TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бесплатен железнички превоз за пензионерите

24 Вести - 30.06.2014

По бесплатниот автобуски превоз, за пензионерите уште една поволност. Бесплатно ќе се возат и со воз. Од следниот месец сите повозрасни граѓани над 62, односно 64 години, кои ќе сакаат да патуваат со ...

Почнува бесплатното патување со воз за пензионери

Фактор - 30.06.2014

Жените над 62 години и мажите над 64 години, почнувајќи од јули, секој втор викенд ќе можат бесплатно да ги користат услугите на железницата. Поволноста ќе може да се искористи еден викенд во месецот ...

Пензионерите секој втор викенд ќе се возат бесплатно со воз

Сител - 30.06.2014

Секој втор викенд во месецот пензионерите бесплатно ќе се возат со воз. Мерката стартува од јули, а важи за жени со 62 години и мажи со 64 години. За да добијат бепслатен билет, тие во билетарницит ...

Пензионерите секој втор викенд “гага” ќе патуваат со воз

Алфа - 30.06.2014

Секој втор викенд од месецот почнувајќи од јули пензионерите, односно жените постари од 62 и мажите постари од 64 години ќе можат бесплатно да патуваат со воз.

Бесплатен превоз со железница за пензионерите секој втор викенд

24 Вести - 30.06.2014

Секој втор викенд од месецот почнувајќи од јули пензионерите, односно жените постари од 62 и мажите постари од 64 години ќе можат бесплатно да патуваат со воз.

Пензионерите добија и бесплатен железнички превоз

Телеграф - 30.06.2014

Секој втор викенд од месецот почнувајќи од јули пензионерите, односно жените постари од 62 и мажите постари од 64 години ќе можат бесплатно да патуваат со воз Секој втор викенд од месецот почнувајќи ...

Пензионерите бесплатно и во воз

Press24 - 30.06.2014

Секој втор викенд од месецот, почнувајќи од јули, жените постари од 62 и мажите постари од 64 години бесплатно ќе патуваат со воз. За да добијат бесплатен билет со патничко осигурување, тие на ...

Вториот викенд од јули стартува бесплатниот железнички превоз за пензионерите

Курир - 30.06.2014

Министерите за труд и социјална политика и за транспорт и врски Диме Спасов и Миле Јанакиески, заедно со генералниот директор на Македонски железници Оливер Деркоски денеска одржаа работна состанок ...

Пензионерите бесплатно ќе се возат со воз од 11 јули

Нетпрес - 30.06.2014

Мерката на Владата за бесплатен превоз на пензионерите во железничкиот сообраќај ќе стартува вториот викенд од месец јули. Пензионерите ќе можат да ја искористат еднаш во текот на месецот, односно ...

Бесплатен превоз со воз за пензионерите

Н.Македонија - 30.06.2014

Секој втор викенд од месецот почнувајќи од јули пензионерите, односно жените постари од 62 и мажите постари од 64 години ќе можат бесплатно да патуваат со воз.

Пензионерите ќе се возат бесплатно и со воз – секој втор викенд од месецот

Либертас - 30.06.2014

Секој втор викенд од месецот почнувајќи од јули пензионерите, односно жените постари од 62 и мажите постари од 64 години ќе можат бесплатно да патуваат со воз.

Вториот викенд од јули стартува бесплатниот железнички превоз за пензионерите

Вистина.мк - 30.06.2014

Министерите за труд и социјална политика и за транспорт и врски Диме Спасов и Миле Јанакиески, заедно со генералниот директор на Македонски железници Оливер Деркоски денеска одржаа работна состанок ...

Од 11 јули пензионерите бесплатно ќе се возат со воз

Република - 30.06.2014

Мерката на Владата за бесплатен превоз на пензионерите во железничкиот сообраќај ќе стартува вториот викенд од месец јули. Пензионерите ќе можат да ја искористат еднаш во текот на месецот, односно ...

Секој втор викен бесплатен превоз со железница за пензионерите

МРТ - 30.06.2014

Секој втор викенд од месецот почнувајќи од јули пензионерите, односно жените постари од 62 и мажите постари од 64 години ќе можат бесплатно да патуваат со воз.

Секој втор викен бесплатен превоз со железница за пензионерите

Денешен - 30.06.2014

Секој втор викенд од месецот почнувајќи од јули пензионерите, односно жените постари од 62 и мажите постари од 64 години ќе можат бесплатно да патуваат со воз.

Уште еден проект со кој се подобрува животот на повозрасните категории на граѓани

Макфакс - 30.06.2014

Министерите за труд и социјална политика и за транспорт и врски Диме Спасов и Миле Јанакиески, заедно со генералниот директор на Македонски железници, Оливер Деркоски во понеделникот одржаа работна ...

Пензионерите бесплатно ќе се возат со воз од 11 јули

Точка - 30.06.2014

Мерката на Владата за бесплатен превоз на пензионерите во железничкиот сообраќај ќе стартува вториот викенд од месец јули. Пензионерите ќе можат да ја искористат еднаш во текот на месецот, односно ...

Секој втор викенд бесплатен превоз со железница за пензионерите

Lider - 30.06.2014

Секој втор викенд од месецот почнувајќи од јули пензионерите, односно жените постари од 62 и мажите постари од 64 години ќе можат бесплатно да патуваат со воз.

Секој втор викен бесплатен превоз со железница за пензионерите

А1 On - 30.06.2014

Секој втор викенд од месецот почнувајќи од јули пензионерите, односно жените постари од 62 и мажите постари од 64 години ќе можат бесплатно да патуваат со воз.

Секој втор викенд бесплатен превоз со железница за пензионерите

Утрински - 30.06.2014

Секој втор викенд од месецот почнувајќи од јули пензионерите, односно жените постари од 62 и мажите постари од 64 години ќе можат бесплатно да патуваат со воз.

Од утре за пензионерите “гага” возење со МЖ секој втор викенд

Локално - 30.06.2014

Секој втор викенд од месецот, почнувајќи од јули, жените постари од 62 и мажите постари од 64 години бесплатно ќе патуваат со воз. За да добијат бесплатен билет со патничко осигурување, тие на ...

Билет за воз ќе се добива само со лична карта

Вечер Прес - 30.06.2014

Секој втор викенд од месецот почнувајќи од јули пензионерите, односно жените постари од 62 и мажите постари од 64 години ќе можат бесплатно да патуваат со воз.

Средба на министрите Спасов и Јанакиески со пензионерите

Lider - 30.06.2014

Во просториите на Сојузот на здруженија на пензионери на Македонија, министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески, генералниот директор на ...