TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Прогнози за зголемени цени и помалку порачки и вработени во трговијата на мало

Сител - 19.07.2019

Зголемени се продажните цени во трговијата на мало во вториот во однос на првиот кваратл годинава, а се очекува нивно зголемување и во наредните три месеци. Eкономската состојба на фирмите од овој сектор во вториот квартал во однос на првиот квартал ...

ДЗС: Повисоки цени во градежништвото

Денешен - 18.07.2019

Продажните цени во градежништвото се очекува да се зголемат во наредниот период, навеле раководителите на градежните фирми во оценката за деловните состојби во секторот, што ја објави денеска Државниот завод за статистика.

Зголемени се цените во малопродажбата, а ќе се зголемуваат и следните три месеци

Независен - 19.07.2019

Зголемени се продажните цени во трговијата на мало во вториот во однос на првиот квартал годинава, а се очекува нивно зголемување и во наредните три месеци. Eкономската состојба на фирмите од овој сектор во вториот квартал во однос на првиот квартал ...

Повисоки продажни цени во градежништвото, очекуваат раководителите на фирмите

Алфа - 18.07.2019

Продажните цени во градежништвото се очекува да се зголемат во наредниот период, навеле раководителите на градежните фирми во оценката за деловните состојби во секторот, што ја објави денеска Државниот завод за статистика.

Прогнози за зголемени цени и помалку порачки и вработени во трговијата на мало

Опсервер - 19.07.2019

Зголемени се продажните цени во трговијата на мало во вториот во однос на првиот кваратл годинава, а се очекува нивно зголемување и во наредните три месеци. Eкономската состојба на фирмите од овој сектор во вториот квартал во однос на првиот квартал ...

Зголемен индикаторот на доверба во градежништвото во второто тримесечје

Бизнис Инфо - 18.07.2019

Фото: Pixabay Според оценката на раководителите на деловните субјекти од областа на градежништвото, индикаторот на доверба во второто тримесечје од 2019 година е повисок за 0,2 процентни поени во однос на првото тримесечје од 2019 година, а e ...

Трговијата на мало со песимистички прогнози, зголемени цени и помалку порачки

Вечер - 19.07.2019

Зголемени се продажните цени во трговијата на мало во вториот во однос на првиот кваратл годинава, а се очекува нивно зголемување и во наредните три месеци. Eкономската состојба на фирмите од овој сектор во вториот квартал во однос на првиот квартал ...

Повисоки продажни цени во градежништвото, очекуваат раководителите на фирмите

Опсервер - 18.07.2019

Продажните цени во градежништвото се очекува да се зголемат во наредниот период, навеле раководителите на градежните фирми во оценката за деловните состојби во секторот, што ја објави денеска Државниот завод за статистика.

Рипнаа цените во трговијата на мало, а ќе растат и понатаму

+инфо - 19.07.2019

Зголемени се продажните цени во трговијата на мало во вториот во однос на првиот кваратл годинава, а се очекува нивно зголемување и во наредните три месеци. Eкономската состојба на фирмите од овој сектор во вториот квартал во однос на првиот квартал ...

Продажните цени во градежништвото се очекува да се зголемат во наредниот период

MakPress - 18.07.2019

Продажните цени во градежништвото се очекува да се зголемат во наредниот период, навеле раководителите на градежните фирми во оценката за деловните состојби во секторот, што ја објави денеска Државниот завод за статистика.

Цените на производите на мало во следните три месеци ќе се зголемуваат

MakPress - 19.07.2019

Зголемени се продажните цени во трговијата на мало во вториот во однос на првиот квартал годинава, а се очекува нивно зголемување и во наредните три месеци. Eкономската состојба на фирмите од овој сектор во вториот квартал во однос на првиот квартал ...

Се очекува раст на продажните цени во градежништвото

Независен - 18.07.2019

Продажните цени во градежништвото се очекува да се зголемат во наредниот период, навеле раководителите на градежните фирми во оценката за деловните состојби во секторот, што ја објави денеска Државниот завод за статистика.

Eкономската состојба на деловните субјекти во второто тримесечје од 2019 година е понеповолна во однос на претходното ...

Бизнис Вести - 20.07.2019

Според оценката на раководителите на деловните субјекти, индикаторот на доверба во трговијата на мало во второто тримесечје од 2019 година е за 0.2 процентни поени понизок во однос на претходното тримесечје, а e зголемен за 0.4 процентни поени во ...

Повисоки продажни цени во градежништвото, очекуваат раководителите на фирмите

Вечер - 18.07.2019

Продажните цени во градежништвото се очекува да се зголемат во наредниот период, навеле раководителите на градежните фирми во оценката за деловните состојби во секторот, што ја објави денеска Државниот завод за статистика.

Понизок индикаторот на доверба во трговијата на мало во вториот квартал

Бизнис Инфо - 20.07.2019

Фото: Pixabay Според оценката на раководителите на деловните субјекти, индикаторот на доверба во трговијата на мало во второто тримесечје од 2019 година е за 0,2 процентни поени понизок во однос на претходното тримесечје, а e зголемен за 0,4 ...

Градежниците ги креваат цените

Н.Македонија - 19.07.2019

Продажните цени во градежништвото се очекува да се зголемат во наредниот период, навеле раководителите на градежните фирми во оцената за деловните состојби во секторот, што ја објави вчера Државниот завод за статистика.

Раководителите очекуваат повисоки продажни цени во градежништвото

Слободен Печат - 18.07.2019

Очекувањата за вкупните порачки (договори) за градежни работи се поповолни во однос на претходното тримесечје. Очекувањата за бројот на вработени се дека тој ќе се зголеми. Според оценката на раководителите на деловните субјекти од областа на ...

Најголемо влијание врз ограничувањето за подобрување на тековната градежна активност е немањето побарувачка

Бизнис Вести - 19.07.2019

Според оценката на раководителите на деловните субјекти од областа на градежништвото, индикаторот на доверба во второто тримесечје од 2019 година е повисок за 0.2 процентни поени во однос на првото тримесечје од 2019 година, а e повисок за 0.7 ...