TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Собранието ќе ја усвои националната стратегија за спречување на корупција

24 Вести - 17.01.2020

Во старите простории, без засилување со опрема и кадар, антикорупционерите усвоија нова петгодишна стратегија за спречување на корупцијата и судир на интереси. Документот ги лоцира најризичните коруптивни точки во сите општествени сфери – од ...

Антикорупциска подготви стратегија за намалување на корупцијата во следните 5 години

Сител - 17.01.2020

Антикорупциска ќе бара од институциите да ја засилат борбата против корупцијата. Со петгодишна национална стратегија ќе советува како да се засилат контролите при јавните набавки, екипирање во правосудството, што поскоро да се направат центри за ...

ДКСК ја донесе петгодишната национална стратегија за спречување на корупција

Телма - 17.01.2020

Политичкото влијание, остуството на личен и институционален интегритет, недоволната транспарентност, отсуството на казнивост, недостаток на контролни механизми и надзор како и недоследности и недоречености во законските регулативи се клучните ...

Пред распуштањето Собранието ќе ја усвои Националната стратегија за спречување на корупција и судир на интереси

Канал5 - 17.01.2020

Собранието на РМ на почетокот на февруари се очекува да ја донесе Националната стратегија за спречување корупција и судир на интереси, која денеска од страна на членовите на Комисијата му беше врачена на првиот парламентарец Талат Џафери.

Џафери: Борбата против корупцијата предуслов за успешна, демократска и правна држава

Слободен Печат - 17.01.2020

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија Талат Џафери на денешната средба ги охрабри претседателката и членовите на Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) да продолжат со бескомпромисната борба против корупцијата, ...

Средба Џафери-Ивановска: Бескомпромисната борба против корупцијата е предуслов за создавање демократска и правна држава

Press24 - 17.01.2020

Претседателот на Собранието, Талат Џафери денеска имаше средба со претседателката и членовите на Државната комисија за спречување на корупција. Во име на Државната комисија за спречување на корупцијата, претседателката Билјана Ивановска на ...

Политичкото влијание и неказнивоста се главен извор на корупција, се вели во Националната стратегијата

Мета - 17.01.2020

Јавните набавки и вработувањата во јавниот сектор се процеси кои создаваат најмногу ризици за корупција, во сите сектори на општеството, а главни причини се силното политичко влијание во јавниот сектор и неказнивоста на корупцијата.

Анткорупциска може да остане без европските пари доделени за опрема

Алфа - 17.01.2020

Новиот состав на Антикорупциска комисија скоро и по година дена постоење остана да кубури со кадар во старите простории. Никој не сака да каже што се случи и со опрема вредна 670.000 евра која Европската Комисија ја купи за антикорупционерите да ...

Антикорупциска ја донесе петгодишната национална стратегија

Н.Македонија - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) денеска ја донесе петгодишната национална стратегија за спречување на корупција, чии цели се спречување на политичкото влијание, зголемување на нивото на политичка одговорност, јакнење на ...

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

А1 On - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...

Борбата против корупцијата продолжува!

CivilMedia - 17.01.2020

коментира: Ајде еден позитивен коментар за добри, антикорупциски вести! Првата е дека Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет ...

Донесена Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

Академик - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата не денешната седница ја донесе Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси 2020 – 2024, со акциски план за нејзино спроведување.

ДКСК донесе петгодишна национална стратегија за спречување на корупцијата

Сител - 17.01.2020

Антикорупциската комисија усвои петгодишна национална стратегија за спречување на корупцијата. Стратегијата 2020-2024 ги посочува најризичните фактори за коруптивното тло во општеството, тоа се: политичките влијанија, немањето личен и ...

ДКСК донесе петгодишна национална стратегија за спречување на корупцијата

4NEWS - 17.01.2020

Антикорупциската комисија усвои петгодишна национална стратегија за спречување на корупцијата. Стратегијата 2020-2024 ги посочува најризичните фактори за коруптивното тло во општеството, тоа се: политичките влијанија, немањето личен и ...

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

24 Вести - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...

Усвоена националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

Слободен Печат - 17.01.2020

Со реализацијата на целите и мерките од стратегијата, подвлече таа, треба да се обезбеди подигнување на довербата на граѓаните во институциите на системот, ефикасноста во користењето на јавните ресурси и јакнење на демократијата и општествените ...

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

Република - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата на ...

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

Телма - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

CivilMedia - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...

ДКСК: Усвоена Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

Локално - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...

ДКСК усвои Национална стратегија за спречување корупција и судир на интереси, ќе ја достават до Собрание

Frontline - 17.01.2020

Стратегијата, предвидува и вклучување на граѓанското општество и медиумите во борбата против корупцијата во општеството, како и подигнување на јавната свест и спроведување на антикорупциска едукација.

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

Канал5 - 17.01.2020

ДКСК ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата на граѓаните во системот.

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

iPortal - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

24Инфо - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

+инфо - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

ММС - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

Опсервер - 17.01.2020

– Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на ...

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

Либертас - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...

Ивановска: Ризични области за корупција се вработувањата, јавните набавки, контролата и донесувањето одлуки

МКД - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...

Усвоена националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

MakPress - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...

Собранието ќе ја усвои Националната стратегија за спречување на корупција и судир на интереси

Press24 - 17.01.2020

Собранието на Република Македонија на почетокот на февруари се очекува да ја донесе Националната стратегија за спречување корупција и судир на интереси, која денеска од страна на членовите на Комисијата му беше врачена на првиот парламентарец Талат ...

Џафери ја прими Националната стратегија за спречување корупција и судир на интереси

Слободен Печат - 17.01.2020

Ивановска верува дека сите парламентарни партии ќе ја поддржат оваа Стратегија и дека таа ќе биде усвоена со консензус. Собранието на Република Северна Македонија на почетокот на февруари се очекува да ја донесе Националната стратегија за спречување ...

Пред распуштањето Собранието ќе ја усвои Националната стратегија за спречување на корупција и судир на интереси

ММС - 17.01.2020

Собранието на Република Северна Македонија на почетокот на февруари се очекува да ја донесе Националната стратегија за спречување корупција и судир на интереси, која денеска од страна на членовите на Комисијата му беше врачена на првиот ...

Пред распуштањето Собранието ќе ја усвои Националната стратегија за спречување на корупција и судир на интереси

Опсервер - 17.01.2020

– Собранието на Република Северна Македонија на почетокот на февруари се очекува да ја донесе Националната стратегија за спречување корупција и судир на интереси, која денеска од страна на членовите на Комисијата му беше врачена на првиот ...

Пред распуштањето Собранието ќе ја усвои Националната стратегија за спречување на корупција и судир на интереси

Frontline - 17.01.2020

Претседателот нè извести дека ова Собрание ќе ја донесе стратегијата и дека најверојатно ќе биде на почетокот на следниот месец. Битно е дека ќе биде донесена во овој состав, изјави Ивановска по предавањето на Стратегијата и кусата средба на ...

Пред распуштањето Собранието ќе ја усвои Националната стратегија за спречување на корупција и судир на интереси

CivilMedia - 17.01.2020

Собранието на Република Северна Македонија на почетокот на февруари се очекува да ја донесе Националната стратегија за спречување корупција и судир на интереси, која денеска од страна на членовите на Комисијата му беше врачена на првиот ...

Пред изборите Собранието ќе ја усвои Националната стратегија за спречување на корупција и судир на интереси

+инфо - 17.01.2020

Собранието на почетокот на февруари се очекува да ја донесе Националната стратегија за спречување корупција и судир на интереси, која денеска од страна на членовите на Комисијата му беше врачена на првиот парламентарец Талат Џафери.

Пред распуштањето Собранието ќе ја усвои Националната стратегија за спречување на корупција и судир на интереси

iPortal - 17.01.2020

Собранието на Република Северна Македонија на почетокот на февруари се очекува да ја донесе Националната стратегија за спречување корупција и судир на интереси, која денеска од страна на членовите на Комисијата му беше врачена на првиот ...

Пред распуштањето Собранието ќе ја усвои Националната стратегија за спречување на корупција и судир на интереси

Либертас - 17.01.2020

– Собранието на Република Северна Македонија на почетокот на февруари се очекува да ја донесе Националната стратегија за спречување корупција и судир на интереси, која денеска од страна на членовите на Комисијата му беше врачена на првиот ...

Националната стратегија за спречување корупција и судир на интереси ќе се донесе пред распуштање на Собранието, ѝ ветил ...

360 степени - 17.01.2020

Собранието на почетокот на февруари се очекува да ја донесе националната стратегија за спречување корупција и судир на интереси. „Претседателот на Собранието нè извести дека ова Собрание ќе ја донесе стратегијата и дека најверојатно ќе биде на ...

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

Скопје инфо - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...

Средба на претседателот Џафери со претседателката на ДКСК

Канал5 - 17.01.2020

Претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери денеска имаше средба со претседателката и членовите на Државната комисија за спречување на корупција. Во име на Државната комисија за спречување на корупцијата, претседателката Билјана ...

Пред распуштањето, Собранието ќе ја усвои Националната стратегија за спречување на корупција

Фокус - 17.01.2020

Собранието на почетокот на февруари се очекува да ја донесе Националната стратегија за спречување корупција и судир на интереси, која денеска од страна на членовите на Комисијата му беше врачена на првиот парламентарец Талат Џафери.

Џафери на средба со Ивановска: Борбата против корупцијата мора да продолжи

Макфакс - 17.01.2020

Претседателот на Собранието, Талат Џафери, денеска имаше средба со претседателката и членовите на Државната комисија за спречување на корупција. Во име на Државната комисија за спречување на корупцијата, претседателката Билјана Ивановска на Џафери ...

Собранието треба да ја усвои Националната стратегија за спречување на корупција и судир на интереси

МКД - 17.01.2020

Ивановска верува дека сите парламентарни партии ќе ја поддржат оваа Стратегија и дека таа ќе биде усвоена со консензус. Собранието на Република Северна Македонија на почетокот на февруари се очекува да ја донесе Националната стратегија за спречување ...

Џафери на средба со Ивановска: Борбата против корупцијата мора да продолжи

Точка - 17.01.2020

Претседателот на Собранието, Талат Џафери, денеска имаше средба со претседателката и членовите на Државната комисија за спречување на корупција. Во име на Државната комисија за спречување на корупцијата, претседателката Билјана Ивановска на Џафери ...

Џафери на средба со Ивановска: Борбата против корупцијата мора да продолжи

Н.Македонија - 17.01.2020

Претседателот на Собранието, Талат Џафери, денеска имаше средба со претседателката и членовите на Државната комисија за спречување на корупција. Во име на Државната комисија за спречување на корупцијата, претседателката Билјана Ивановска на Џафери ...

Пред изборите Собранието ќе ја усвои Националната стратегија за спречување на корупција и судир на интереси

Нетпрес - 17.01.2020

Собранието на почетокот на февруари се очекува да ја донесе Националната стратегија за спречување корупција и судир на интереси, која денеска од страна на членовите на Комисијата му беше врачена на првиот парламентарец Талат Џафери.

Џафери: Борбата против корупцијата предуслов за успешна, демократска и правна држава

Локално - 17.01.2020

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија Талат Џафери на денешната средба ги охрабри претседателката и членовите на Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) да продолжат со бескомпромисната борба против корупцијата, ...