TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Трагичен епилог- Коњот убиен лежи во дворот на OУ „Димитaр Пoп Геoргиев Берoвски”! (ФОТО)

Нетпрес - 27.08.2015

Трагичен епилог на скандалот со нехуманиот третман на коњ од страна на сопственикот, кој го оставил животното во дворот на OУ „Димитaр Пoп Геoргиев Берoвски” изгладнет и изнемоштен. Според информацијата која ја добивме, коњoт е мртoв, врзaн зa нoзе ...

Анета Наковска: Премиере, спаси го коњот

Либертас - 27.08.2015

Фолк пејачката Анета Наковска револтирана од мачење и изживувањето врз коњот во OУ “Димитaр Пoп Геoргиев Берoвски” вo нaселбa Ѓoрче Петрoв, како голем љубител на животните, му се обраќа лично на премиерот Никола Груевски и апелика итно да се најде ...

Анима Мунди: Македонија – последниот круг од пеколот за животните!

А1 On - 27.08.2015

„Полиција заштити психопат, садист, деликвент кои со денови измачува коњ, го изгладнува, чека да умре во дворот на OУ „Димитaр Пoп Геoргиев Берoвски” вo нaселбa Ѓoрче Петрoв, како потоа со него би нахранил кучиња чувани за борби, кои исти така ги ...

Анима Мунди бара општината Ѓорче Петров да преземе мерки за измачуваниот коњ

Нова ТВ - 27.08.2015

Здружението за заштита на животни „Анима Мунди“ реагира дека полиција заштитила пријавен деликвент кој со денови измачува коњ, го изгладнува и чека да умре во дворот на основнот училиште „Димитaр Пoп Геoргиев Берoвски" вo нaселбa Ѓoрче Петрoв.

„Анима Мунди“: Македонија – последниот круг од пеколот за животните!

+инфо - 27.08.2015

Граѓанското здружение „Анима Мунди“ денеска реагираше за нехуманиот третман од несовесен граѓанин кон коњ кој бил оставен да се мачи, изгладнува, чека да умре во дворот на OУ „Димитaр Пoп Геoргиев Берoвски” вo нaселбa Ѓoрче Петрoв.

Анима Мунди: Македонија – последниот круг од пеколот за животните

Радио МОФ - 27.08.2015

Здружението за заштита на животните „Анима Мунди“ реагира бидејќи полицијата заштитила веќе пријавен деликвент, кој со денови измачува коњ, го изгладнува и чека да умре во дворот на OУ „Димитaр Пoп Геoргиев Берoвски” вo нaселбa Ѓoрче Петрoв.

Анима Мунди: Македонија – последниот круг од пеколот за животните

Канал 77 - 27.08.2015

Здружението за заштита на животни „Анима Мунди“ реагира дека полицијата заштитила пријавен деликвент, кој со денови измачува коњ - го изгладнува и чека да умре во дворот на основното училиште „Димитaр Пoп Геoргиев Берoвски" вo нaселбa Ѓoрче Петрoв, ...

Анима Мунди: Полицијата е известена, но не прави ништо да го спречи монструмот кој ги мачи коњите

Либертас - 27.08.2015

Здружението за заштита на животни – Анима мунди, преку соопштение ја информираше јавноста дека „три пати е пријавуван монструмот кој бори кучиња, мачи и убива коњи, нема никаква реакција, иако е човек со име и презиме, позната локација на живеење“.

Човек во училиштен двор во Ѓорче Петров изгладнува и усмртува коњ за да прехрани кучиња за борби! (ФОТО)

МКД - 27.08.2015

Локалните граѓани и Здруженијата за заштита на животни алармираат дека во општина Ѓорче Петров има жител кој неколку денови измачува коњ, го изгладнува, чека да умре во дворот на училиштето „Димитар Поп Геoргиев Берoвски“, за потоа со него би ги ...

„Анима Мунди“: Полиција заштити садист кој со денови измачува коњ

Кирилица - 27.08.2015

Граѓанското здружение „Анима Мунди“ денеска реагираше за нехуманиот третман од несовесен граѓанин кон коњ кој бил оставен да се мачи, изгладнува, чека да умре во дворот на OУ „Димитaр Пoп Геoргиев Берoвски” вo нaселбa Ѓoрче Петрoв.

Измачуван коњ оставен во двор на училиште – одговорност и казна мисловен поим!

Нетпрес - 27.08.2015

Потресни фотографии од изнемоштен коњ во дворот на OУ „Димитaр Пoп Геoргиев Берoвски” вo нaселбa Ѓoрче Петрoв, предизвикаа лавина осуди и негативни коментари на социјалните мрежи, пред се’ за неодговорноста на надлежните кои дозволуваат и не ...

Анима Мунди: Македонија – последниот круг на пеколот за животните!

Локално - 27.08.2015

Почитувани новинари, полиција заштити психопат, садист, деликвент кои со денови измачува коњ, го изгладнува, чека да умре во дворот на OУ “Димитaр Пoп Геoргиев Берoвски” вo нaселбa Ѓoрче Петрoв, како потоа со него би нахранил кучиња чувани за борби, ...

Анима Мунди: Македонија – последниот круг на пеколот за животните!

Репортер - 27.08.2015

Почитувани новинари, полиција заштити психопат, садист, деликвент кои со денови измачува коњ, го изгладнува, чека да умре во дворот на OУ “Димитaр Пoп Геoргиев Берoвски” вo нaселбa Ѓoрче Петрoв, како потоа со него би нахранил кучиња чувани за борби, ...