Фото и рецепт: Верица Николиќ – Суви пиперки полнети со семки. Многуе здраво и многу е вкусно, проверете… 10 суви пиперки за полнење 1 страк праз 2 моркови 1 помал корен од пашканат 1 помал корен магдонос 200 г корен од целер 1 ќитка магдонос 50 г ...
Фото и рецепт: Билјана Симич – Ваљушки. Ваљушки се старо посно јадење од Војводина, се приготвува со варен компир, домашни тестенини со посно тесто и на крај се залева со пржен кромид и зачини.
Започнуваат Божиќните пости, па долку немате идеја какво посно јадење да приготвите, а сепак тоа да биде здраво и вкусно, еве неколку интересни предлози од архивата на НМД. Прочиајте седум рецепти за вкусни посни јадења, од кои некои се приготвуваат ...
Рецепт и видео презентација на Валентина Машковиќ – Хиландриско ќофте од грав. Поздрав драги домаќини и домаќинки. Ова е вистински рецепт токму за посните денови. Толку едноставен за приготвување, а заситен, така што целото семејство ќе можете да ...
Грашокот приготвен на овој начин е одлична идеја за ручек 1. Црвениот кромид се чисти и се сечка на коцки, морковите се лупат и се сечкаат на крукчиња. 2. Шампињоните се сечкаат на четвртинки, а младите компири се чистат.
Потребни состојки: 1 парче пилешко бело месо 200 грама фета сирење 2-3 моркови целер малку магдонос 1 лажица мајонез 1 лажица кисела павлака 7 маслинки полнети со пиперки брашно 50 грама кашкавал 200 грама сусам 2 јајца 4 кисели краставички масло ...
Предлог што да зготвите за денешниот ручек. Ако сте љубител на тестенини, ќе ви се допадне овој рецепт. Потребни состојки: 500 г шампињони 3 главици кромид 2 чешниња лук 1 морков Сос од домати Сол и бибер Чили во прав Оригано, босилек, мајчина ...
За приготвување на варивото, наместо свежи, можете да користите и пиперки од замрзнувач Состојки: 2 главици црвен кромид 2 средни моркови 1 среден пашканат 2 помали пиперки 250 г лупени домати 130 г црвена леќа 1 лажиче шеќер 100 мл бело вино 1 ...
Рафаело е една од најпродаваните слатки ширум светот, но дури и овој солен пандан на познатите слатки топчиња со кокос не треба да се фрла. Напротив, ќе уживате и при правење и во комбинирање на вкусови.
За приготвување на варивото, наместо свежи, можете да користите и пиперки од замрзнувач 1. Црвениот кромид се чисти и се сечка на коцки, морковите и пашканатот се лупат и се сечкаат на крукчиња. 2.