TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Караџовски не кажува дали ќе разрешува судии за злоупотреби на АКМИС-от

Алсат-М - 23.11.2017

Претседателот на Судскиот совет, Зоран Караџовски одбива да одговори дали ќе разрешат судии за кои ќе има докази дека делеле случаи на рака и го злоупотребиле електронскиот систем за распределба на предмети.

Судски совет стана „сончоглед“ и угоди на власта за дел од кадрите, другите места не ги пополни

Сведок - 23.11.2017

На маратонска седница, Судскиот совет избра претседатели и судии во неколку судови, но на битни позиции ги остави празни местата не избирајќи никого, иако имаше над 30 пријавени кандидати.

Цел основен суд Скопје 1 се пријавил за две судиски места во Скопска апелација

Сакам да кажам - 23.11.2017

Судскиот совет денеска избра само еден кривичар, а ги пополни двете празни места во граѓанскиот оддел во во Апелациониот суд Скопје, за вкупно 4 огласени судиски места. На огласот се пријавиле дури 73 кандидати, 33 за двајца кривичари, 40 за двајца ...

Судскиот совет избра судии во повеќе судови во земјава

МРТ - 23.11.2017

Поплнување на судии во Врховниот, апелациските и во основните судови во земјава. Доколку се утврдат злоупотреби на системот за распределба на предметите кај судиите соодветно ќе се реагира- најави првиот човек на Судскиот совет...

Судскиот совет ќе ја повтори постапката за разрешување на судијата Митриновски

24 Вести - 22.11.2017

Судскиот совет на Република Македонија дозволи повторување на постапката против Јордан Митриновски - судија на Апелациониот суд Скопје, по донесена пресуда на Европскиот суд за човекови права во која е констатирана повреда на член 6 од Конвенцијата ...

Судскиот совет дозволи повторување на постапката против Јордан Митриновски

Академик - 22.11.2017

Судскиот совет на Република Македонија дозволи повторување на постапката против Јордан Митриновски – судија на Апелациониот суд Скопје, по донесена пресуда на Европскиот суд за човекови права во која е констатирана повреда.

Одлуката за разрешувањето на судијата Митриновски пред Судскиот совет

Вечер - 22.11.2017

Судскиот совет дозволи повторување на постапката против Јордан Митриновски – судијата на Апелациониот суд Скопје, по донесена пресуда на Европскиот суд за човекови права во која е констатирана повреда на член 6 став 1 од Конвенцијата за заштита на ...

За две судиски места во Апелација се пријавил цел Основен Суд Скопје 1

Press24 - 23.11.2017

Судскиот совет денеска избра само еден кривичар, а ги пополни двете празни места во граѓанскиот оддел во во Апелациониот суд Скопје, за вкупно 4 огласени судиски места. Како што пренесе САКАМДАКАЖАМ , се пријавиле дури 73 кандидати, 33 за двајца ...

Одлуката за разрешувањето на судијата Митриновски пред Судскиот совет

Макфакс - 22.11.2017

Судскиот совет дозволи повторување на постапката против Јордан Митриновски – судијата на Апелациониот суд Скопје, по донесена пресуда на Европскиот суд за човекови права во која е констатирана повреда на член 6 став 1 од Конвенцијата за заштита на ...

Одлуката за разрешувањето на судијата Митриновски пред Судскиот совет

Орбис - 22.11.2017

Судскиот совет дозволи повторување на постапката против Јордан Митриновски – судијата на Апелациониот суд Скопје, по донесена пресуда на Европскиот суд за човекови права во која е констатирана повреда на член 6 став 1 од Конвенцијата за заштита на ...

Одлуката за разрешувањето на судијата Митриновски пред Судскиот совет

Точка - 22.11.2017

Судскиот совет дозволи повторување на постапката против Јордан Митриновски – судијата на Апелациониот суд Скопје, по донесена пресуда на Европскиот суд за човекови права, во која е констатирана повреда на член 6, став 1 од Конвенцијата за заштита на ...

Судскиот совет дозволи повторување на постапката против Јордан Митриновски

Press24 - 22.11.2017

Судскиот совет на Република Македонија дозволи повторување на постапката против Јордан Митриновски – судија на Апелациониот суд Скопје. „Судскиот совет на Република Македонија дозволи повторување на постапката против Јордан Митриновски – судија на ...

Судскиот совет дозволи повторување на постапката за разрешувањето на Митриновски

Стандард - 22.11.2017

Судскиот совет на Република Македонија дозволи повторување на постапката против Јордан Митриновски – судија на Апелацискиот суд Скопје, по донесена пресуда на Европскиот суд за човекови права во која е констатирана повреда на член 6 од Конвенцијата ...

Судскиот совет дозволи повторување на постапката за разрешувањето на Митриновски

Канал5 - 22.11.2017

Судскиот совет на Република Македонија дозволи повторување на постапката против Јордан Митриновски - судија на Апелацискиот суд Скопје, по донесена пресуда на Европскиот суд за човекови права во која е констатирана повреда на член 6 од Конвенцијата ...

Судскиот совет дозволи повторување на постапката за разрешувањето на Митриновски...

Н.Македонија - 22.11.2017

Судскиот совет дозволи повторување на постапката за разрешувањето на Митриновски Судскиот совет на Република Македонија дозволи повторување на постапката против Јордан Митриновски - судија на Апелацискиот суд Скопје, по донесена пресуда на ...

Судскиот совет дозволи повторување на постапката за разрешувањето на Митриновски

А1 On - 22.11.2017

Судскиот совет на Република Македонија дозволи повторување на постапката против Јордан Митриновски – судија на Апелацискиот суд Скопје, по донесена пресуда на Европскиот суд за човекови права во која е констатирана повреда на член 6 од Конвенцијата ...

Одлуката за разрешувањето на судијата Митриновски пред Судскиот совет

Локално - 22.11.2017

Судскиот совет дозволи повторување на постапката против Јордан Митриновски – судијата на Апелациониот суд Скопје, по донесена пресуда на Европскиот суд за човекови права, во која е констатирана повреда на член 6, став 1 од Конвенцијата за заштита на ...

Судскиот совет дозволи повторување на постапката за разрешувањето на Митриновски

Сител - 22.11.2017

Судскиот совет на Република Македонија дозволи повторување на постапката против Јордан Митриновски - судија на Апелацискиот суд Скопје, по донесена пресуда на Европскиот суд за човекови права во која е констатирана повреда на член 6 од Конвенцијата ...

Одлуката за разрешувањето на судијата Митриновски пред Судскиот совет

Правдико - 22.11.2017

Судскиот совет дозволи повторување на постапката против Јордан Митриновски – судијата на Апелациониот суд Скопје, по донесена пресуда на Европскиот суд за човекови права, во која е констатирана повреда на член 6, став 1 од Конвенцијата за заштита на ...

Судскиот совет дозволи повторување на постапката за разрешувањето на Митриновски

Слободен Печат - 22.11.2017

Судскиот совет на Република Македонија дозволи повторување на постапката против Јордан Митриновски – судија на Апелацискиот суд Скопје, по донесена пресуда на Европскиот суд за човекови права во која е констатирана повреда на член 6 од Конвенцијата ...

Судскиот совет дозволи повторување на постапката за разрешувањето на Митриновски

+инфо - 22.11.2017

Митриновски беше разрешен поради одлуката да го пушти од притвор тутунскиот бос Бајруш Сејдиу со кауција. Судскиот совет на Република Македонија дозволи повторување на постапката против Јордан Митриновски, судија на Апелацискиот суд Скопје, по ...

Судскиот совет дозволи повторување на постапката за разрешувањето на Митриновски

Либертас - 22.11.2017

Судскиот совет на Република Македонија дозволи повторување на постапката против Јордан Митриновски – судија на Апелацискиот суд Скопје, по донесена пресуда на Европскиот суд за човекови права во која е констатирана повреда на член 6 од Конвенцијата ...