денар не оддели Министерството за култура годинава за оддржување на на единствениот македонски бренд од ваков тип фестивалот „Пеце Атанасовски“, кој веќе 45 години ги чува и негува народните инструменти и песни, а се одржува во Прилеп и Долнени.

Фестивалот „Пеце Атанасовски“ избришан од програмата на Министерството за култура

Р.С.Европа - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култураза оваа година.

Фестивалот „Пеце Атанасовски“ по 45 години е „избришан“ од програмата на Министерството за култура

Локално - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култура за оваа година.

Фестивалот „Пеце Атанасоски“ со реакции до Министерството за култура

Н.Македонија - 11.02.2019

Во шок сме. Не можеме да веруваме дека останавме без денар поддршка од Министерството за култура за јубилејното 45 издание на Фестивалот на народни инструменти и песни „Пеце Атанасоски“. Ова меѓу другото го посочи на денешната прес-конференција во ...

Уште еден скандал во културата: Фестивалот „Пеце Атанасовски“ по 45 години е „избришан“

+инфо - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култура за оваа година.

Фестивалот „Пеце Атанасовски“ по 45 години е „избришан“ од програмата на Министерството за култура

Курир - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култура за оваа година.

Фестивалот „Пеце Атанасовски" по 45 години е „избришан" од програмата на Министерството за култура

MTM - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски" реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култура за оваа година.

Фестивалот „Пеце Атанасовски“ по 45 години е „избришан“ од програмата на Министерството за култура

Сител - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култура за оваа година.

Фестивалот „Пеце Атанасовски“ по 45 години е „избришан“ од програмата на Министерството за култура

А1 On - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култура за оваа година.

Фестивалот „Пеце Атанасовски“ по 45 години е „избришан“ од програмата на Министерството за култура

1tv - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култура за оваа година.

Фестивалот „Пеце Атанасовски“ по 45 години е „избришан“ од програмата на Министерството за култура

Нетпрес - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култура за оваа година.

Фестивалот „Пеце Атанасовски“ по 45 години е „избришан“ од програмата на Министерството за култура

Вечер - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култура за оваа година.

Министерството за култура додели нула денари за Фестивалот „Пеце Атанасовски“ кој постои 45 години

Република - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култура за оваа година.

Фестивалот „Пеце Атанасовски“ по 45 години е „избришан“ од програмата на Министерството за култура

еМагазин - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култура за оваа година.

Фестивалот „Пеце Атанасовски“ по 45 години е „избришан“ од програмата на Министерството за култура

Press24 - 11.02.2019

Советот на Меѓународниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ реагира на веста дека оваа национална манифестација што го негува изворниот мелос по 45 години ја нема во програмата на Министерството за култура за оваа година.