TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Украинскиот народен правобранител: Русија ја блокира секоја размена на воени заробеници

Слободен Печат - 30.11.2023

Украинскиот народен правобранител ја обвини Русија дека блокира каква било размена на воени заробеници меѓу двете земји. Украинските медиуми потсетуваат дека последната размена меѓу двете земји била на крајот на октомври.

Ќе треба да договориме нова рамка за размена на војници, истакна Хамад

Н.Македонија - 30.11.2023

Хамас вели дека е подготвен да започне преговори за ослободување на заробените израелски војници – откако ќе бидат ослободени сите жени и деца. Сепак, велат дека војниците ќе бидат ослободени, но само под нови услови.

Народниот правобранител на Украина ја обвини Русија дека ја блокира секоја размена на воени заробеници меѓу двете земји

Рацин - 30.11.2023

Украинскиот народен правобранител ја обвини Русија дека блокира каква било размена на воени заробеници меѓу двете земји. „Размена на воени заробеници немаше, бидејќи Русија не го сака тоа“, изјави Дмитро Лубинец во Телеграм.

Народниот правобранител на Украина ја обвини Русија дека ја блокира секоја размена на воени заробеници меѓу двете земји

Frontline - 30.11.2023

Украинскиот народен правобранител ја обвини Русија дека блокира каква било размена на воени заробеници меѓу двете земји. „Размена на воени заробеници немаше, бидејќи Русија не го сака тоа“, изјави Дмитро Лубинец во Телеграм.

Народниот правобранител на Украина ја обвини Русија дека ја блокира секоја размена на воени заробеници меѓу двете земји

CivilMedia - 30.11.2023

Украинскиот народен правобранител ја обвини Русија дека блокира каква било размена на воени заробеници меѓу двете земји. „Размена на воени заробеници немаше, бидејќи Русија не го сака тоа“, изјави Дмитро Лубинец во Телеграм, пренесува МИА .

Народниот правобранител на Украина ја обвини Русија дека ја блокира секоја размена на воени заробеници меѓу двете земји

Нова ТВ - 30.11.2023

Украинскиот народен правобранител ја обвини Русија дека блокира каква било размена на воени заробеници меѓу двете земји. „Размена на воени заробеници немаше, бидејќи Русија не го сака тоа“, изјави Дмитро Лубинец во Телеграм.

Народниот правобранител на Украина ја обвини Русија дека ја блокира секоја размена на воени заробеници меѓу двете земји

Сител - 30.11.2023

Украинскиот народен правобранител ја обвини Русија дека блокира каква било размена на воени заробеници меѓу двете земји. „Размена на воени заробеници немаше, бидејќи Русија не го сака тоа“, изјави Дмитро Лубинец во Телеграм.

Хамас: За размена на војници ќе треба да договориме нова рамка

Макфакс - 30.11.2023

Хамас вели дека е подготвен да започне преговори за ослободување на заробените израелски војници – откако ќе бидат ослободени сите жени и деца, објави „Ал Џезира“. Сепак, велат дека војниците ќе бидат ослободени само под нови услови.

Хамас: За размена на војници ќе треба да договориме нова рамка

Опсервер - 30.11.2023

Хамас вели дека е подготвен да започне преговори за ослободување на заробените израелски војници – откако ќе бидат ослободени сите жени и деца, објави „Ал Џезира“. Сепак, велат дека војниците ќе бидат ослободени само под нови услови.

Хамас: За размена на војници ќе треба да договориме нова рамка

Скопје1 - 30.11.2023

Хамас вели дека е подготвен да започне преговори за ослободување на заробените израелски војници – откако ќе бидат ослободени сите жени и деца, објави „Ал Џезира“. Сепак, велат дека војниците ќе бидат ослободени само под нови услови.

Народниот правобранител на Украина ја обвини Русија дека ја блокира секоја размена на воени заробеници меѓу двете земји

MakPress - 01.12.2023

Украинскиот народен правобранител ја обвини Русија дека блокира каква било размена на воени заробеници меѓу двете земји. „Размена на воени заробеници немаше, бидејќи Русија не го сака тоа“, изјави Дмитро Лубинец во Телеграм.